Keşfet

İstanbul'dan Meraklı

Selam

Bu değişikliklerden sonra kısa sürede olsa sizce neler değişti tank ta

ileriye dönük yaptığınız yenilemelerin tankta  nasıl bir etki yaratmasınız bekliyorsunuz

Merhabalar Hakan Abi bu güzel sorun için öncelikle teşekkür ederim. ;)

Önceliklerle şunu belirteyim tecrübeyle sabit eğer akvaryumu'nuzu ucuz veya kalitesiz malzemelerden kurarsanız uzun soluklu olmuyor deneyiminiz geçici çözümler birazda bu malzemeler o yüzden birşeyi 2 kere alamanın bir alemi yok en baştan kaliteli malzemelerle kurulum yaparsanız ileride sıkışmıyorsunuz çünkü kurulu bir tankta devam eden bir sistem olduğu için ister istemez bunu sıkıntısını yaşıyorsunuz ben şuan o durumu geçmiş sayıyorum malzeme olarak hala eksiklerim var onlarıda zamanla tamamlamak istiyorum.

Şimdi gelelim değişenler neler nano hatta pico akvaryumlar en ufak bir hamlede değerleri çok çabuk değişen akvaryumlar şuan bunlar sabitlendi denebilir Kh,Ca,Mg,Tuz değerleri bunlara örnek göstere bilirim. Özellikle aydınlatmanın değişimiyle ve ideal su değerlerinin yakalanmasıyla mercanlar patlama yaptı ağırlıklı SOFT mercan dediğimiz polip mushroom vb. gibi canlılar gözle görülür bir şekilde büyümeyle beraber renkleri canlandı tabi bu akvaryumda bir çok değişimin sonucu ortaya çıktı.

Ve gelelim ileriye dönük planlarıma öncelikle küçük bir Nitrat problemim var onuda siz değerli abilerimin yardımıyla çözüme ulaştıracağımı düşünüyorum. Sonrasında Artık yavaş yavaş özellikle Lps ve Sps türü mercanlar girmeyi düşünüyorum balık olarak şuan Ting boy Yellow Tang ve bir Yellow Wrasse var 2 percula ve goby almayı düşünüyorum. Şuan örnek adlığım bir tank var gerçekten ustalık ve tecrübeyle yapılmış bir tank resmini ekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 40754

HAKAN ABİ HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM  :clap:

Ben teşekkür ederim her şeyden önce sabırla uğraşıp harfiyen uygulamaları yaptığın için  :thumbsup:

Bir tek anlaşamadığımız konu o tang başka yok zaten :D

her şey gönlünce olsun sürdürülebilir uzun soluklu güzel bir tankın olması dileklerimle

Konu görüntüleyen kullanıcılar