Keşfet

İlk hafta ne yapmaliyim yardim

Timetis1

Yeni Üye
Merhaba yeni bir kurulum yaptim sistemim 20 gallon innovative marine nuvo 20 modeli protein skimmer ve all in one media reaktorum var media reaktorumde biopellets bulunuyor suan bakteriye destek olmasi icin skimmer imida calistiriyorum kuru kaya ve caribsea aragalive fiji pink canli kumunu kullandim ayriyetten bakteri kulturude kullaniyorum filtre olarak cif haznem var 1 tarafinda 3 lu filtre tankin kendiyle gelen diger tarafinda carbon ve bio plastik toplar koydum tuz red sea reef tuzunu kullaniyorum suyum cok berrak ve temiz camimda bazen birkac leke olusabiliyor ama onlarida ellemiyorum dongunun hizlanmasina destektir diye acaba omurgasizlardan bi solucan veya bikactane kabuklu yengec gillerden koyaammi diyorum bi yasam dongusu temizlikciler olsun icerde diye Ama canliya zarar gelirmi hazir su kullandigim icin ilk baslangiclarimda nitrit amonia ve nitrat degerlerim 0 a yakin ektra bi destekleyici bir filtre gereklimidir sizce yada phospate calcium ve magnezyum degerlerimi kontrol etmedim herhangibir mercan veya bitki bulunmuyor diye baliklari veya omurgasizlari etkilermi bu degerler?

Urunleri hep yabanci yerlerden bakinca aliskanlik kardes kusura bakma ya :)

yok o değil aslında sorun, yabancı kelimeleri geçtimde, bir tane nokta bir tane virgül yok yazında, sorun ne derdin ne anlaşılmıyor.. bilgisayar çevirisi gibi bir şey olmuş..

Diatom basladimi baslamadimi bilmiyorum. Hazir su alarak kurulumu yaptim , su degerlerim testlerde uygun cikiyor ancak henuz daha 1 hafta oldu turbo snail olsun benzeri bi bocek koysam skinti yaratirmi canliya . Bakteri kulturu kullaniyorum duzenli olarak . 

Diatom başladığında görürsün, okadar belli belirsiz geçiren çok nadirdir. Su değerlerin şuanda uygun çıksada aldanma, çok dalgalanacak daha. Bu aşamada hiçbirşey girme tanka, şuanda snail gibi birşeye ihtiyacın yok, su değerlerinden ölmese açlıktan ölür zaten hayvan.. Sabırlı ol, 1 ay unut tankı, 1 ay sonra kurcalarsın ;)

Bitki diatomdan sonra hemen girilebilirmi yoksa daha sonrami girilmeli

bitki derken mercan mı kastınız? 

1 ay unut akvaryumu, sonrası daha rahat olur acele etme birşeyler eklemek için...

Biraz arastirmada yaptim yumusak mercanlarda baliktan 1 2 ay sonra girin diolar diatom sonrasimi girmek daha uygun olur veya beklesemde beklemesemde birsey farketmezmi

Biraz arastirmada yaptim yumusak mercanlarda baliktan 1 2 ay sonra girin diolar diatom sonrasimi girmek daha uygun olur veya beklesemde beklemesemde birsey farketmezmi
Hayırlı olsun kurulumunuz. Diatom süreci katkı kullanmadıysanız biraz uzun sürebilir. Bakteri kültürü kullanırsanız ortalama 7-10 gün içerisinde diatom başlar.

Bende henüz yeniyim fakat okuduğum ve araştırdığım bilgilere göre, diatom başlamadan kesinlikle canlı girişi önerilmez ve ölümle sonuçlanabilir.

Diatom sürecini camlar,kayalar ve kum üzerindeki kahverengi oluşumlardan takip edebilirsiniz.

Diatom süreci başladığında conch snail eklenebilir. Temizlendikten sonra yavaş yavaş canlı girişimi yapılabilir.

Fakat sizin sorunuzu tam anlayamadım. Eğer hazır işleyen sistemden su aldıysanız diatom tekrar oluşur mu o konuda bilgim yok. 

benim tankim 60 lt diatom belirtisi henuz yok bakteri kulturu kullaniyorum 1 hafta gecti herhangibir sorunum yok sadece bilgi amacli temizlik ekibi olsun veya mercan olsun diatom baslar baslamaz girilebilirmi. Filtrelerimde biolojik plastik toplar , karbon, biopellets ve skimmer im var bunun disinda birsey gerekirmi

Muhtemelen diatom surecini yasamicaksiniz. Canli kum, canli su ve bakteri kulturu kullanmissiniz. Yeterli kayaniz varsa canli girisi yapabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selam hayırlı olsun  ilk başta tanka çok fazla canlı yüklemeden başlangıç yapılabilir buarada tank Amazondanmı alındı ülkemizde satılmıyor diye biliyorum..

Amazon.de den aldim 1000 tl ye geldi cokta memnunum 2 genis media slotu var birinde skimmer digerinde all in one media aldim hepsi innovative marine in isigi bulmak icin biraz ugrastim aqua mini mic molden kendi saat ayarli gun icinde bile surekli degisiyor isigi kayalarim kuru kaya ama kum canli su hazir tanktan alinma biopellet var bide bakteri kulturu kullaniyorum ben isimi garantiye alip yinede bekliyim birazdaha Ekli dosyayı görüntüle 50240Ekli dosyayı görüntüle 50241Ekli dosyayı görüntüle 50243Ekli dosyayı görüntüle 50242

benim tankim 60 lt diatom belirtisi henuz yok bakteri kulturu kullaniyorum 1 hafta gecti herhangibir sorunum yok sadece bilgi amacli temizlik ekibi olsun veya mercan olsun diatom baslar baslamaz girilebilirmi. Filtrelerimde biolojik plastik toplar , karbon, biopellets ve skimmer im var bunun disinda birsey gerekirmi
Ben de diatom sürecindeyim şuan. 9. güne kadar hiçbir belirti yoktu. 9.günün akşamında ikişer tane daha bakteri kültürü kırdım. Ertesi gün camda biraz biraz belirmeye başladı şuan iyice yayıldı. Bugün conch ekleyeceğim.

Ama Toygar Bey'in de dediği gibi belki de yaşamazsınız. Bazen hiç yaşanmayabiliyor.

Selam hayırlı olsun  ilk başta tanka çok fazla canlı yüklemeden başlangıç yapılabilir buarada tank Amazondanmı alındı ülkemizde satılmıyor diye biliyorum..
Amazon Türkiye Deposunu tutmaya başladık. Hatta çalıştığım şirket tarafından :)  Tam olarak Mayıs ayında çalışmaların başlatılacağını şuan söyleyebilirim. Şuan depolar vs kuruldu.

Amazon Türkiye Deposunu tutmaya başladık. Hatta çalıştığım şirket tarafından [emoji4] Tam olarak Mayıs ayında çalışmaların başlatılacağını şuan söyleyebilirim. Şuan depolar vs kuruldu.
Artik zamani gelmisti. Dun yine birseyler apmak istedim alamadim.

Innovite marine reaktorunden bende ariyorum desktop modelinden iki adet

Artik zamani gelmisti. Dun yine birseyler apmak istedim alamadim.

Innovite marine reaktorunden bende ariyorum desktop modelinden iki adet

Ama aliexpressin kargo hızı baya artmış sanırım. Uzun zamandır alışveriş yapmıyordum, 26 Mart'ta sipariş verdim. 02.04.2018 tarihinde Türkiye girişi yapılmış. Muhtemelen bu hafta teslim alırım.

Aldığım ürünü tavsiye ederim, sumptan gelen suya 360 derece akıntı sağlıyor. (Bu arada konuyu kirlettim bayağı kusura bakmayın :) )

Hermit crab nerden bulabilirim. ??

Konu görüntüleyen kullanıcılar