Keşfet

İkinci, ilk kurulumda yapılmaması gerekenler !

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Tankımı bazı sorunlar nedeniyle yeniden kuruyorum. İse ilk başta akvaryumu boşaltıp 2 hafta güzelce kurutarak yaptım. 

Bu sürede pico ya aldım mercan ve canlıları. 

Dalga motorları 1 gündür sirkeli suda. Yarin ps de sirkeli suya girecek. 

Kisaca sorulara geleyim ; 

1- sirkeli su içinde 24-48 saat civarı bekleteceğim ardında ro su ile durulayıp direk kullanacağım. Ayrıca yapılacak birşey varmı sirkeden kurtarmak icin veya bekletme süresi yeterli mi ? 

2- ışık konusu beyaz ve kirmizilari bir sure hiç kullanmiycam %80 royal blue ve %50 blue kullanicam. Uygun mudur ? 

3- ps ilk günden itibaren çalışmalı mi ? 

4- 70 Litre tank 1 tüp biodigest kıracağım. Fakat bioptim icin 200 litreye kadar 1 adet demişler. Ben hepsini döksem fazla doz mu olur ?

biodigest ve bioptim arasında zaman olmalı mi 1-2 gün bakteriler yayılmalı mi ? 

Ve 1 kere kullandıktan sonra 2. Yi ne zaman kullanmalıyım. ? 

5- red mangrove vardı onları da picoya aldım ama sıfırlanmamış kalan tek ürün bu olacak kok kısımları nasıl dezenfekte edebilirim veya gerek varmı ? Zira cyano ve sakal yosun icin bozdum. Ondan geriye hiçbirşeyi kalsın istemiyorum. Nasıl dezenfekte edilir ? 

1 gün sonra akvaryumu kuruyorum yardım edenlere şimdiden tesekkurler. 

Kolay gelsin öncelikle

1) ekipmanı sirkeli su da o kadar uzun süre bekletmeye ihtiyaç yok hadi çok emin olalım dersek 24 saat çok yeterli sonra bolca birkaç su durulayın sonra ro su dolu kovada biraz çalıştırın yeterli

2)Işık konusunda bence hiç kırmızı kullanmayın beyazlar 10000 kelvin üzerinde ise ve led de iyi bir marka ise içinde zaten bazı spektrum lar mevcut .Örnek vermek gerekirse yeni kurulum bir tankım var ve aydınlatma sistemi led ve kombinasyon tamamen bana ait 24 adet 3w lık ledlerde sadece 6 adet led beyaz bunların 4 tanesi 22k 2 adeti10k . Geri kalan 12 adet royal son kalan 5 adet uv ve 1adet Fiji  purpel 

beyazlar %50 yanıyor kurulum daha 1 ay oldu sadece camlarda 2-3 günde bir tabaka oluyor yaralı sps ler bile düzelmeye başladı

3)ps bence hemen çalışmalı birşey toplamasından öte oksijen için (pH) için gerekli dalga motoru ps ne varsa çalışmalı

4)bakteri girişi için şöyle bir sorum benim olacak kum ve Kaya ne kullanacaksınız 

tavsiyem eski kumu kullanmayın yeni kum da ise canlı kum kullanacaksanız biodiges hemen kırmayın 

eski kayaları kullanacaksanız bu Kayaları çok iyi temizleyip en aşağı 1,5 ay ps ve dalga motoru eşliğinde kürelenmesi su değişimleri lazım bilginize sizin yerinizde olsam canlı kum ve canlı Kaya temin eder öyle girerdim kuruluma canlı kayaları ise gerçekten canlı şekilde transfer etmeye özen gösterirdim yani aldığınız yerden suyunu da alıp bir kovada pilli hava motoru ile taşırdım

bioptim işin karbon kaynağı işte burada hassa bir konu var yukarıda anlattığım şekilde bir kurulumda bioptim e ihtiyaç yok 

unutmayın ki yosun karbon kaynakları ve ışık kadar beslenir bizler ise yok nitrat yok fosfat diyerek bakteri birde üstüne karbon girer onlara çok güzel yaşam alanı yaratırız her dozlamada pH Kh düşer bakteri çokluğundan karbondioksit artar güzel bir mekan yaratırız

5)mangrov kökleri hakkında ne yapılır derseniz valla bende bilemedim?

Çok çok kolay gelsin

keyifli güzel bir tank olsun

1- 24 saat sirkeli su ve güzel bir durulama yeterli

2- Eğer ışıklandırma DIY bir sistemse bende mavi ve beyaz dışında başka renk önermiyorum.O renkler için ciddi bir oran hazırlamak gerekir. Led sayınız çok fazla ise bazı renklerin ortaya çıkması için belki 1 tane kırmızı atabilirsiniz.

3- Ps ilk günden beri çalışmalı.Suya gerekli oksijeni sağlar.

4- Açıkcası ben hiçbir katkıyı kullanmıyorum. Akvaryumumda bol kaya tutmaya çalışıyorum. Sumpun boş kısımlarını tıka basa kaya dolduruyorum.Bol miktar kaya ile kurulum yaptıktan sonra aşılama için 2-3 parça kaya ve 20-30 lt eski akvaryum suyu ekliyorum.Her hafta 1 er balık girerek sorun yaşamıyorum.Bakteri kültürleri bana çok cazip gelmiyor. Prodobio Star UP'ı aceleniz yoksa kullanmayın derim.

5- Eserin dediği gibi teke karidesler piyasada çok.İsterseniz teke karideslerle temizlemeyi deneyin.Belki canlılar yosunları tüketir.Bence denemeye değer.

1- 24 saat sirkeli su ve güzel bir durulama yeterli

2- Eğer ışıklandırma DIY bir sistemse bende mavi ve beyaz dışında başka renk önermiyorum.O renkler için ciddi bir oran hazırlamak gerekir. Led sayınız çok fazla ise bazı renklerin ortaya çıkması için belki 1 tane kırmızı atabilirsiniz.

Kolay gelsin öncelikle

1) ekipmanı sirkeli su da o kadar uzun süre bekletmeye ihtiyaç yok hadi çok emin olalım dersek 24 saat çok yeterli sonra bolca birkaç su durulayın sonra ro su dolu kovada biraz çalıştırın yeterli

2)Işık konusunda bence hiç kırmızı kullanmayın beyazlar 10000 kelvin üzerinde ise ve led de iyi bir marka ise içinde zaten bazı spektrum lar mevcut .Örnek vermek gerekirse yeni kurulum bir tankım var ve aydınlatma sistemi led ve kombinasyon tamamen bana ait 24 adet 3w lık ledlerde sadece 6 adet led beyaz bunların 4 tanesi 22k 2 adeti10k . Geri kalan 12 adet royal son kalan 5 adet uv ve 1adet Fiji  purpel 

beyazlar %50 yanıyor kurulum daha 1 ay oldu sadece camlarda 2-3 günde bir tabaka oluyor yaralı sps ler bile düzelmeye başladı

3)ps bence hemen çalışmalı birşey toplamasından öte oksijen için (pH) için gerekli dalga motoru ps ne varsa çalışmalı
Tesekkurler ikinize de :)  

once Işık konusundan başlayayım. Işık aquareef x 30 ona göre fikir verirseniz sevinirim :)  beyazı uygulamada 8.300 kelvin yazıyor. Beyaz mavi ve royalleri kaç oranında yakmalıyım ve kaç saat sizce ? 

2- herşey baştan sona ölü olacak bu sebeple mecbur katkı girmem gerekiyor diye düşünüyorum. Reeflowers aldım kumu 2-3 kere durulayıp kullanicam. Kaya ölü. Bu nedenle katkı gireceğim. Peki kayayı da koyduktan sonra ne zaman biodigest girmeli ve 

onun arkasından bioptim ne zaman verilmeli 1 gün mü 2-3 gün sonra mi ? 

Ve 2. Kez katkı ne sure sonra kullanılmalı ? 

Ve son soru ise. Suyu 20 litrelik damacanadaki koyacağım ( ro su ) fakat içine 40 litrelik tuz karıştıracağım böylece daha az uğraş olmuş olacak tanka 2 adet 20 ekleyeceğim. Bu yanlış bir düşünce mi yoksa bir sorun teşkil etmez mi ? 

Basta 2 saat fazla miktar tuz karışmış olacak yanı. 

Tesekkurler :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar