Keşfet

İlk fraglarım

medmania

Yeni Üye
İlk fraglarım geldi conch ve snail ile birlikte. 4-5 frag var zoa ve mushroom. Çok küçük fraglar. Bi tanesinin kayası acuç içi kadar diğerleri 1-2 cm. Tecrübem yok. Coralx-dip yapıcam talimatlar doğrultusunda... bunları kayadan ayırmadan koyacağım değil mi? Birde sehpam yok. Ona benzer bi delikli pleksim var kaya altına vs sıkıştırabilirm ama direkt kaya üzerine veya aragonit kumun üzerine koysam olur mu? Akıntıdan düşer mi? Bi epoksi macun yapıştırıcı var aquaforestın onunla su içinde yapıştırılır mı? Öyle mi yapsam?

Şu an ısıları eşitliyorum. Birazdan önce temizlikçileri atıcam. Sonrasında dipx solusyonunda 5-10 dk bekleticem fragları... sonrasında tekrar tuslu suda durulayıp. Akvaryuma koyucam. Ama nereye?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk fraglarım geldi conch ve snail ile birlikte. 4-5 frag var zoa ve mushroom. Çok küçük fraglar. Bi tanesinin kayası acuç içi kadar diğerleri 1-2 cm. Tecrübem yok. Coralx-dip yapıcam talimatlar doğrultusunda... bunları kayadan ayırmadan koyacağım değil mi? Birde sehpam yok. Ona benzer bi delikli pleksim var kaya altına vs sıkıştırabilirm ama direkt kaya üzerine veya aragonit kumun üzerine koysam olur mu? Akıntıdan düşer mi? Bi epoksi macun yapıştırıcı var aquaforestın onunla su içinde yapıştırılır mı? Öyle mi yapsam?

Şu an ısıları eşitliyorum. Birazdan önce temizlikçileri atıcam. Sonrasında dipx solusyonunda 5-10 dk bekleticem fragları... sonrasında tekrar tuslu suda durulayıp. Akvaryuma koyucam. Ama nereye?

çok sorun değil güzel ışık alan bir noktada olması yeterli olacaktır. kuma da saplayabilirsiniz. Kayaya sıkıştırıp yapıştıradabilirsiniz. Bu arada akvaryumu ne kadar oldu kuralı ? 

Teşekkürler, 1 ay oldu.

pekala; bakteri kültürü kullandınız mı ne sıklıkla ? birde su değişimi ne sıklıkla yaptınız acaba nbu aşamaya kadar merak ettim. 

İlk hafta bioptim kırıp günaşırı bacteri feeder vermiştim. Suda çok bulanıklık olunca feederı azalttım hatta nitratın 0.2 olduğunda da kestim tamamen. Son 1 haftadır coralin algea accelator kullanıyorum. Şimdiye kadar gerekli miydi bilmiyorum ama moliler içinde olduğundan sadece geçen hafta 20 litrelik su değişimi yaptım. Suyu mixbed reçineden de geçmiş tds :0 osmos suyuyla hazırladım. Coral pro tuz kullandım. Dansite 1024-1025 idi . 1027 şimdi biraz yükselmiş baktığımda...
Isı 25-26 derece civarı, kh:6,9 nitrat:0,5 di en son 2 gün önce bakmıştım.
Su 2 aydır dönse de ps ve ışıklar 1 aydır açık. Kurulumda ölü ince mercan kırıpı üzerine 1 poşet caribsea arag alive, ve 2 poşet nature’s ocean live kum kullandım.
Bu parçaları deneme amaçlı aldım. Bunları 1-2 hafta yaşatabilirsem....gerisi gelir herhalde....

siz yanlış yapmmişsınız bakteri konusunda kullandığınız bioptimle bakteri fedır ikiside bakteri yemidir yani siz sisteme hep bakteri yemi girmişsiniz bakteri değil eğer sisteme bakteri girmek istiyorsanız biodiges gireceksiniz

siz yanlış yapmmişsınız bakteri konusunda kullandığınız bioptimle bakteri fedır ikiside bakteri yemidir yani siz sisteme hep bakteri yemi girmişsiniz bakteri değil eğer sisteme bakteri girmek istiyorsanız biodiges gireceksiniz
Pardon biodigest diyecektim. Bioptim yoktu elimde bacteri feeder vermiştim sonrasında

d50185a25c5397e73ce89a319ff9ed78.jpg
d3ddcc9bddfd5572d86745df976fea5d.jpg
056a8085ec38cd2b44461deff56f8c37.jpg
5edcfd424468f585ce13bcfda76e96b6.jpg
d5cffa536772e0e5d176464c99ddf6ff.jpg

YANi suan düzenli kullandığınız birşey Yok mu ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar