Keşfet

İlgilenenlere No3'ün Etilalkol Kullanarak 0'a Sorunsuz Düşürülmesi

Sevgili Murat Samur,

8 yıl ana dili ingilizce olan bir ülkede yaşadım verdiğiniz alıntıları doğru olarak anlamak ile ilgili herhangibir problemim yok. Bu sıralar türkçe konuşurken biraz tutukluk yapıyorum fakat şükürler olsun türkçe bir yazıyı okurken ya da türkçe yazarken herhangibir sorunum yok.

Sizin akvaryumunuzdaki toplu katliam sıcaklığın 30 C ye vurmasından dolayı olmamış sebep anemonun ölmesi. Olayı örnekle açıklamaya çalışırsak maç sonrası sokağa çıkıp havaya ateş açan maganda balkondaki adamı öldürmüş ise kişinin ölüm sebebi balkona çıkması değildir.

Ben, mercan kırığı ile DSB olmaz dedim, aragonit kum ile olmaz demedim. Size tavsiyem kendinize hırs yapıp olayı temcit pilavı haline getirmeden önce aragonit kum ile mercan kırığı/kumu arasındaki farkı öğrenmenizdir.

Siz sump ta mercan kırığı ve filtre süngeri var demişsiniz ben de şöyle yazmışım:

Sumpta mercan kırığı ve filtre süngeri...

Siporaks ve keçe koymayı unutmuşsunuz.

Ben vodka işe yarar yaramaz diye bir yorum yapmadım karşı çıktığım şey kestirme uygulama ve paylaşımdı. Zaten en sonda çok açık şekilde belirtmişim.

Siz isterseniz şu muazzam ingilizceniz ile verdiğiniz ingilizce alıntıları iyice bir okuyun, referans alın ve kusursuz türkçeniz ile de güçlü protein skimmer, mercanların beslenme gerekliliği, votkanın DSB li sistemlerdeki sakıncaları ile ilgili benim yarım yamalak türkçem ile yaptığım yorumlar ile karşılaştırın.

Zorlandığınız nokta olursa hem ingilizce tercüme hem de yazdıklarımın türkçe meali konusunda size yardımcı olabilirim.

Ya bu konu çok geçmişte tartışılmış ancak yarım kalmış gibi.Bunun devamında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Benimde tankımda 50den aşağı düşüremedim nitratımı,gerçi beslediğim canlılarımda sorun gözlemlemedim ama akvaryumuma sps ekleyemedim ve eklemek istiyorum.Soft ve lpslerimde ve balıklarımda dediğim gibi sorun gözlemlemedim.Bugünden itibaren hergün 1 kesme şeker atmaya başlıycam,mb7de hergün yarım kapak ekliyip bakteri oranımı yükseltip şekerle güçlendirip zamanla nitratımı düşürmeyi planlıyorum,sizce yaptıklarım doğrumu.Gökçe bey 60-70lerde sps baktığını renklenme ve büyümede sorun yaşamadığını yazmış,acaba yüksek nitrata tepki vermeyen sps türleri nelerdir,teşekkürler...

ben zamanında votka kullandım herşey iyi gidiyordu oh dedim nitrat ve fosfat olayından kurtuldum diyordum.ama bir süre sonra sistem saçmalamaya başladı toparlayamadım.sık ve yüksek miktarda su değişimleriyle anca kurtardım.birdahamı asla.bastım kaliteli canlıkayayı,şimdi nitrat 0.buda iyi bişeydeğil aslında ama 0 çıkıyor.güçlü skimmer ve bol kaya nitrat bırakmıyor.300lt akvaryumda 13 adet 10,12 cm boylrında balık varve iyide yemleme yapıyorum fakat nitrat 0.in organik fosfat için fosfat alıcı ,organik fosfat içinde karbon.tabi neyaparsan yap fosfatı sıfırlayamıyorum.e buda okadar yemlemeye normal herhalde. neyse ustalardan birfikir gelir inşallah.

Konu görüntüleyen kullanıcılar