Keşfet

İlk Deniz Akvaryumum

emrekaradeniz

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre
Merhaba, yaklaşık 1-1 buçuk aydır deniz akvaryumu hakkında konular okuduktan sonra geçen hafta kurulumu gerçekleştirdim. 

32*32*36(h) ölçülerinde kendi yaptığım akvaryuma kurulumu gerçekleştirdim. Işık olarak yine dıy yapım 27w (3mavi-4 beyaz-1 kırmızı-1 full spec.) power led armatür kullandım. Taban malzemesi 0.5mm kalınlığında kalsiyum karbonatlı kum ve kaya olarak bir abimden aldığım 3kg canlı kayayı kullandım. Kaya ile birlikte amphipod da geldi ama kayayı ilk olarak tatlı suya koyduğum için öldüler sanırım. Kurulumda bakteri kültürü ve red sea coral pro tuz kullanıldı. Filtre olarak dophin h500 askı filtresini kullanıyorum, şuanda içinde elyaf ve aktif karbon var, diatom süreci bittikten sonra 50g purigen , seramik bio ball ve elyaf kullanacağım. Kışın 100w ısıtıcı ve buhar cami ile devam edeceğim. Askı filtre internetteki açıklamalırnda sessiz çalışır yazıyor ama öyle değil, canlı girişini yapmadan garantiye yollayacağım., elimde 550 l/h iç filtre var askı filtrem gelene kadar sistemi onunla çevirmeyi düşünüyorum. Önceden kullandığımız 5 kartuşlu cebilion 101 mc arıtma cihazını tekrar aktif hale getirmeye çalışacağım veya damacana suyu ile devam edeceğim. Haftada 3lt su değişimi yapacağım.

Biraz öğrenci işi oldu ama hayırlısı  :55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:

6 EYLÜL

Ekli dosyayı görüntüle 52308

7 EYLÜL

Ekli dosyayı görüntüle 52309

12 EYLÜL (Diatom başlangıcı)

Ekli dosyayı görüntüle 52311

16 EYLÜL

Ekli dosyayı görüntüle 52312

Ekli dosyayı görüntüle 52313

Moderatör tarafında düzenlendi:
Emre Bey Merhaba. Öncelikle hoşgeldiniz, elinize ve emeğinize sağlık. Conch ekleme zamanı gelmiş ? Güzel bir Nano akvaryum bekliyoruz sizden, uzun soluklu olur inşallah. Pipefish grubu canlılardan tavsiye ederim. Takipteyiz. 

Hayirli olsun, bende 2,5 ay kadar önce kurulumu yaptim. Küçük tankta su değerlerini sabit tutmak daha zor olur dediler. o yüzden 130 lt lik bi tankla başladim. İnşallah sıkıntısız devam edersin. Takipteyiz?

Konu görüntüleyen kullanıcılar