Keşfet

Isi degerleri

paramedichakan

Yeni Üye
Ad Soyad
hakan aslankara
Sicaklar bastirmaya basladi. Sicakliklariniz ne durumda. Benim sogutucu bozuldu alti ustu iki gun çalışmadi. 31.5 dereceyi gördü.  Bu hobi sogutucuz yapilmazmis onu anladim. Yakında canli kayıplari ile beraber sogutucular yok satacak.

Herkese hayırlı ramazanlar,  iyi hobiler

Merhaba, il olarak hangi şehirdesiniz.bu kadar sıcak olması anormal değil mi? ben İstanbul da yaşıyorum ve şaun ki durum 27 derece civarında.

Merhaba, il olarak hangi şehirdesiniz.bu kadar sıcak olması anormal değil mi? ben İstanbul da yaşıyorum ve şaun ki durum 27 derece civarında.
Bende istanbul K.cekmece deyim. Evi guney cephe sagolsun iceriden gunes eksik olmuyor

Bende istanbul K.cekmece deyim. Evi guney cephe sagolsun iceriden gunes eksik olmuyor
Anladım. aslında benim evim güney cephe ve sabahtan aksama kadar her odaya güneş vuruyor. demek istediğim şu, bende geçen sene aynı sıkıntıyı yaşadım ta ki ps ı değiştirene kadar. motorlar çok ısı yapabiliyor. kullandığım ps nac 66 idi şuan curve 9 kullanıyorum. şaun ısı normal.

8 senedir deniz akvaryumu yapıyorum. Eski akvaryumlarımda 150lt yi, 300lt yi ve şuan 600lt yi hep fanla soğuttum. 26C ye ayarlı, 0.1C hassasiyetli dijital termostata bağlı uygun büyüklükte fan veya masaüstü vantilatör tarzı bir şeyle hiç 26.1C yi görmedim. Ev 35C leri rahatlıkla buluyor yazın. Önemli noktalar;

* Fan veya vantilatör vb. nin 220V ile çalışan kuvvetli birşey olması lazım. USB bilgisayar fanları vb. büyük litrajda işe yaramaz. 

* Üflenen havanın akvaryumu üstten boylamasına yalayarak gitmesi lazım ki mümkün olduğunca çok su buharlaşıp soğutma yapsın

* T5 aydınlatma su yüzeyinden 20-25 yukarıda dursun

* Bende şuan 600lt de günde en az 5lt su buharlaşıyor. Oda gündüz 30C dolaylarında ve fan tüm gün çalışıyor diyebilirim. Mutlaka otomatik su tamamlama olması lazım. Odanın penceresini yazın hep aralık bırakıyorum ki oda çok fazla nemlenmesin...

Soğutucuların beğenmediğim yanları;

* Çok büyükler ve akvaryumun yanında çok yer kaplıyorlar

* Çok pahalılar

* Çok elektrik yakıyorlar

* Çok ses yapıyorlar

* Odayı ısıtıyorlar çünkü aynen buzdolaplarında olduğu gibi arkalarındaki tellerden vb. etrafa çok sıcaklık veriyorlar

Bende de malesef tankin ustu buharcami ile kapali buyuzden isi artisi sanirim

Evet, yapılabilecek en yanlış şeyi yapmışsınız, bence hemen kaldırın camı :)

Ben soğutucu kullanıyorum şu an 26 derecede sabit. 27 derece olduğunda devreye giriyor 10dk kadar sürede yeniden 26ya düşürüyor. Büyüklük konusunda evet ama salonda köşe takım olduğu için tam dönüş yerinin arkası boş olduğundan orayı soğutucu için değerlendirebiliyorum, tanka 2 mt uzakta arkada kalıyor hiç görülmüyor ve sesi belli olmuyor. Fan konusunda tecrübem oldu bir yaz boyunca tankın üstünde vantilatör çalıştı haftalık 20-30lt arası su ekliyordum, belli bir zamandan sonra ızdırap oluyordu su eklemeye bile su yetiştiremez oldum. Soğutucunun avantajı fandaki kadar çok buharlaşma yapmaması.

8 senedir deniz akvaryumu yapıyorum. Eski akvaryumlarımda 150lt yi, 300lt yi ve şuan 600lt yi hep fanla soğuttum. 26C ye ayarlı, 0.1C hassasiyetli dijital termostata bağlı uygun büyüklükte fan veya masaüstü vantilatör tarzı bir şeyle hiç 26.1C yi görmedim. Ev 35C leri rahatlıkla buluyor yazın. Önemli noktalar;

* Fan veya vantilatör vb. nin 220V ile çalışan kuvvetli birşey olması lazım. USB bilgisayar fanları vb. büyük litrajda işe yaramaz. 

* Üflenen havanın akvaryumu üstten boylamasına yalayarak gitmesi lazım ki mümkün olduğunca çok su buharlaşıp soğutma yapsın

* T5 aydınlatma su yüzeyinden 20-25 yukarıda dursun

* Bende şuan 600lt de günde en az 5lt su buharlaşıyor. Oda gündüz 30C dolaylarında ve fan tüm gün çalışıyor diyebilirim. Mutlaka otomatik su tamamlama olması lazım. Odanın penceresini yazın hep aralık bırakıyorum ki oda çok fazla nemlenmesin...

Soğutucuların beğenmediğim yanları;

* Çok büyükler ve akvaryumun yanında çok yer kaplıyorlar

* Çok pahalılar

* Çok elektrik yakıyorlar

* Çok ses yapıyorlar

* Odayı ısıtıyorlar çünkü aynen buzdolaplarında olduğu gibi arkalarındaki tellerden vb. etrafa çok sıcaklık veriyorlar
Ben de kucuk fanlardan verim alamadım, buyuk birsey bakıyorum, ama sessiz olması onemli benim icin, 300 litre icin nasıl birsey kullanmıstıniz?

220V masaüstü vantilatör alın...

Eser senin su isin vantilatorun hikmetinden degil tamamen evinin nimetleri. Evin tabani mermer evin etrafi full koyu renkli izocam. Gel benim akvaryumu sogut o sekilde istedigin yerinden operim seni :)

Yaz ayları için klima alabilirsiniz.Airfel taşınabilir klimalar lets go da 250-500 tl arasında. 9000btu gücünde.Hem ev serinlesin hemde akvaryum.Ayrıca nem alma özelliğide var.Kış aylarında nem alma için kullanabilirsiniz.

Ben 225 tl ye aldım fakat şuana kadar kullanmadım.Benim ev pendikte, güney batı cephe fakat şuan 27-28 aralığında.Bende daha çok fan kullanmayı tercih ediyorum.Bu sayede su çok buharlaşıyor ve tanka taze su giriyor.

Kesinlikle klima derim. Fiyatı soğutucu ile hemen hemen aynı fiyatlarda. Enerji sarfiyatı da hemen hemen aynı. Hem tüm odayı serinletir hemde akvaryum ısısını sabitler. Nem alma özelliği sayesinde odadaki akvaryum kaynaklı nemi de yok eder. Bu sayede en azından insanlarda bu nimetten yararlanmış olurlar.

Eser senin su isin vantilatorun hikmetinden degil tamamen evinin nimetleri. Evin tabani mermer evin etrafi full koyu renkli izocam. Gel benim akvaryumu sogut o sekilde istedigin yerinden operim seni :)

Kerem Abi teklifin çok cazip geldi ;-)

Ama ben diğer eski evde apartman ortamında güney cephede de aynı vantilatörlerle soğutuyordum, hiç fark yok. Oda 35C leri çok rahat görüyor ama güçlü bir vantilatörle 26C yi hiç geçmiyorum ben. İnsanlar genelde USB bilgisayar fanı vb. kullanıyorlar, onlar işe yaramaz tabii ki, 220V güçlü bir masaüstü vantilatör alın. Benim şuan kullandığımın linki aşağıda; sıfır ses, kıskacıyla istediğiniz yere tutturabiliyorsunuz, 220V - 15W. Yukarıda da yazdığım gibi; kilit nokta üflenen havanın akvaryumu boylu boyunca üstten yalayarak gitmesi...

Ben hala ısıtıcı kullanıyorum :D Acayip bir haziran yaşıyoruz.

Ben yaz ları bildiğimiz büyük ev vantilatörünü  direk tankın üzerine koyuyorum miss  :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16: :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:

Manisa, Adana vb. gibi yerlerde Fan kurtarmaz arkadaşlar evin konumu, cephesi,teçhizatı direk girer devreye. Soğutucu bizim için şarttı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
soğutucu yapıldı ve sisteme girdi. Biraz kayıp oldu tabiki. İşimiz yazın zor 

Herkese iyi hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar