Keşfet

Istakoz kabuk değiştirir mi ve kol çıkartır mı?

gorkembora

Yeni Üye
Ad Soyad
GÖRKEM BORA TANER
Tankımdaki Istakozu öldü diye bugün attım. Ancak baktığımda ıstakoz tanktaydı. Istakoz kabuk değiştirir mi? Kabuk değişirken kolunu bırakır mı?

Tek kolu da yoktu yeni kol çıkartır mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kimse cevap vermemiş Ancak ben gözlemlerimi yazayım. Tek kolu olmayan ıstakoz bıraktığı kabuktan sonra iki kollu olarak yaşamına devam ediyor. Sanırım kol çıkartma aşamasında bu bu kabuğu attı. Gerçekten değişik şeyler gözlemleniyor bu canlıda ancak çok ortalıklarda gezmiyor malesef...
556894e2186688cac09087be7278697e.jpg
41b7cf2766d31ebe438cd31886fdda21.jpg

Öldü diye attığınız ıstakoz nasıl tankta oluyor, kabuğu attınız herhalde. Kabuk değiştirince yeni kol geliyor yerine, ilk küçük ve ince çıkıyor ama 2-3 kabuk değiştirmede boyutu normale dönüyor. 

Öldü diye attığınız ıstakoz nasıl tankta oluyor, kabuğu attınız herhalde. Kabuk değiştirince yeni kol geliyor yerine, ilk küçük ve ince çıkıyor ama 2-3 kabuk değiştirmede boyutu normale dönüyor. 
Aynen üstat önce ufak bir kol çıkarttı muhtemelen büyüyecek... benim attığım kabukmuş [emoji23]
Bunu görünür yerlere çıkartmanın yolu var mıdır?

Asla çıkmaz. Ancak saklanacak yer olmazsa görünebilir. 

Bende de var 1 tane. 

Aynen üstat önce ufak bir kol çıkarttı muhtemelen büyüyecek... benim attığım kabukmuş
emoji23.png

Bunu görünür yerlere çıkartmanın yolu var mıdır?

Var guzelce konuşun  istakoz kardes senin sorunun ne de sorunlarinizi hal edin çıkar :D  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Asla çıkmaz. Ancak saklanacak yer olmazsa görünebilir. 
Bende de var 1 tane. 
Üstat bendeki çıkarttı walla bak şimdi iki kollu [emoji4]

Kol çıkarır ancak saklandığı yerden genellikle çıkmaz demek istedim. 

Bendekine eş bulmuştum. İncelemem sonucunda ikisinin de dişi olduğuna kanaat getirdim. Akvaryumu ikiye böldüm ayrı bölmelerde tutuyordum. Dışarda olduğum bir akşam bir tanesi kumu kazarak diğer tarafa geçmeyi başarmış. İki kolu ve bacaklarının bir çoğunu kaybetti. Eşim tam zamanında müdahale etti. Bir süre sonra iki kolu ve tüm bacakları yerine geldi. Ancak sebebini bilmediğim bir şekilde ex vaziyette buldum. Kavganın galibi hala bende. İlerde vakit bulursam yine eş denemesi yaparım. 

Kol çıkarır ancak saklandığı yerden genellikle çıkmaz demek istedim. 
Bendekine eş bulmuştum. İncelemem sonucunda ikisinin de dişi olduğuna kanaat getirdim. Akvaryumu ikiye böldüm ayrı bölmelerde tutuyordum. Dışarda olduğum bir akşam bir tanesi kumu kazarak diğer tarafa geçmeyi başarmış. İki kolu ve bacaklarının bir çoğunu kaybetti. Eşim tam zamanında müdahale etti. Bir süre sonra iki kolu ve tüm bacakları yerine geldi. Ancak sebebini bilmediğim bir şekilde ex vaziyette buldum. Kavganın galibi hala bende. İlerde vakit bulursam yine eş denemesi yaparım. 

Oooo çok iyiymiş [emoji106] eğer eş koyarsak çıkabilir yani.? Cinsiyeti Nasıl çözüyoruz ve acaba aynı tür canlı eşi nerde buluruz :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar