Ana Tank 120×65x55 h = 430 lt (16 mm rodajlı extra clear cam taban 25 mm rodajlı cam) Arkadan taşırmalı durso sistem
Sump 90x45x40 h = 160 lt
Su Tamamlama tank = 20x45x40 = 36 lt
Dolap= 55mm lik çift mdf kabin
Elektrik Tesisat = 14 adet kapaklı priz ayrı ayrı sigortalı
Kum = 50 kg Ree.flowers Pearl White Sand
Tuz = 22,5 kg Ree.flowers Reef Salt
Kaya= 70 kg ana tank 10kg sump içerisinde P.S.= Bubble Magus Curve 9
Kafa Motoru = Sobo Wp6000 4500lt
Dalga Motoru=Sobo Wm400 var ayrıca Jebao Rw4 var ancak kontrol kumandası arızalı çözüm bulamadım henüz
Aydınlatma = Aqua Reef Pro X2 Creed Led armatür ( Gündüz ve gece simülasyonlu 7 kanal ayrı dimleme ve wireless ile telefon/Pc den programlamalı) Malzemeler bunlar kurulumda R.O. cihazı ile suyu doldurdum.Tankımı kuralı 3 hafta oldu bakteri kültürü vs kullanmadım sadece 1 er gün arayla çok hafif miktarda yemleme ve ilk kurulumda oturmuş tanktan alınan 1 parça canlı kaya ile kurulum yaptım 3 hafta oldu kayalarda diatom belirtisi gördüm ancak kumda göremedim bugün itibariyle testlerimi yaptım sizlerle de paylaşarak fikir almak isterim.Yaklaşık 2 gün önce 2 adet Velifera koydum gayet sağlıklılar.Test sonuçlarıma gelirsek;
11/12/2016 - 21:15
Sıcaklık = 25 °C
Tuz yoğunluğu = 1,024
PH = 8,3
KH = 10 dkH°
Amonyak = 0
Nitrit = 1
Nitrat = 15 ppm
Bu sonuçlardan anormal olanlar sizce hangileri Nitrit sonucu baya çok çıktı sizce sebebi henüz Nitritin Nitrata dönüşmemesi mi yoksa başka bir sorunmu var öneriniz nedir nasıl düzeltebilirim ayrıca başkaca tankımda veya değerlerimde sorun varsa bilmek isterim diatom bir türlü başlamadı:-(
Baya uzun oldu kusura bakmayın geç konu açınca sorularım birikmiş
Aklıma bunlar geliyor cevap veren vermeyen herkese teşekkürler şimdiden [emoji6]
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi