Herkese merhaba.
Tankımı bazı sorunlar nedeniyle yeniden kuruyorum. İse ilk başta akvaryumu boşaltıp 2 hafta güzelce kurutarak yaptım.
Bu sürede pico ya aldım mercan ve canlıları.
Dalga motorları 1 gündür sirkeli suda. Yarin ps de sirkeli suya girecek.
Kisaca sorulara geleyim ;
1- sirkeli su içinde 24-48 saat civarı bekleteceğim ardında ro su ile durulayıp direk kullanacağım. Ayrıca yapılacak birşey varmı sirkeden kurtarmak icin veya bekletme süresi yeterli mi ?
2- ışık konusu beyaz ve kirmizilari bir sure hiç kullanmiycam %80 royal blue ve %50 blue kullanicam. Uygun mudur ?
3- ps ilk günden itibaren çalışmalı mi ?
4- 70 Litre tank 1 tüp biodigest kıracağım. Fakat bioptim icin 200 litreye kadar 1 adet demişler. Ben hepsini döksem fazla doz mu olur ?
biodigest ve bioptim arasında zaman olmalı mi 1-2 gün bakteriler yayılmalı mi ?
Ve 1 kere kullandıktan sonra 2. Yi ne zaman kullanmalıyım. ?
5- red mangrove vardı onları da picoya aldım ama sıfırlanmamış kalan tek ürün bu olacak kok kısımları nasıl dezenfekte edebilirim veya gerek varmı ? Zira cyano ve sakal yosun icin bozdum. Ondan geriye hiçbirşeyi kalsın istemiyorum. Nasıl dezenfekte edilir ?
1 gün sonra akvaryumu kuruyorum yardım edenlere şimdiden tesekkurler.
Tankımı bazı sorunlar nedeniyle yeniden kuruyorum. İse ilk başta akvaryumu boşaltıp 2 hafta güzelce kurutarak yaptım.
Bu sürede pico ya aldım mercan ve canlıları.
Dalga motorları 1 gündür sirkeli suda. Yarin ps de sirkeli suya girecek.
Kisaca sorulara geleyim ;
1- sirkeli su içinde 24-48 saat civarı bekleteceğim ardında ro su ile durulayıp direk kullanacağım. Ayrıca yapılacak birşey varmı sirkeden kurtarmak icin veya bekletme süresi yeterli mi ?
2- ışık konusu beyaz ve kirmizilari bir sure hiç kullanmiycam %80 royal blue ve %50 blue kullanicam. Uygun mudur ?
3- ps ilk günden itibaren çalışmalı mi ?
4- 70 Litre tank 1 tüp biodigest kıracağım. Fakat bioptim icin 200 litreye kadar 1 adet demişler. Ben hepsini döksem fazla doz mu olur ?
biodigest ve bioptim arasında zaman olmalı mi 1-2 gün bakteriler yayılmalı mi ?
Ve 1 kere kullandıktan sonra 2. Yi ne zaman kullanmalıyım. ?
5- red mangrove vardı onları da picoya aldım ama sıfırlanmamış kalan tek ürün bu olacak kok kısımları nasıl dezenfekte edebilirim veya gerek varmı ? Zira cyano ve sakal yosun icin bozdum. Ondan geriye hiçbirşeyi kalsın istemiyorum. Nasıl dezenfekte edilir ?
1 gün sonra akvaryumu kuruyorum yardım edenlere şimdiden tesekkurler.