Keşfet

İLK NANO DENEMESİ

cengizozcan

Yeni Üye
Merhaba. Yıllar yıllar önce 350-400 litrelik bir marine tank ile forumda yer almıştım. Çok aktif yazmasam da forumu çok iyi takip edip çok şey öğrenmiştim. Dört beş yıl önce tankı bozup hobiye ara vermiştim. Şimdi tekrar kanımız tuzlandı. Yeniden buradayım. Bu defa ofise yeni bir nano kurulumu yaptım. Amacım sert yumuşak bir kaç çeşit mercan ve bir kaç küçük balık bakabilmek.

Yeni nano tank yandan sumplı. Sump dahil 55x36x35h. (Sump hariç 42x36x35h). Sump üç bölmeli.Suyun ilk geldiği yerde ps var. İkinci kısım medya İçin ayrıldı. Üçüncü kısımda geri dönüş var.Ps Tunze 9001Kafa motoru Newajet 1200Dalga motoru Coral Box Qp-5Isıtıcı Newa 100Su tamamlama Tunze 3152 NanoKum caribsea argonit 6.5 kgKaya 5 kg FijiAydınlatma maxspect ethereal 

3-4 aydır su dönüyor. Şu anda bir yellow wrasse bir  sixline wrasse bir kaç adet mercan var. 

Ekli dosyayı görüntüle 55990

Kumu nereden aldiniz

Palyaço balığı eklerseniz akvaryum canlanabilir. Ben Palyaço Balığı olmadan bu hobiyi yapamıyorum.

Merhaba; ilk olarak palyaço aldım ve yaklaşık bir ay yaşadılar. Yanlarına bir adet xs blue tang ekledim. Beyaz benek olup öldü. Peşinden palyaçolar da öldü. Bir ay kadar balık eklemedim. Sonra yellow wrasse ekledim. 45 gün oldu hala yaşıyor. Sonra sixline ekledim. O da 15 günü geçti o da yaşıyor. Ancak geçek hafta iki palyaço ekledim. üç gün sonra öldüler. Bu nedenle sorunu anlayıp çözene kadar balık eklemeyi düşünmüyorum. Yoksa benim de en çok istediğim balıklar ocelaris türleri. Garip bir şekilde wrasse dışındaki türler şimdilik yaşamıyor. Su değerleri iyi görünüyor. En son 10 gün önce ölçmüştüm. Sanırım kh düşük ancak bu değerin balık ölümüne sebep olup olmayacağını bilmiyorum.

TEST ADI

NITRATE

PHOSPATE

CALCIUM

ALKALINITY

MAGNESIUM

18.05.2019

0,5

0,01

450

6,2

1370

Selam bildiğim kadarıyla beyaz benek genelde ısı değişiminden oluşuyor , akvaryumunuz kaç derece, suda ısı kaybı yaşandımı o aralar.

Balıkları ayrı yerleden mi aldınız , tek bi yerden mi , 

Saygılar.

Merhaba ısı 25-26 derecede sabit. Balıkları farklı yerlerden aldım. Sanırım biraz parazitin ölmesini beklemek en iyisi. İlginize teşekkür ederim. Saygılarımla.

Konu görüntüleyen kullanıcılar