Keşfet

İzmir'den selamlar

burberrysboy

Yeni Üye
Ad Soyad
umut
Arkadaşlar merhaba uzun süre devam ettiğim 60 lt relik nano tecrübemden sonra 50x60x50 arkadan sumplı yeni tankıma geçeli 8.günümüzü geride bıraktık kullandığım ekipman ve ürünler şöyle caribsea ölü kaya 12 kg civarı, redsea base argonit kum, seio iki adet dalga motoru m820 ve 620,newjet3000 kafa motoru,tunze 9004 ps,aquael 150 w ısıtıcı,yetersiz gelmesi durumunda eheim 300w bir ısıtıcım daha var, ışıklandırma şimdilik led armatür arayışlarım sürüyor 6 lı veya 8 li t5 24w bir armatür düşüncesindeyim. Newjet3000 kafa motorunda yaşadığım pervane arızasından dolayı saatte 500 lt basan bir çin işi kafa motoru taktım idareten, biraz araştırdım ama pervane takımı ya ellerinde yok ya da newjet ürünleri satışları yok yardımcı olabilecek arkadaşım varsa sevinirim,tankımı ro suyla kurdum,hiçbir katkı maddesi,biyolojik döngü maddesi/ürünü,bakteri kültürü vs kullanmadım,her gün sanki balığım varmış gibi yemleme yapıyorum,ps ayarını kıstım kuru toplama yapıyorum,sanırım yavaş yavaş diatom evresi başladı kayalarımın üzerinde kahverengi, kızılımsı görüntüler oluşmaya başladı. Kurulumdan bahsedecek olursam ro cihazımdan akvaryuma kadar mesafe için bir hortum alarak işe başladım suyumu doldurmaya başladım kafa motorlarımı ve diğer ekipmanlarımı yerleştirdim,tuz red sea kullanıyorum 2 gün kafa motorlarını çalıştırıp erittim,daha sonra kayalarımı,2 gün sonra da kumu ekledim sistemi döndürmeye başladım şimdilik durumumuz fotoğraflarda ki gibi hepinize sağlıklı balıklar ve canlılar diliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 32741

Ekli dosyayı görüntüle 32742

Ekli dosyayı görüntüle 32743

Ekli dosyayı görüntüle 32744

Ekli dosyayı görüntüle 32745

Ekli dosyayı görüntüle 32746

Ekli dosyayı görüntüle 32747

hayırlısı olsun seio motorları sıfır mı aldınız 2 tane fazla gelebilir onun yerine rw4 alsaydınız daha iyi olurdu birde döngü için akvaryuma çimçim karises atarsınız daha sağlıklı olur

seio motorlarımı 6 yıldır kullanıyorum egemen bey sıfır almıştım820 liği çıkartıp, 620 lik olanı bırakacağım tankta yeni kurulum olduğu için birini kaya yüzeyine diğerini su yüzeyine doğru ayarlamıştım ps daha efektif topluyor conch ve karidesi hafta başı eklemeyi düşünüyorum,yorumunuz için teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
ölü çim çim karides i döngüyü tamamlamak için ekleyin

karides gömme den bahsettiniz sanırım yanlış anlamışım kusura bakmayın,teşekkürler.

merhaba ben henüz tank almadım sizinki gibi bir şey için araştırma aşamasındayım. Kurulum aşamasındaki gelişmeleri merakla bekliyorum. sağlıklı bir akvaryum dilerim.

Teşekkür ederim erdal bey inşallah sizde kavuşursunuz en kısa zamanda.

Bugün sistemde ki 2 dalga motorundan birini ve çin işi kafa motorunu çıkartıp yeni aldığım newjet 1700 ü sisteme dahil ettik,canlı kaya ilavesi yaptık, seçmemizde yardımcı olan Durudeniz akvaryumdan Uğur abiye teşekkür ediyorum üzerlerinde bolca yaşayan canlılar var sistemi kuralı henüz 12-13 gün oldu o bakımdan yılan deniz yıldızlarına adını bilmediğim yumuşakçaya tube wormlara bişey olmaz umarım.
Ekli dosyayı görüntüle 38814

Ekli dosyayı görüntüle 38815

Ekli dosyayı görüntüle 38816

Merhabalar,

güzel bir tank olacak belli; uzun soluklu sorunsuz bir tank olması dileklerimle

diatom süreci içersinde eliniz ne kadar az tanka sokarsanız o kadar iyi her müdahalede ps bile farklı çalışır 

işin sabır kısmındasınız 

bacteria feeder bir  çeşit bakteri besinidir dozaj fazlalığında suda bir bulanma yapabilir bu bulanma suyun bulutlanması gibi bir şekilde olabilmektedir.

suda ki bulanma amonyak bazlı da olabilir bu sistemin çalıştığının ilk belirtisidir özellikle bulanma canlı kayaların sisteme dahil edilmesinden sonra başladıysa çok normaldir

tekrar hayırlı olsun

çok teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı Hakan Bey dediğiniz gibi hem kayaları ekledim hem de bacteria feeder dan 2ml ekledim çok hafif bir bulanıklık olmuştu dediğiniz şekilde bulutsu bir bulanıklık halen devam etmekte,zamana bırakmak en doğru yol,testlerimi yapıp sistemi takip etmeye devam edeceğim.Tekrar teşekkürler.

403a407850efbc39c9211b61530cf964.jpg
c234989481daa3858ab83b4114683146.png

Sent my iPhone using Tapatalk

Güncel değerler ph:8.1

Amonyak:5

Nitrat:0.2

Nitrit:0.5

Kh:7

Uğur abinin hediyesi bir counch eklendi harıl harıl çalışıyor biodigest girişi yapıldı küçük bir parça karidesi gömdük 3 gün sonra çıkardım sistem dönmeye devam ediyor bulanıklık sisli görünüm yerine daha berrak bir görüntüye bıraktı sormak istediğim şey diatom alglerin üzerinde hava kabarcıkları görüyorum armatürüm henüz yok onun yerine zetlight nano led armatürümü kullanıyorum timer a bağlı 12 saat notmal daha sonra sadece mavi ledler yanıyor sizce aydınlatmanın süresini kısaltmalı mıyım yoksa normal midir?

Hayırlı olsun kurulumunuz sağlıkla besleyin canlılarınızı keşke bakteri kültürü ekleseniz 

tankın kurulumundaa eklememiştim tankı kurup sistemi döndürmeye başladıktan bir hafta sonra biodigest girişi yaptım Soner Bey daha sonra üzerinden bir bir buçuk hafta daha geçtikten sonra counch ve snail girişlerini yaptım su anda 6 counc 5 snail var 15 gün kadar sonra başlık eklemeyi düşünüyorum testleri yapmayı ihmal etmeden tabiki.

Teşekkür ederim çok sağolun

Son yaptığım testlerden sonra değerlerin istenilene gelmesiyle beraber temizlik ekibinden sonra ki ilk canlılarımı tanka koydum yaklaşık olarak bir ay on gün geçti kurulumun üzerinden balık olarak 1 adet çizgili damsel 1 tanede percula girişi yaptım
1a0b5add6bbf825567f9191397c7878c.jpg
31b74b45a2cc40539ebf5cd4fbff0f03.jpg
a0442e422e0d5b43bf5d9ae7ee4ddc5b.jpg

4a7ecc0e27eca8be7cfd998b2f8860c2.jpg

Kurulum 1.5 ayına yaklaşıyor canlılarda bir sorun yok yem almaları gayet güzel günde iki defa yemleme yapıyorum ışıklandırmayı değiştirdim ati sunpower 6x24 kuruldu gün doğumu batımı simüle edildi tüm flolar giessemann

2x power chrome azure

1x lagoon blue

1x actinic+

1x actinic pure

1x super purple

Dalga motoru
4fab55128812fa3b4ab7c217e9ce5dd6.jpg
kötü göründüğü için box halini kullanmaya karar verdim son durumumuz bu hala ısı 28-30 derecelerde seyrediyor soğutma işini halletmem gerekecek bi şekilde araştırıyorum
e0bff969f948c02632c9236bf9b93a16.jpg
08a489a3877f150b66b6b7484f63351b.jpg
490b1015e1f775895ddabe0bc76bdfcb.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar