Keşfet

İç parazit sanırım

tristan

Yeni Üye
Ad Soyad
Kutlu
Arkadaşlar,

Siyah beyaz palyaçolarımda iştahsızlık ve tuhaf davranışlar var. Kafalarını yukarıda tutup sürekli oldukları yerde hareket ediyorlar ve bunu akıntıya kaşı yapıyorlar. 1 haftadır bu şekildeler. Müdahale etmeyeyim, daha da stres yaptırmayayım istedim ama düzelecekleri yok. Yem yiyorlar ama istekli değiller. 3-4 granül alıp gerisine bakmıyorlar bile. Sağlıklıyken avuçla atsam yerlerdi. Ara ara akavaryumda süt beyazı renginde iplik gibi dışkılar gördüm ve bunu ben iç parazite yordum. 

Neyse ayrı bir tankta ilaç ile müdahale etmeyi düşünüyorum. Acil önerilerinizi bekliyorum. 

Arkadaşlar,
Siyah beyaz palyaçolarımda iştahsızlık ve tuhaf davranışlar var. Kafalarını yukarıda tutup sürekli oldukları yerde hareket ediyorlar ve bunu akıntıya kaşı yapıyorlar. 1 haftadır bu şekildeler. Müdahale etmeyeyim, daha da stres yaptırmayayım istedim ama düzelecekleri yok. Yem yiyorlar ama istekli değiller. 3-4 granül alıp gerisine bakmıyorlar bile. Sağlıklıyken avuçla atsam yerlerdi. Ara ara akavaryumda süt beyazı renginde iplik gibi dışkılar gördüm ve bunu ben iç parazite yordum. 
     Neyse ayrı bir tankta ilaç ile müdahale etmeyi düşünüyorum. Acil önerilerinizi bekliyorum. 
Selam kutlu abi,
Aynı durumu geçen hafta ben yaşadım. Canlılar beyaz iplik şeklinde dışkı çıkarmaya başladı ve sonrasında beyaz benek yaptılar. Yem i havada kapan canlılar bi anda yem yemez oldu ve tüm balıklarıma sıçrayan bu durum canlıların ölümüne sebep oldu.
Dikkat et abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selam kutlu abi,
Aynı durumu geçen hafta ben yaşadım. Canlılar beyaz iplik şeklinde dışkı çıkarmaya başladı ve sonrasında beyaz benek yaptılar. Yem i havada kapan canlılar bi anda yem yemez oldu ve tüm balıklarıma sıçrayan bu durum canlıların ölümüne sebep oldu.
Dikkat et abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardeşim;  sende hangi balıklar öyle oldu. Ve bir de bendekilerden biri kafası yukarıda sürekli yılan gibi kıvrılıp duruyor. Yüzse bile bu şekilde hareket ediyor. Genelde akıntı karşısına geçiyor. Yem yiyor ama isteksiz. Sendeki durumda böyle mi başladı. Benimkilerden biri 1 hafta önce böyle oldu diğerinde yeni yeni rahatsızlık gösterdi. 55 lt karantina akvaryumu yaptım, bir tablette sera baktopur direct attım. Akşam eve gidince bakalım nasıl bir manzara ile karşılaşacağım. Umarım iyidirler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş Olsun Abi İnşallah Kayıpsız  Bir Şekilde Atlatırsın :(

Geçmiş Olsun Abi İnşallah Kayıpsız  Bir Şekilde Atlatırsın :(
Amin inş. 10 gün oldu hala aynı. Ölsün demiyorum ama ölmüyor da. Bi ara iştahsızlıkta oldu. Ama dün akşam bayağı granül yem yedi. Üşenmedim saydım. 38 adet hikari granül yedi. İştah açıldı ama o tuhaf hareketler devam ediyor. Kafa yukarıda olduğu yerde dansöz gibi kıvırıp duruyor. Psikolojik midir nedir ?

Cengiz bey;

Kesinlikle benzemiyor. Benim ki yüzmüyor, hep aynı noktada kıvırıp duruyor. Sizinki hayali bi eşle cima eder gibi :)   Nedir bu balıkların hali yahu... 

anlattıklarınızdan swim bladder gibi düşünmüştüm ;)  bir bakın isterseniz palyaçolarda etkisi nedir araştırmadım, belki palyaçolarda değişiniz belirtilerdir

anlattıklarınızdan swim bladder gibi düşünmüştüm ;)  bir bakın isterseniz palyaçolarda etkisi nedir araştırmadım, belki palyaçolarda değişiniz belirtilerdir
kesinlikle hava kesesi ile ilgili değil. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar