Keşfet

Isı sorunu

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhaba arkadaşlar çözemediğim bi sıkıntı yaşıyorum su sıcaklığım gece gündüz arası 1 derece oynuyor  oynama ısıklari actiktan sonra oluyor yukseliyor anlamadım gitti 2 senedir böyle bi sıkıntım yok idi 3 adet eheim jagger 300 wt ısıtıcı denedim sonuç gene aynı ısıtıcıları aynı anda çalıştırsam da aynı gece dusuyor gunduz yukseliyor anlamadım gitti tankımı büyuteli 2 hafta filan oldu bu sıkıntıyı aşamadım cözemedim fikri olan var mı? 

Tank sumpla beraber 7000 lt civari 4000 kafa motoru var

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam tank 700 lt sanırım  :55ac42d09fd21_EmojiSmiley-06:

Derece dijital mi analog mu(civalı)

Çünkü dijital olan derecem aynı problemi yaptı pil +prob sorunu 

Onun dışında gece gündüz 1 derece fark çok sorun yaratacığını düşünmüyorum keza doğada aynısı zaten yaşanıyor 

yoshii' Alıntı:

Onun dışında gece gündüz 1 derece fark çok sorun yaratacığını düşünmüyorum keza doğada aynısı zaten yaşanıyor 
Dereceyi, probu vs.. Farklı bir konuma alıp deneyin 

Dereceyi, probu vs.. Farklı bir konuma alıp deneyin 
Evet dogada gece gunduz farkindan dolayi pek onemsemedim ama sorunu bulamamam sinir etti beni :)   civali derecem peki farkli bir konuma koyup deniyeyim tesekkurler

Gokhan problu bir djital alip sumpa koyun derim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tesekkurler abi deniyeyim onu da

bizde de aynısı oluyor 1 derece fark oluyor gece oda sıcaklığı düşmesinden kaynaklanıyor mercanlarda sorun olursa rezistansı djital termostata bağlayacağım

bizde de aynısı oluyor 1 derece fark oluyor gece oda sıcaklığı düşmesinden kaynaklanıyor mercanlarda sorun olursa rezistansı djital termostata bağlayacağım
Rezitansi dijital termostata baglamak nedir neyin rezitansini baglicaksiniz isiticinin mi

Dijital termostat suyun ısısını ölçüp rezistansı (ısıtıcıyı)  ayarlanan dereceye göre devreye sokup çıkartacak rezistansın (ısıtıcının) kablosunu sayup dijital termostatın kontak uçlarına bağlayacaksın

bu tip termostatlar biraz araştırma yaparsan daha hesaplasını bulabilirsin

Dijital termostat suyun ısısını ölçüp rezistansı (ısıtıcıyı)  ayarlanan dereceye göre devreye sokup çıkartacak rezistansın (ısıtıcının) kablosunu sayup dijital termostatın kontak uçlarına bağlayacaksın

bu tip termostatlar biraz araştırma yaparsan daha hesaplasını bulabilirsin
Hmm kabloyu soyup baglayinca işlem tamam oluyor yani kolaymis tamm deniyeyim

Kafama takilan birsey var dijital termostata isiticiyi bagladigimizda isiticinin kendi termostatini icindeki termostattan bas ediyorum onu nasil iptal edicegiz?

Iptal etmeye gerek yok Isı ayarını yükselt 

Hmm tm peki

Arkadaşlar ısı sorunu cözdüm şöyle cözdüm :)  tankımın dursosu yandan tankın sağında su oradan iniyor çıkış borusuda orada sagdan çıkan su gene sağ tarafa dokuluyor su tam karışmadıgı için tankın sol tarafi daha soguk oluyor gece de ev sicakligi dusunce ısı düşüyor :)  suyun cıkış yerini sag tarafa verdim sagdan gelen su soldan inip sumpa iniyor dengelendi ve ısı sabir artık :)  digital termostatı temin edicem onu da yazın suyu sogutmak için fanlara takicam boylelikle suyuda sogutmus olurum diye dusunuyorum yaz ola hayirola :)  

merhaba,

benim tankı biliyorsunuz 270 lt ilk etapta 300 w eheim ısıtıcı taktım dediğiniz gibi derece gece gündüz oynuyordu tekrar yenisini aldım ama aynı sorun hala devam etmektedir.

sizinki düzelmiş iyi bence :)  (akvaryumda hem civalı hemde dijital termometre var )

Arkadaşlar ısı sorunu cözdüm şöyle cözdüm :)  tankımın dursosu yandan tankın sağında su oradan iniyor çıkış borusuda orada sagdan çıkan su gene sağ tarafa dokuluyor su tam karışmadıgı için tankın sol tarafi daha soguk oluyor gece de ev sicakligi dusunce ısı düşüyor :)  suyun cıkış yerini sag tarafa verdim sagdan gelen su soldan inip sumpa iniyor dengelendi ve ısı sabir artık :)  digital termostatı temin edicem onu da yazın suyu sogutmak için fanlara takicam boylelikle suyuda sogutmus olurum diye dusunuyorum yaz ola hayirola :)  
dalga motoru varken suyun bukadar ayrık kalıp ısı farkı yapmaması gerek? böyle bir çözüm olduysa su içi sirkilasyonun ciddi sıkıntılı durumdadır

Evet oyle olmus olabilir ama suan dengelendi :)  

merhaba,

benim tankı biliyorsunuz 270 lt ilk etapta 300 w eheim ısıtıcı taktım dediğiniz gibi derece gece gündüz oynuyordu tekrar yenisini aldım ama aynı sorun hala devam etmektedir.

sizinki düzelmiş iyi bence :)  (akvaryumda hem civalı hemde dijital termometre var )
İsiticiyla alakali degildi benimki  270 lt benim kinin sorunu olmaz ben tank baya uzun :)  isiticiyi iyi kalibre edin

kalibre ettim baya araştırdım servisi aradım ama oynuyor böyle devam ediyorum artık yapacağım bişey kalmadı sizin tank ta sorun vardı düzeldi sanırım inşallah uzun süre sorun yaşamazsınız :)  

Vala gene oynamaya basladi ufaktan :D  deli edecek beni ama isiticiyla alakali degil yaklasik 7 yildir jagger kullaniyorum ben hic sorun yasamadim guzel bi kalibre lazim o kadar benim sorunum baska sump ve tankim cok buyuk bi yerde bi hata yapiyorum ama bakalim bulcam :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar