Keşfet

izmirden bir akvaryum

darkreign

Yeni Üye
Ad Soyad
agah
Selamlar,

Aslında deneyimli değilim ama konuyu açmak için en uygun yer burası diye düşündüm. Daha doğru bir yer varsa taşınabilir.

Yaklaşık 1.5 sene önce tatlı su tropheus akvaryumundan çevirdiğim akvaryumumdan birkaç kare paylaşmak istedim. 

Akvaryum 140*45*45, taşırmalı sumplı.

skimz 201 skimmer kullanıyorum.

Reaktör vs. yok. 

Herkese selamlar

Ekli dosyayı görüntüle 45770

Ekli dosyayı görüntüle 45771

Ekli dosyayı görüntüle 45768

Ekli dosyayı görüntüle 45769

Evet biliyorum ama ilaç tedavisi uygulamıyorum. gördüklerimi sifon ile topluyorum o kadar. 

öyle çok fazla da yoklar. bazen bir iki mercanın üstünde oluyorlar, onları da topluyorum.

Sizce ilaç tedavisi uygulamalı mıyım?

Sifonlama ile tamamen kurtulabileceğinizi zannetmiyorum. Varlıkları rahatsız etmiyor diyebilirsiniz belki. Orasını bilemem. 

Şahsen ilaç kullanmadan önce tespit ettiğim mercanları kayaları ile beraber tatlısu banyosu yapardım. Sonra gözlemlerdim. Genelde benzer mercanlara yönelirler. Bu şekilde de çoğaldığını görürsem öyle ilaç kullanırdım. 

Başka yorumlarda olabilir. Karar vermeden önce biraz bekleyin. 

Agah Bey Merhaba. Öncelikle Hoşgeldiniz. Elinize ve Emeğinize Sağlık, Maşallah gayet keyifli canlılar. Genel bir fotoğraf ve ekipman vs. hakkında daha detaylı bilgi alabilirmiyiz?

Saygılar.

Hocam selamlar.. sanırım telefonda sizinle ilan için konuşmuştuk. Maşallah canlılarınıza uzun ömürlü olurlar inşallah. Elinizin altında bu sözü geçen flatworm ve diğer komplike zararlı organizmalar için revive coral dip solüsyonu bulundurun. Uygun ortamı yakalandıkları zaman çok hızlı çoğalıyorlar. Eğer elinizde yoksa bir miktar gönderebilirim size. Bana yakınsınız.Saygılar.

Izmirde tanklarin çoğalması güzel. ?

Baş belası flatwormlar. Cok hizli çogalirlar. Ben 3 şişe flatworm exit getirtmistim yurt disindan. 2 şişede anca temizlendiler 500 litreden. 

Izmirde tanklarin çoğalması güzel. ?

Baş belası flatwormlar. Cok hizli çogalirlar. Ben 3 şişe flatworm exit getirtmistim yurt disindan. 2 şişede anca temizlendiler 500 litreden. 
Anladığım kadarıyla fazla mercanı yok Agah beyin benimde aklimdan geçti özellikle kz flatworm exit çok iyifakat bunlar ölüncede sıkıntı:) suya toksit madde salınımı yapıyorlar. Yılanın başını ufakken kesmek lazım.

Anladığım kadarıyla fazla mercanı yok Agah beyin benimde aklimdan geçti özellikle kz flatworm exit çok iyifakat bunlar ölüncede sıkıntı:) suya toksit madde salınımı yapıyorlar. Yılanın başını ufakken kesmek lazım.
Selam dostum. Korkulanin aksina aşırı bir toksit yada suda kirmizilaşma olmadi. Ama kurtuldum. Birde mercan az olmasi onemli degil pek, adamlar kayalari bile sarıyor :) :)

platworm için en iyi çözüm matara wrasse 

Cevap yazanlara teşekkürler. 

Bayram ve tatil telaşı bu başlığı unuttuğum için bakıp cevap yazamamışım. Kusura bakmayın. 

Salifert flatworm exit kullanmak aklıma geldi ama türkiyede satan var mı bunu ben bulamadım. alternatif bir ürün yada yurtdışından buraya gönderen site var mı acaba?

Bir de sixline koyduğumdan beri sayıları azaldı gibi, bitiremese de kontrol altında tutuyor sanırım. 

Akvaryum genel foto bir sonraki mesajımda gönderebilirim. 

Ekipman olarak önceki mailimde belirttiğim gibi ekstra birşey yok. 

skimz 201 skimmer,

kendi yaptığım 150 watt civarı cree ledli,  makersled kontrol üniteli bir armatür.

bir adet tunze 6045, iki adet küçük dalga motoru

Isıtıcı vs..

Konu görüntüleyen kullanıcılar