Keşfet

JEBAO RW-8 Pervane Dönmeme Sorunu

melihinci

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih
Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıl önce almış olduğum rw-8 bu sabah durmuş çıkardım inceledim sıkıntı gözükmüyor pervaneyi elimle ittirince tekrar çalıştı. Ama elektrik kesildiğinde tekrar durdu ve akvaryumdan çıkarmadım sizce sorun motorda mı yoksa elektronik kontrolcüde mi?

Saygılar.

Evet hocam bakım yapilmadikca pervane ömrü 2 sene veya daha az, bakim yapilirsa 3 belkide cok iyi bakilirsa 3,5 sene diyebiliriz hic calismadigi zaman kafa motorunun ön üçgen paneli kirip bir maşa yardimiyla çalıştırmak (sadece miklatisi tutacak sekilde) gerekiyor...

Panelleri motorun 4 kat daha iyi durumda oldugunu da soyleyebilirim 

Akvaryum yosun ve alg durumuna göre 1ay veya 2 ayda bir sirkeyle temizleme yapilmali 

Onu mecburen manuel kullanacaksiniz yada 1 tane daha dalga motoru edinin derim saygılar 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gram tuzlanma yok, miller sapa sağlam(elle çalıştırınca gayet güzel çalışıyor ve yağ gibiler) Bence manyetik motorun bir arızası sonucu elektronik kısmın verdiği gerilim ile başlayamıyor, (dalga modlarını kullanamıyorum) Bir ürünü kötülemek istemem ama bu bas bayağı üretim hatası...

Ayrıcada şuan keşke bu kadar pahalı(~400₺) bir ürün yerine sobo felan alsaydım bozulduğunda atıverirdim, Neticede yukarıdaki arkadaşa katılıyorum ne yaparsan yap 2 seneyi geçemiyorlar.

bir hatada küp akvaryuma tek rw15 yerine 4x5000lt gibi 4 dalga motoru kullanmamak oldu tek yönden 15000lt akıntı kumları kaldırdı hep %30 %40 kullanmak zorunda kaldım ölü bölgeler oluştu. Tavsiyem tek bir tane yerine daha küçük birden fazla sayıda dalga motoru kullanmak. Bu biraz daha maliyetli olabilir ama motorlardan biri durduğunda benimki gibi canlı kaybetmezsiniz.

Akvaryum merkezinden pervane iste, ayni durum devam ederse sıkıntı motor blogunda onu alırsın 

Jebao ürünleri maximum 2 sene gitti bende hemde düzenli bakım ile.

DC 6000

RW 8

WP10

bu 3 üründe sizinkiyle  aynı problemden dolayı kullanılamaz hale geldi.Üstüne üstlük ülkemizde hiçbir şekilde servis veya ürünün arkasında durabilecek bir distribütör bulamıyorsunuz.Bu da yetmezmiş gibi ürünün üreticisi firmaya sorununuzdan bahsettiğinizde hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorsunuz.

Ne demişler "ucuz, pahalıdır"

Artık asla Jebao marka ürün satın almayacağım.

Size de çok geçmiş olsun, eğer ürünü faturalı aldıysanız aldığınız yerden değiştirilmesini talep etmenizi, aksi halde tüketici haklarına başvuracağınızı söylemenizi tavsiye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar