Keşfet

İlgilenenlere No3'ün Etilalkol Kullanarak 0'a Sorunsuz Düşürülmesi

Seachemin kalsiyum icerikli bu urununde glukonat var ve cihazi cildirtiyor ayni seker ilavesinde oldugu gibi.ben devamli kullaniyordum tanki bozana dek, ilk dozda bu etkiyi yapabiliyor ama sonra bu bakteri patlamasi dedigimiz olay dosajini astiginizda dahi olmuyor sanirim sistemdeki nutrientler ile ilgili sistemde nutrient az ise sis yogun olmuyor booster icin de ayni sey gecerli ilk kullanimda sis belirgin bir sekilde gozukuyordu ancak sonralarinda zayiflayarak belli belirsiz bir fluluk oldu herhalde kullanimina devam etseydim farkli tecrubelerde kazanirdim,

 
Madem tartışma buralara kadar geldi, nitratı düşürmek için başka bir malzeme önereyim. Hem doğal, hem kullanımı kolay, hem de riski yok (abartmamak kaydıyla). Bildiğimiz doğal kil. Araştırmacılar biraz baksın bakalım bir şeyler bulabilecekler mi ?

 
Prodibioda iki haftada bir bioptim+biodigest kullanarak 0-5 aralığında gezinen nitratı sıfırladım. Pste çıldırma olmadı, normal şekilde toplamaya devam etti. Sonrasında iki adet tang sisteme dahil oldu ancak nitrat halen sıfır. Psin de bunda etkisi büyük ancak nitratı bu şekilde sıfırlamanın imkansız olduğunu sanırdım. Bakteri bu bakımdan faydalı. Eskiden mercanları bu kadar besleyemezdim, amino asit girince yosun sorunu yaşardım ve tang eklemeye de korkardım. Bana faydası bu yönde oldu yoksa sistem sınırları dahilinde kalarak bakeri kullanmadan da nitrat her zaman 0-5 aralığında kalıyordu. Genelde yoğun mercan yemlemelerinde 5'e yaklaşıyordu bende yemlemeyi makul seviyeye çekiyordum. Bundan sıkılınca bakteriye başladım. Aslında bir başka üzerinde durmamız gereken konu, bakteri ekliyoruz da buna akvaryumda ev sahipliği yapacak nesne ne olmalı? Sermaik kayalar denitrifikasyon yapacak alan barındırmıyor mesela. Zeovitte, ultralithte reaktör gövdesindeki substratın içinde bakterilere ev sahipliği yapılıyor ancak prodibioda bu alan akvaryumun herbir yanı. Bu bakımdan içerideki canlı kayanın, kum yatağının özelliği de bence burda önemli.

 
Gökçe Bey,

Kil derken mud yönteminden mi bahsediyorsunuz?

Şeker ve yüzey gerilimi için aşağıdaki adrese baktım;



Alıntı: "Elektrolit ve şeker çözeltilerinin yüzey geriliminde negatif adsorpsiyon nedeniyle küçük artışlar görülür. Burada çözücü-çözünen çekim kuvvetleri çözücü-çözücü çekim kuvvetlerinden daha büyük olduğu için, çözünen molekülleri yüzeyden sıvının içine doğru göç etmeye eğilimlidir."

Kuru köpüğün nedeni; suda kullanılmayan fazla alkol veya şeker olabilir. Tahminim kuru köpük görmeye başladığımızda dozajı azaltmak gerektiğine karar vermeliyiz. Belki de korktuğumuz olmuyordur. Doz aşımı durumunda suda alkolun fazla bulunması durumunda, ps bu maddeleri toplayabiliyor demektir.

Gliserinde bir şeker türevi ise oyuncak olarak satılan balon yapan oyuncaklarda da su-deterjan ve gliserin kullanılıyormuş.

 
Mud yönteminden kastınız miracle mud tarzı ürünler ise bahsettiğim bu değil. Natural clay den bahsediyorum.

 
Kimyasal olarak Karbon beslemesinin formülü:

12 NO3- + 10 CH3OH + 12 H+ --> 10 CO2 + 6 N2 + 26 H2O

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Özdemir Bey,

Bu formulu neden koyma ihtiyacı duydunuz ? Ben baktım baktım ama hiçbir şey ifade etmedi benim için. Formul vermektense formulun nasıl işlediğini anlayabileceğimiz bir şekilde anlatsanız daha iyi olur sanırım. Aramızda bu formulden anlam çıkartabilecek çok fazla kimse olduğunu sanmıyorum.

 
Formül ile anlatmak istediğim esasında kimyasal reaksiyon çıktısı olarak en güvenli çıktıya sahip olan yöntem karbon beslemesi.

Mesela sülfür reaktörü kullanıldığı zaman oluşan kimyasal reaksiyon çıktısı tehlikeli.

 
Seachemin kalsiyum icerikli bu urununde glukonat var ve cihazi cildirtiyor ayni seker ilavesinde oldugu gibi.ben devamli kullaniyordum tanki bozana dek, ilk dozda bu etkiyi yapabiliyor ama sonra bu bakteri patlamasi dedigimiz olay dosajini astiginizda dahi olmuyor sanirim sistemdeki nutrientler ile ilgili sistemde nutrient az ise sis yogun olmuyor booster icin de ayni sey gecerli ilk kullanimda sis belirgin bir sekilde gozukuyordu ancak sonralarinda zayiflayarak belli belirsiz bir fluluk oldu herhalde kullanimina devam etseydim farkli tecrubelerde kazanirdim,
Bahadır selam,

Yazdığını tam manasıyla anlayamadım. Benim kuru köpük ile ilgili soruma bir nebze cevap verdin gibi geldi.

Senin tankını bozma nedenin seachem değildi sanırım. Seachemi kullanırken ilk başta bakteri patlaması oluyor demişsin. Kuru köpük gördüğün anı mı kastettin? Sonra aynı dozajla devam ettiğin halde bakteri patlaması olmadığını nasıl anladın? Köpük oluşmadı mı? Yoksa sudaki sisten mi anladın?

Ben bakteri denememi “Saccharomyces cerevisiae” ile yaptım. Bende nedense çok iyi sonuç vermiyor.

 
Abi sanırım kuru köpükten kastımızı devrim ve sen haricinde kimse anlamadı kalın yapışkan sabun köpüğü gibi çıkarıyordu,(yapışkan olmasının sebebini ben polygluconate'a bağlamıştım o zamanlar) eski tankım aslında sorunsuz,problemsiz gidiyordu ancak briyopsis yüzünden biraz gerildim diyebilirim ,ciddi anlamda her yeri sardılar hatta bu artışta seachem'in polygluconate kalsiyumununda etkisi olduğunu düşünmedim değil,söyleki ürünü kullanmaya devam ettiğimde sis oluşumu oldukça zayıfladı ürünü 6 ay kadar kullandım ancak kalsiyumu yeterli anlamda yükseltmediği halde alkalinty'adına herhangi ciddi bir kayıp yaşamıyordum aslında ürüne devam etme nedenimde buydu, hatta son zamanlarda doz aşımı yaptığım halde protein skimmer normal rutin çalışamasını yapıyordu sis oluşumu giderek zayıfladı ve son günlerde farketmiyordum bile ,maya kullanımını bir ara bende düşünmüştüm ama sanırım bu mayayı kullanmadan önce tankta organik bir yük olması gerekiyor diye biliyorum ,yani büyük ihtimalle aynı sonucu verecektir tanka nütrient yoksa yada çok az ise sonuç benim tanktaki gibi olacaktir,yük varsa birde besleme yapıldıysa her yer yapış yapış olacaktir.

 
Bahadır abi, benim nano da da bryopsis sorunu var.Sanki bitki akvaryumu gibi oldu.Tankı insan içine çıkaramıyorum.Çözüm ne?

 
Nanolarda malesef çözümü bilmiyorum sally crab denildiği kadar briyopsislerle ilgilenmiyor yiyor, ama kesin çözüm değil,bazı büyük tanglarda yiyebiliyorlar, flame fin tomini tang öneririm diyeceğim bulursanız alın mükemmel bir balık kafası sürekli haci yatmaz gibidir sürekli yosun arar,dün bir arkadaşım aldı bügün biryopsisleri tırtıkladığını söylüyor ancak bence buda çözüm değil, tankta kuvvetli bir fosfat remover kullanılması gerekli ,ancak nano için nasıl bir çözüm olur bilemiyorum belki dış filtre içinde kullanılabilir yerinde olsam ciddi ışık ihtiyacı olmayan canlılarım varsa,ışık ihtiyacımı gözden geçirirdim ışık nedenli yüksek ise üremeleride o denli hızlı oluyor ,su değerlerinin kötü olmasıyla malesef alakası yok ancak ne kadar amino asit katkısı eklersen o kadar bünyelerini kuvvetlendirirsin.

 
Kole Tangin yosun yemesini gördükten sonra artık başka yosun savaşçısı tanımıyorum. Ağzı bizim tatlı sudaki vatozlar gibi boyunada kayaların üzerinden tırtık vaziyeti :D

 
Fluidised Sand Bed Filters kullanan varmı acaba?

 
Votka metodu ile ilgilenen,araştıran,kullanan veya kullanmayan arkadaşların aşağıdaki linki bi inceleyip artı-eksilerini paylaşalım derim. Hiç deilse gerçekten ileri seviye bi konu bu



 
Belirtilen linkte yer alan resimlerde SPS 'ler votka sonrası çok güzel renklenmişler.

 
:) Ne kadar mukemmel sistem kurarsan kur bir elektrik kesintisi 9 saat yada bir apartmanda elektik odasında problem 2 gun gelmediğini biliyorum.Aslında serdar abi ye soylerken onunda boyle bişey le karsılastıgını biliyorum...Ben sistemi kurdum sunuda eklim diyecek birşeyimde kalmadı 6 saat goturen upslerim oldugu halde ondan sonra 2 gun kesinti oldugunu bilirim... olduki boyle bir durumda nitratım oldu kesin kullanırım votka metodunu..Cunku kullanılan bir metot.Aslında işin detayına girmek istemiyorum..Dikkat edilecek seyler dozaj asımı yapmamak , sabır , demir tabanlı fosfat remover tarzı urunlerin calısmasını durdurmak , normal sekilde herseye devam etmek ve nitrat sıfırlandıgında anında kesmemek tekrar dozaj azalatarak bırakmak..

Bu konuya hiç mesaj yazmak istemiyordum ama ne kadar uzamıs..

Aksilik durumunda kullanmak mecburi oluyor sadece aksilik değil balık tanklarında heleki bu turkiye sartlarında 150 lik tankda 9 tangin oldugu tankda hangi ps olursa olsun nitrat olur.. Sonucda boyle bir durumda kullanmak mecburi oluyor...

Devrim senide tebrik ediyorum arastırmacılıgın takdire sayan...

 
Dün akşam Aquavital Nitrigon 2 kullandım. PS kelimenin tam anlamıyla çoştu.

Bakteri kültürü kullanımını bugün itibariyle kesiyorum. Tekrar votka 'ya geçiş yapacağım.

Bakteri kültürünün şu ana kadar bir faydasını göremedim nitrat hala olduğu yerde. Bugün de bir ölçüm yapıp Nitrigon 2 ne kadar işe yaramış bunu kontrol edeceğim.

 
Makale de votkanın faydaları kadar karşılaşılan kötü durumları da göz önünde bulundurun. Akvaryumunda o renkleri votka kullanmadan bulan bir sürü akvarist var. Şu bir gerçek ki bakteri kullanınca renkler güzelleşiyor, yosunlar gidiyor, su berraklaşıyor. Ancak kh dengesizliği, fazla potasyum yada demir değeri, vitamin, yem, aa eksikliği, protein skimmer eksikliği(hem ölen bakterinin atılması hem de oksijen) gibi durumlarda vahim sonuçlar gerçekleşiyor. Ben bakteri kullanırken potasyumu ve demiri abartınca ve de kh'ı kaçırınca az kalsın bütün mercanlarım ölüyordu. Daha yeni toparladılar. Tamam, su berraklığı, renklenme ve yosun oluşumu konularında bu metodlar süper ancak hata kaldırmıyor hele aceleyi hiç kaldırmıyor. O yüzden bu şekilde bir o ürün bir bu ürün kullanmanız sistemi kötü etkileyebilir. Kolay değil sonuçta sistem için, içerde sürekli bakteri sayısı, oksijen miktarı, redox gibi değerler değişiyor.

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
H Aranıyor 1 194

Benzer konular

Geri
Üst