Keşfet

İntihar

Anestezist

Yeni Üye
Aynı gün içerisinde bicolor blenny ve mandarin sudan atlamış :( su değerlerine 3 gün önce baktım herşey güzeldi kh ve mg düşüktü. Kh ve mg ekledim ayrıca doz aşımı yapmadan remalge (yosun giderici) ekledim. Diğer canlılarda hiç bir problem yok. Her gün izliyordum detaylı olarak baya aktif ve dinç haldeydiler. 2sininde aynı günde atlaması ilginç. Hele de mandarin gibi yavaş yüzen bir balığın..

Sizce neden atlamış olabilirler. 

Aynı gün içerisinde bicolor blenny ve mandarin sudan atlamış :( su değerlerine 3 gün önce baktım herşey güzeldi kh ve mg düşüktü. Kh ve mg ekledim ayrıca doz aşımı yapmadan remalge (yosun giderici) ekledim. Diğer canlılarda hiç bir problem yok. Her gün izliyordum detaylı olarak baya aktif ve dinç haldeydiler. 2sininde aynı günde atlaması ilginç. Hele de mandarin gibi yavaş yüzen bir balığın..

Sizce neden atlamış olabilirler. 
Sıkıştıran bir balık olmuştur.

1 yellow tang 3 chromia 2 palyaço 1 purple fire goby var. Balıkların hepsi çok uysal ve hatta bicolor blenny agresifti biraz.
Isiniz nedir suyun kimyasindan ziyade isi problemi yasayan baliklar var
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normalde deniz akvaryumlarında kimyasal yosun gidericiye gerek yoktur. Azot dengesine zarar verme ihtimalleri vardır. Bakteri ekleme de gerekebilir. Hatta amonyak giderici de eklenebilir. Suyu havalandırma oksijen katma özelliği de bulunan protein skimmerinde iyi çalışması lazım. Bilhassa hassas, zayıf vs.  balık ve omurgasızlar etkilenir. Geçmiş olsun.

1 yellow tang 3 chromia 2 palyaço 1 purple fire goby var. Balıkların hepsi çok uysal ve hatta bicolor blenny agresifti biraz.
Bir yellow tang'in neler yapabileceğine inanamazsın. Kendimiz buna şahit olduk. Bazen en sakin balıklarınız bile anlık terör estirebilir.

Valla Yellowu bir kez bile agresif görmedim ki şimdiye kadar. İnanılmaz uysal. Karışsa da mandarin gibi saklanan bir balığı zıplatacak kadar karışmaz heralde. Ben Remalge yüzünden olduğunu düşünüyorum. Canlıların vücudunu yakmış falan olabilir yada benzeri bir olay..

Mandarini bilmem ama blennyler zıplamaya meğillidir. Herhangi bir balığın kovalamasına veya su değerinin kötü olmasına gerek yok. Akvaryumun kenarlarında ince bir çerçeve olsa belki kurtulurlardı. 

Atladıklarında akvaryumun dışına çıkmalarını engelleyecek bir çözüm bulmanız gerek. Zira atlamaları için her zaman bir sebep vardır. 

Izgara bana çok çirkin geliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar