O kadar para sadece aydınlatmaya bile yetmez
kendiniz t5 falan yaparsınız olmazsa daha ucuz olması icin veya hopar alırsınız desek. En ucuz başlangıç markası kendisi. O bile kötü floresanlarla 600 lira civarı bişey iyi flolarla 800 ...
bunu size neden yazdım. Bende sizin kurduğunuz gibi cümleler kurarak başladım mesela ARİTMA almadım. Dedim ki bi su otursun sonra para toparlayıp ışık alicam dedim.
Bu ısın sonu ne oldu söyleyeyim ; üst üste sorunlar. Ve sonunda tank resetlemek.
Gittim Aritma cihazı aldım ışık aldım. Direk düşündüğümü x2 yapmış oldum. Tamam bazı şeyler 2. El olur. Bende aldım öyle birçok şey fakat bazı şeyler de olmaz.
Mesela ışık araştırın ama kendiniz bile yapsanız bi dünya uğraşla 300-350 den asagi maliyet mümkün değil flonun ortalama olanın tanesi 40-50 lira (4 adet gerekir )
sonra Aritma olmadan başlamak da benim yaptığım hata oldu 250 lira sırf onun Aritma cihazı
bunda da 2. El alınır mi bilmem ben tercih etmedim.
Hadi herşeyi keşke 300 liraya mükemmel yapabilsek ; sorun kurduktan sonra başlayacak. Bi percula beğeneceksiniz.
- bu ne kadar diyeceksiniz.
Alti üstü nemo dediğimiz şeye 100-200 hatta bazı özel durumlarda 580 dedikleri olacak ve sadece bakıp gideceksiniz ( hep yasıyorum
) o boyuttta bir tanki resif tanki yapıp rengarenk doldurmak icin belkide o yazdığınız toplam masrafın 2 katı kadar canlı parası tutacaktir.
Ama tüm bu yazdıklarımın yanında. Bu uçsuz bucaksiz bir dünya herşeyin tabibi en iyisi de var idare ederi de. Bazı şeylerden kısarak hayalinizdeki tanki yapabilirsiniz. Ben o şekilde yaptım. Eğer bütçeniz varsa biraz esnetmeniz gerekecek.
En azından suan bilin ki ; sonradan bu kadar uğraştım artık da bırakmak olmaz duygusuyla ikilemde kalıp kursaginizda kalarak zoraki yapmayın. Zorluklarla karşılaşınca ; boyle olacağını bilsem hiç girmezdim dediğim çok oldu ; zira ben 600-700 liraya tank kuracaktım
rüyalarda kaldı ...
yinede kolay gelsin insallah herşey istediğiniz gibi güzel olur