Keşfet

İstanbulda metal halide

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Merhabalar,

100cm yüksekliği olan tuzlu su akvaryumuna kaç watt metal halide almam lazım ve aşağıda resmini koyduğum gibi tuzlu su akvaryumu için yapılmış bir metal halideyi nereden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

metalhalidevho.jpg

Ekstrem akvaryum ve akvaryum merkezinde var...

en az 250w , mercan çok olacaksa 400w metal halide gerekli...

100cm derinlik için...

Geri dönüş için çok teşekkür ederim. Gerçekten bilenlerin yardımı olmasa altından kalkılacak bir iş değil. Petshoplarda satış yapanlara da güvenmeyi düşünmüyorum. Oturduğum yere yakın bir petshop'da adam bana PS al yeter diyor! Araştırınca hiç de öyle olmadığını görüyorum. Tuzlu su akvaryum başlangıcı, tatlı su akvaryumundaki son noktadan bir adım ileride. Bütün ekipman ve ihtiyaçlar çok daha teferruatlı. :)

Şimdi hocam, müsadenle birkaç soru daha sormak istiyorum. Soğutucu vs alıyorum, mercan ve omurgasız hayalim var,  mercan çok olacak inş. 2 adet 250w olsa toplam 500w gibi mi olur yoksa tek bir 400 wattan mı bahsediyorsunuz?. Bir de günde kaç saat metal halide yakmalıyım. Tabi ki içindeki canlılara göre değişecektir ancak ortalam bir şey söylerseniz gerçekten minnettar olurum. Zamanlayıcı kombinasyonları düşünüyoruom. Metal halide yanına t5 24w 4adet aktinik mavi, 2 adet t5 24w gurolux ve 2 adet t5 24w beyaz gün ışığı yapacağım inşaallah. ne dersiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Başka bir konuda yazmışsınız, tankın genişliği 70cm galiba zaten, 400w armatürün reflektörü geniş olur, en az 100cm alana yayar, 

150w bile tek başına 90-100 cm uzunlukta tankı aydınlatıyor...

yani tek 400w...

t5 boşuna girmeyin, armatür üzerinde varsa kullanırsınız yoksa takacam diye uğraşmayın, t5 en çok 50cm E kadar etkin...

tek 20000 kelvin metal 400w bütün aydınlatma işinizi halleder, 100cm için...lamba markası radium güzel renk ve performans olarak...bir de blv var ama distribütörü değişti bulunuyor mu bilmiyorum...

soğutucu , tankın durduğu yerin şartlarına bağlı, metal lamba suyu ısıtır diye soğutucu şart denemez, lamba 200 derece ısı üretiyor ama suya uzaklığı 30cm, yani pek etkisi olmuyor ...ısıttığı yer kendi armatürü ve etraf, malum hava ısındıkça yükselir...

Ben de yıllardır metal kullanıyorum, yazları ısı olayı için t5 E döndüğüm de oldu ama suya daha yakın olduğu için, 10-15cm yükseklikteki full size t5 aydınlatma, 30cm deki tekli metal armatürden daha çok tankı ısıtıyor, bu yüzden metal yazları daha bile iyi...

Başka bir konuda yazmışsınız, tankın genişliği 70cm galiba zaten, 400w armatürün reflektörü geniş olur, en az 100cm alana yayar, 

150w bile tek başına 90-100 cm uzunlukta tankı aydınlatıyor...

yani tek 400w...

t5 boşuna girmeyin, armatür üzerinde varsa kullanırsınız yoksa takacam diye uğraşmayın, t5 en çok 50cm E kadar etkin...

tek 20000 kelvin metal 400w bütün aydınlatma işinizi halleder, 100cm için...lamba markası radium güzel renk ve performans olarak...bir de blv var ama distribütörü değişti bulunuyor mu bilmiyorum...

soğutucu , tankın durduğu yerin şartlarına bağlı, metal lamba suyu ısıtır diye soğutucu şart denemez, lamba 200 derece ısı üretiyor ama suya uzaklığı 30cm, yani pek etkisi olmuyor ...ısıttığı yer kendi armatürü ve etraf, malum hava ısındıkça yükselir...
T5 elimde var, akşamları görsel amaçlı kullanmak istiyorum :) 400w tek bir metal halide yapacağım inşaallah. Aradığım tatlı mavi renk için ne marka ne model bulabilirim zamanla öğreneceğim anlaşılan.

Henüz zaten daha toparlama aşamasındayım. Akvaryuma suyu doldurmaya daha 3 ay var en az. Nerede ne aramam gerek çok yardımcı oldunuz. Teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Merhabalar,

100cm yüksekliği olan tuzlu su akvaryumuna kaç watt metal halide almam lazım ve aşağıda resmini koyduğum gibi tuzlu su akvaryumu için yapılmış bir metal halideyi nereden alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

metalhalidevho.jpg
Perpa Okmeydanı Ayçin aydınlatmada bulursun ben ordan TEM’in ediyorum slvıana t5 in her çeşidi bulunuyor 

Konu görüntüleyen kullanıcılar