Keşfet

ilk testim, yardim. (salifert po4 )

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
S.a merhabalar,

Herseyin yolunda gidiyor gozukmesinden mutevellit pek buyuyu bozmak istemiyordum ama artik ben de merakima engel olamiyorum. Simdi; fosfat testimizi yaptik. 10ml suya 4 damla po4-1 ekledik biraz karistirdik sonra olcu kasigi ile po4-2 ekledik onu da karistirdik ve sivimiz mavilesti. Tamam eyvallah da simdi sonuc 0,25 rengi ile eslesmesine ragmen izledigim youtube videosunda "ppm cinsinden ise 3e bolun" dedi isler karisti. Bu testimin sonucu 0,25 mi yoksa 0,08 mi?

V0O2jB.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
1-Test tüpüne 10 ml su koyun.

2-PO4-1 den 4 damla damlatın ve yavaşça 10 sn sallayın.

3-PO4-2 tozundan 1 kaşık koyun ve 30 sn boyunca yavaşça sallayın.

4-Test tüpünü renk tablosunun beyaz kısmının üstüne koyun ve üstten bakarak renkleri karşılaştırın. Tablodaki karşılığını okuyun. İki rengin ortasında ki renk, iki değerin ortasında ki değere karşılık gelir.

Fosfat değerleri ppm cinsindendir.
Eğer Fosfat-Fosfor değerini ppm cinsinden ölçmek isterseniz. Yukarıda ki okuduğunuz değeri 3 e bölün.

1-Test tüpüne 10 ml su koyun.

2-PO4-1 den 4 damla damlatın ve yavaşça 10 sn sallayın.

3-PO4-2 tozundan 1 kaşık koyun ve 30 sn boyunca yavaşça sallayın.

4-Test tüpünü renk tablosunun beyaz kısmının üstüne koyun ve üstten bakarak renkleri karşılaştırın. Tablodaki karşılığını okuyun. İki rengin ortasında ki renk, iki değerin ortasında ki değere karşılık gelir.

Fosfat değerleri ppm cinsindendir.
Eğer Fosfat-Fosfor değerini ppm cinsinden ölçmek isterseniz. Yukarıda ki okuduğunuz değeri 3 e bölün.
Cok tesekkur ederim lakin izledigim videodaki ayni cumleler bunlar. Ben son paragrafi anlayamadigim icin sorumu sordum. "fosfat degerleri ppm cinsindendir" derken genel olarak fosfat degerleri biriminden mi bahsediyor yoksa cikan sonucun biriminden mi bahsediyor?

"Fosfat-fosfor degerini ppm cinsinden olcmek isterseniz 3e bolun" derken ben zaten ne icin aldim bu testi onu sorgulamaya basladim? Hani cikan sonuc xyz cinsinden olur da ben ppm cinsinden olcmek isteseydim 3e bolmek anlam kazanirdi. O halde Fosfat ayri fosfat-fosfor ayri birsey mi? Madem ayri biz hangisini baz alacagiz? En onemlisi bu durumda benim fosfatim 0.25, fosfat-fosforum 0,08 ise bu ne anlama geliyor?

Arkadaslar ozur diliyorum israrci olacagim ama benim fosfatim 0,25 mi simdi? Balik yok fosfat fazla cikti tank 1 aylik suyu 3 aylik. Kh dusuk cikti 6,9. Kh solusyon eklemeye basladim gunde 20ml. 1 haftada 8e cikartacagim. Nitrat en kucuk degerden daha az renk verdi.

500lt hacim il su degisimi 100lt yapacagim ne onerirsiniz

Biraz kendim çaldım kendim oynadım ama ben fosfatı 0,25 olarak kabul ettim. Tehlikeli değil tamam ama hiç balık olmamasına rağmen altın değer olarak görülen "0,03"ün 8 katı olmasına istinaden sumpa 3-5 çivi sallandırdım 2 gün kadar iyi paslandılar. Müdehalelerim daha çok deneysel oluyor. Ufak dokunuşlar yapıyorum tecrübe ediyorum. Fazla abartmadan dün akşam çıkarttım. Akşama tekrar test yapacağım bakalım durum ne olmuş.

Kullandigin su nedir

Istanbul avrupa yakasi Ro su tds 0-5 arasi.

0,1 ile 0,25 rengi arasinda bir deger gorunuyor. Zaten renkler arasinda cok az fark var. Dogru isigi bulup rengi denklestirmeye calismak bana cok ilkel ve yanilma payi yuksek geldi. Insanin gercekten hannah alasi geliyor.

Mercanlar saglikli ve keyifli gozukuyor fazla kurcalamamak lazim der hayirli hobiler dilerim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar