Keşfet

İLK KURULUM VE YARDIM

selimcamci37

Yeni Üye
S.a arkadaşlar yaklaşık 6 aydır deniz akvaryumu kurmak gibi bir planım var ve 10 senedir tatlı su akvaryumundan sonra bir üst kademeye yani deniz akvaryumuna gecmek istiyorum ve bunun icin arastırma yapyorum .. öncelikle fiyat aralığını anlamış degilim hazır kurulu birinden alıyım dedim bin lira iki bin lira üc bin lira öyle gidiyo anlamadgm şey şu ikinci el malzemeleri hesaplayıp sahibinden.com dan fiyat arastrması yaptm 90.50.50 akvaryum buldun 300 tl alttan sumplı boyunun 400 lt lik ps sini buldum 150 tl dalga motoru 100 kafa motoru 100 sump malzemeleri 100 kum ve canlı kaya vs diger malzemelerede 300 desek 1050 tl ye  netteki sistemlerden daha güzelini kuruyorum 2 ay suyun oturmasını beklerim sorun olmaz benim hesabmda bir yanlslk varmı yardımcı olabilirmisiniz ?

hocam ben 60x40x45 tankı full sistem hayata geçirmek için ortalama 1800 TL harcadım.

PS canlı kum kaya vs hep 2ci el akvaryumu kapayan arkadaşlardan aldım.

akvaryumu kendim birleştirdim. mobilyasını babama yaptırdım vs vs.

bende ucuza mal edicem diye çıktım yola fakat geldiğim durum bu. Açıkcası 90 50 50 ölçülerde adam gibi bir tuzlu su akvaryumunu 1050 TL ye maal etmen fazla iyimser geldi.

o senin bahsettiğin boyu PS , 100 tl markasız kafa motoru fln sana sorun çıkartır. haberin olsun.

Daha tecrubeli arkadaşlarda mutlaka yorum yapacaktır. iyice kafanda netleşmeden birşey satın alma derim.

slm dostum hayırlı olsun

ama işte senın dedigın gıbı olmuyo malesef bunun adı hobi tabiki çok masraf yapmanı istemem ama öyle ikinci el çıkma vs vs parçalarla pek dönmüyo bu hobi

mesela o boyu ps,den nekadar bir perpormans alabılırsın? bence ps baska bır model bak derim işin aslı şudur seninde tankın mutlaka 2-3 bini gecicektir

tekrar hayırlı olsun der bol tuzlu günler dilerim

aydınlatma var ciddi masraflardan, kaya ve kumu toplam 100 e bitiremezsiniz daha çok tutar, 100 liralık kafa moturu nedir bilmiyorum ama fiyat düşük geldi, dalga motoru da 100 tl düşük geldi, markaları modelleri neymiş yeter mi yetmez mi iyi araştırın derim sonrasında aldığın da boşa gitmesin, su tamamlama, ps geciktirici, refraktometre, tuzu, balığı, yemi, mercanı vs.. derken 3 bin bile iyimser bence.. 

Valla hocam buraya kayıt olmamın sebebi ben biliyorum dememek cidden bu işi benden cok daha daha iyi bilenler var ve yardm almak amaclî bu konuyu actm işin icine girmeden cidden ne kdar gidecegini hic kurmadgm bir akvaryum oldugu icin hesap edemiyorum 

Merhabalar 

Öncelikle konumuz tuz su akvaryumu adından anlaşılacağı gibi TUZLU SU yani işin kısası biraz tuzlu 

Ama neden kurulmasın az bütçem var yapamayız mı? 

Yaparız pek tabi ama sırayla şöyleki ;

1 plan: ben nasıl bir akvaryum istiyorum ve bu akvaryumda ne besleyeceğim balık mı mercan mı yoksa uyumlu olarak her ikiside olsunmu 

2 ekipman: tamam ben karar verdim ne iateğime bana göre ekipman toplamaya başlıyayım 

3 süre: ben istediğim ekipman için kendimi sıkmadan aylara yayarak en işlevsel en yeterli hatta 2-3 adım ötesi için ekipman alayım 3 balık 5 mercan değil de 8 balık 15 mercan da olsun ilerde diye düşünerek 

4 arge ; bu süre zarfında devamlı araştırma yapıp okuyarak konulara vakıf olmak örnek kurulumlar örnek ekipmanlar el yapımı olabilecek bazı ekipmanlar vb...

Sevgili hobici dostum olmayacak bir şey yok bu dünyada sadece zaman yani uygun zaman uygun hareket 

Şimdi nacizane bir tahmin le ikinci el ve sıfır karma kafanda ki bir tank için 2000-2500 min bir rakkama sürdürülebilir bir tankın olacağını tahmin ediyorum 

Sonrası canlılar vs...

Saygılarımla 

O kadar para sadece aydınlatmaya bile yetmez :(  

kendiniz t5 falan yaparsınız olmazsa daha ucuz olması icin veya hopar alırsınız desek. En ucuz başlangıç markası kendisi. O bile kötü floresanlarla 600 lira civarı bişey iyi flolarla 800 ... 

bunu size neden yazdım. Bende sizin kurduğunuz gibi cümleler kurarak başladım mesela ARİTMA almadım. Dedim ki bi su otursun sonra para toparlayıp ışık alicam dedim. 

Bu ısın sonu ne oldu söyleyeyim ; üst üste sorunlar. Ve sonunda tank resetlemek. 

Gittim Aritma cihazı aldım ışık aldım. Direk düşündüğümü x2 yapmış oldum. Tamam bazı şeyler 2. El olur. Bende aldım öyle birçok şey fakat bazı şeyler de olmaz. 

Mesela ışık araştırın ama kendiniz bile yapsanız bi dünya uğraşla 300-350 den asagi maliyet mümkün değil flonun ortalama olanın tanesi 40-50 lira (4 adet gerekir ) 

sonra Aritma olmadan başlamak da benim yaptığım hata oldu 250 lira sırf onun Aritma cihazı  

bunda da 2. El alınır mi bilmem ben tercih etmedim. 

Hadi herşeyi keşke 300 liraya mükemmel yapabilsek ; sorun kurduktan sonra başlayacak. Bi percula beğeneceksiniz. 

- bu ne kadar diyeceksiniz. 

Alti üstü nemo dediğimiz şeye 100-200 hatta bazı özel durumlarda 580 dedikleri olacak ve sadece bakıp gideceksiniz ( hep yasıyorum :)  )  o boyuttta bir tanki resif tanki yapıp rengarenk doldurmak icin belkide o yazdığınız toplam masrafın 2 katı kadar canlı parası tutacaktir. 

Ama tüm bu yazdıklarımın yanında. Bu uçsuz bucaksiz bir dünya herşeyin tabibi en iyisi de var idare ederi de. Bazı şeylerden kısarak hayalinizdeki tanki yapabilirsiniz. Ben o şekilde yaptım. Eğer bütçeniz varsa biraz esnetmeniz gerekecek. 

En azından suan bilin ki ; sonradan bu kadar uğraştım artık da bırakmak olmaz duygusuyla ikilemde kalıp kursaginizda kalarak zoraki yapmayın. Zorluklarla karşılaşınca ; boyle olacağını bilsem hiç girmezdim dediğim çok oldu ; zira ben 600-700 liraya tank kuracaktım :)  rüyalarda kaldı ... 

yinede kolay gelsin insallah herşey istediğiniz gibi güzel olur :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar