Keşfet

İlk tuzlusu tecrübem

Toprak123

Yeni Üye
Arkadaşlar yeniden merhaba uzun süredir kurmaya çalıştığım deniz akvaryumuna sonunda başladım malzemeleri toplaması karantina süreci ile birlikte 1 yıl kadar sürdü 
6.gif
 sonunda malzemeler halloldu başta bi neler oldu tankta kısaca anlatıyım 4 gün önce tanka suyumu basmaya başladımEkli dosyayı görüntüle 63335

yaklaşık 20 saat kadar sürdü dolması damla damla anca 
6.gif
Ekli dosyayı görüntüle 63336

daha sonrasında tankı 25 derece ısıya getirip tuzumu ekledim tahmin ettiğimden hızlı karıştı 1025 -1026 arası bir tuzluk çıktı tuz ekleyince biraz da bulandı su. Ertesi gün kumumu ekledim.Ekli dosyayı görüntüle 63337

ve kumun bu halinin geçmesini bekledim canlı kum kullandım normalde canlı kum kullanınca suyu dışarda hazırlamamı tavsiye ettiler ama öyle bir imkanım olmadığı için biraz derdini çektik. bu sürede ps mi devreye soktum tunze 9004 harika iş çıkardı yanına da bir elyaf ekledim daha hızlı kurtulmak için 1 gün kadar kullanıp attım ama.

Ekli dosyayı görüntüle 63338

1 gün kadar kumun bulanıklılığnın geçmesi sürdü sonrasında kayalarımı girdim.

Ekli dosyayı görüntüle 63339

Ekli dosyayı görüntüle 63340

Ekli dosyayı görüntüle 63341

Ve tankın son hali bu şekilde biraz su da bulanıklık var hala ama tankı kuralı daha 4 gün oldu büyük ihtimalle bakterinin oluşmamasından.birazda teknik kısıma deyiniyim yani ekipmanlara.1- Aydınlatma: mygos marine pro 55cm2- Tunze 90043- Resun HWM4000 dalga motoru4-aquaforest reef salt5-af bio s bakteri kültürü6-caribsea fiji pink 9 kg canlı kum7-caribsea kaya 7.5 8 kg kadar gene8- 0 tds arıtma cihazı9-sump mottoru Eheim Compact On 100010- nitrat ph ve amonyak testi.Şu an aklıma gelen ler bunlar tank ölçülerim 60x45x40 15 cm arka sumplugünde 7 saat kadar da ışık açık 17:00 24:00 gibi planlamam varsump çok boş gözüküyor eklememi önerdiğiniz bir malzeme varmı yoksa boş mu kalmalı?  

tavsiye ve önerilerinizi bekliyorumşimdilik durumlar böyle diyatom bekliyoruz. 
15.gif

Moderatör tarafında düzenlendi:
çok güzel görünüyor, dilediğiniz gibi olur inşallah. Başarılar dilerim. 

Öncelikle, nano tankları bende severim onu belirteyim, ışıklandırma süresi 7 saat uzun boş akvaryumda, onu bir kaç saate indirin, canlı kum bakteri kültürü eklemişsiniz, bu biyolojik döngüyü hızlandır, diatom da diğer bakteri ve yosunlarda az veya çok oluşarak ileriki zamanlarda, denge sağlanır, arkadaki sump a ise duruma göre elyaf (filitrebag yerine geçecek) ve bir çorap içerisinde aktif karbon konulabilir. Önce temizlik ekibi sonra bir kaç küçük balık ve soft mercanlarla iyi resif olabilir. Yeni kurulum görsel ve sağlıklı olsun.

Öncelikle, nano tankları bende severim onu belirteyim, ışıklandırma süresi 7 saat uzun boş akvaryumda, onu bir kaç saate indirin, canlı kum bakteri kültürü eklemişsiniz, bu biyolojik döngüyü hızlandır, diatom da diğer bakteri ve yosunlarda az veya çok oluşarak ileriki zamanlarda, denge sağlanır, arkadaki sump a ise duruma göre elyaf (filitrebag yerine geçecek) ve bir çorap içerisinde aktif karbon konulabilir. Önce temizlik ekibi sonra bir kaç küçük balık ve soft mercanlarla iyi resif olabilir. Yeni kurulum görsel ve sağlıklı olsun.
Işıklandırma süresini 7 saat tutmamın sebebi hem diyatomu tetiklemesi hem de zaten normal süreçte de 7 saat olarak planlamam. Sump a başta koydum elyaf kumu süzmesi için lakin 2 gün sonra geri çıkarttım süzdüğü için ve su berraklaştığı için şuan suyum hafif bulanık ve partiküller var gibi tekrar dan elyaf koysam çıkarınca aynısı olucak o konuda bi öneriniz varmı. canlı olarak diyatom başlayınca 5 adet conch düşünüyorum diyatom dan sonra bir çift percula ile başlıyıcam ardından sıkıntı gözlemlemezsem mercan girişime de başlarım.

bir son durum ekleyim.

Ekli dosyayı görüntüle 63499

12.gün diyatom sadece kayaların üzerinde nerdeyse yok denecek kadarnitrat:10-25amonyak:0elimde olan testleri yaptın sonuçlar böyle bakteri kültürünü 2 gün sonra kullanmayı keseceğim 14 gün kullanın yazıyor diyatom nerdeyse yok ama balık eklemeye uygunmudur acaba

Ekli dosyayı görüntüle 63500

hem canlı kum, hem bakteri girme nedenini anlamamak ile birlikte, nitratın boş canlı olmayan tankta bu derece yüksek çıkıyor olması da ilginç.

bir şeyler ters ama ne onu bulmanızı tavsiye ederim

öncelikle hayırlı olsun, umarım her şey gönlünüzce olur,diatom sürecinde benim de aynı şey oldu hatta 1 tane bile yosun görmedim 2 hafta kadar bekledim ve hiç bir şey olmadı aynı şekilde devam etti,bakteri kültürü olarak prodac markasını kullanmıştım ve bir sorun olduğundan kaygılanarak 2 hafta kadar da  aquaforest ın ürünleri olan np pro ve pro bio f eşliğinde pro bio s kullandım ve yine bir değişim görmedim ve ilk canlılarımı girdim(yeşil polip ve ricordea mushroom) yaklaşık 2 ay sonra da 2 adet palyaço ekledim ve şuan hepsi gayet sağlıklı endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok diye düşünüyorum belki bio f ve np pro kullanmayı deneyebilirsiniz.Nitratın da emir beyin dediği gibi bu şekilde olması normal değil.Test markalarınızı yazarsanız daha iyi bir yorum getirebiliriz belki.Nitratı halletmeden balık eklemeyin derim.Konudan bağımsız olarak canlılarınızı ekledikten sonra mygos hakkında görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler. İyi hobiler dilerim :)

Bence nitrat fazlalığı, fazla bakteri yükünden kaynaklanıyor, ileri de yani bir kaç ay sonra da, cyna bakteri, alg, çeşitli yosunlar da oluşabilir, oturana kadar.

15 cm Sump ayırınca Balıklara çok az bi  alan kalmıyormu

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar