Keşfet

Jebao Sw Serisi Dalga Motorları

karga tulumba

Yeni Üye
Ad Soyad
burhan
Geçenlerde çıkmış, merak ettin sipariş verdim.
Elime ulaştı. Performansta şimdilik pek bi değişiklik göremedim yalnız boyut efsane olmuş. Hiç de sesi yok.
Ayrıca mıknatıs kalitesi arttırılmış, kumanda çark kısmı düzeltilmiş ve 1-10V ayar için ekstra bölüm yapılmış.

Ekli dosyayı görüntüle 45047

Burhan Bey, 

donanım haber editörün köşesi yapalım size, inceleme yazın,  denemediğiniz ürün kalmadı herhalde...

Tabi bir de numuneler ücretsiz gönderilse iyi olacak, her ürünü satın alıp incelemek de yani...

Sw4 mü sw2 mi getirttiniz?

Bana bundan iki adet lazım, sump için, sump ın içine koyarak, orada dibe çökecek tortulardan kurtulmak istiyorum bu nedenle böyle ufak hacimli bir dalga motoru düşünüyorum, sence bu tarz bir iş için bu ürün uygun olur mu?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana bundan iki adet lazım, sump için, sump ın içine koyarak, orada dibe çökecek tortulardan kurtulmak istiyorum bu nedenle böyle ufak hacimli bir dalga motoru düşünüyorum, sence bu tarz bir iş için bu ürün uygun olur mu?

Sump için ucuz çin mali dalga motorları var onlardan al derim.

Bunlar işini görür

Bunlarada bakarım teşekkürler, ama sıfır ses olması önemli, birde ufak olması tabii ki.

Aslında güzel bir inceleme yazısı gibi başladı, sump için akıntı motoru olur mu? ya döndü,

kusura bakmazsanız konunun altını biraz temizlemek istiyorum, motorun özelliklerine odaklı devam etsek daha güzel olacak...

Mesela sw2 ve sw4 modelleri çok ilginç,

aynı ebattalar , sw2 2500 lt/s, sw4 4000

rw4 ile kıyaslarsak daha ufak ve aynı güçte :)

daha ufağı olmaz herhalde derdik ama yapmışlar :)

Ekli dosyayı görüntüle 45057

Ekli dosyayı görüntüle 45054

Ekli dosyayı görüntüle 45055

Ekli dosyayı görüntüle 45056

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fotoğraflarda iri olan rw4 yani dikkatinizi çekerim :)

Jebao serisinde sesten şikayet edenler 24v adaptör yerine 12v adaptör kullanırsa ses belli oranda azalıyor.

Sw-4 ile sw-2 anladığım kadarıyla aynı motor aslında. Sadece kullanılan adaptörler farklı olduğu için biri diğerinin yaklaşık yarısı kadar akıntı veriyor. Az çok ürün özelliklerini incelediğim kadarıyla durum böyle. 

Öte yandan Cengiz beyin link verdiği dalga motorları ancak kendi çevresini çevirecek güçte zayıf ürünler. Ortalama bi sumpta pislik tutmaması için her bölgeye nüfus etmeleri oldukça güç.

Bence marka yerine oturuyor pazarda...

şu an akıntı motorunda en küçük kasa ünvanına sahipler...

rw4 bile buna sahipken daha küçüğünü yaptılar...

Sw4 ve sw8 çok ilgi çekecek...

tam boyut bilgisi bulamadım ama sw8 de rw4 ebadındaysa yine rakipsiz oluyor...

8000lik motor rw4 kasası ...

Sw 8, rw 4 den daha büyük Burak bey ama eski rw 8 den de bariz ufak. Yalnız bunlar pek minnoş. Varlığı yokluğu bir.

Çin de bulduğum  bilgiler ,sw 4 ve sw2 aynı boyda Burak alırsın artık bunlardan :)  istediğin boya getirmişler cihazları :D

Jebao SW serisi akıllı kumanda ile Çark Pompa Wavemaker# SW2 SW4 SW8 SW15

pompa Özellikleri:

yeni Nesil wavemaker Jebao of RW yükseltme hizmetleri.

daha Mini, hem için Deniz veya tatlı su akvaryum

yüksek verimli, daha küçük boyutu resif tankları için fit

master ve slave kontrolör kontrol ederek daha fonksiyonu, 3rd parti bağlantı noktası sağlamak için kontrol pompası

destek işık sensörü, 3 dalga modu ayarlamak, 8 hız güç kontrolü
DIY için 0-10 V girişi bağlantı noktası sağlar olduğunu kontrol sistemi
130 Galon başlamak için 1040 Galon Güç 24 V 10 Watt

her Pompa Özellikleri:

# SW2

güç Kullanımı: 100-240 V, 50/60Hz, 5 W

akış Hızı: 2500L/H

voltaj: DC Adaptörü 12 V

boyutu: Dia. 4.5x7 CM
mıknatıs Dağı Kalınlığı: Mıknatıs sabit (8mm max)

akvaryumlar uzunluğu öneririz: < 60 cm

# SW4

güç Kullanımı: 100-240 V, 50/60Hz, 10 W

akış Hızı: 4000L/H

voltaj: DC Adaptörü 24 V

boyutu: Dia.4.5x7 CM
mıknatıs Dağı Kalınlığı: Mıknatıs sabit (8mm max)
akvaryumlar önermek uzunluğu: 60 ~ 100 cm

# SW8

güç Kullanımı: 100-240 V, 50/60Hz, 23 W

akış Hızı: 8000L/H

boyutu: Dia. 5.8x8.8 CM
mıknatıs Dağı Kalınlığı: Mıknatıs sabit (15mm max)

akvaryumlar uzunluğu öneririz: 100 ~ 150 cm

# SW15

güç Kullanımı: 100-240 V, 50/60Hz, 40 W

akış Hızı: 13000L/H

boyutu: Boyutu: Dia 70x10.3 CM

mıknatıs Dağı Kalınlığı: Mıknatıs sabit (19mm max)
akvaryumlar uzunluğu öneririz: 100 ~ 150 cm

Rw serisinin boyutları

HTB1eGkHLVXXXXcpXpXXq6xXFXXXE.jpg

Şimdiye kadar 2 tane jebo dc pump ve yine 2 olması lazım rw4 bozuldu elimde.  Hemde 2 sene bile kullanmadan belki rw4 biraz geçmiş olabilir. Sonuçta bana göre jebo jebodur, değil sw serisi kralını da çıkartsa..

Ama bozulana kadar kullanılabilir, küçük şirin şeyler. Belki max. güçte kullanılmayabilir 0-24v ise 20v civarı kullanılırsa daha uzun süre dayanabilirler, bilemiyorum. Elimdeki son bozuk olan rw4 mesela elektrik gidip geldiğinde çalışmıyor, taki pervanesini saat 12 - 6 yönüne elimle getirene kadar, nasıl bir arızaysa artık

Balta olmasın demiştim ama bana göre de ömrü en fazla 2 yıllık motorlar. Bir sabah kalkıyorsunuz ve motor çalışmıyor.

Yine de parası olana nanolar için güzel boyutlar.

Konu başlığı ve içeriği sanırım yanlış anlaşılmış. Ben ürünü tavsiye etmedim kimseye. Alıp denediğimi ve ürün hakkındaki gözlemlerimi paylaştım. Kalitesi belli, ömrü belli zaten benim kurduğum tankların da ömrü belli :)  max 6 ay ehehhe

Şimdiye kadar 2 tane jebo dc pump ve yine 2 olması lazım rw4 bozuldu elimde.  Hemde 2 sene bile kullanmadan belki rw4 biraz geçmiş olabilir. Sonuçta bana göre jebo jebodur, değil sw serisi kralını da çıkartsa..

Ama bozulana kadar kullanılabilir, küçük şirin şeyler. Belki max. güçte kullanılmayabilir 0-24v ise 20v civarı kullanılırsa daha uzun süre dayanabilirler, bilemiyorum. Elimdeki son bozuk olan rw4 mesela elektrik gidip geldiğinde çalışmıyor, taki pervanesini saat 12 - 6 yönüne elimle getirene kadar, nasıl bir arızaysa artık
Dediğinize katılıyorum ama dünyadaki kural ne yazık ki ne kadar ekmek o kadar köfte.

Elinizde bozuk dc3000 var mı?Bana plastik bir parçası lazım.

Şuan elimdeki dc3000 sanırım 3,5 yıldır tıklamadan çalışıyor.Sürekli UPS güç kaynağı ile kullandığımı belirteyim.Bana göre bu önemli bir ayrıntı

dc6000 var, pervanesi adaptörü falan duruyor . Kesinlikle ups ile kullanmak şart diye düşünüyorum bende. yoksa çöp olması an meselesi ülkemiz şartlarında

Geçenlerde çıkmış, merak ettin sipariş verdim.
Elime ulaştı. Performansta şimdilik pek bi değişiklik göremedim yalnız boyut efsane olmuş. Hiç de sesi yok.
Ayrıca mıknatıs kalitesi arttırılmış, kumanda çark kısmı düzeltilmiş ve 1-10V ayar için ekstra bölüm yapılmış.

Ekli dosyayı görüntüle 45047

Ben son birkaç senedir karşılıklı olarak 2 adet RW8 ve sonra daha büyük akvaryuma geçince de RW15 kullanıyordum. Son 2 aydır da 160 x 70 x 55h akvaryumumda 2 adet SW15 kullandım. Sizin de yazdığınız gibi RW serilerine göre daha küçük ve daha sessizler. RW serilerinde kulağınızı yaklaştırınca 50cm den ses duyuluyordu ama bu SW serilerinde hemen hemen hiç duyulmuyor. Sadece W1 modunda dalga gelgitlerinde motor başlama sesi biraz daha fazla duyuluyor. 2 ay kadar kullandım sonra sahte Gyre olan Cross Flow modellerine geçtim ama Cross Flow almasaydım bu SW lerden devam ederdim çünkü gerçekten güzel akıntı veren küçük boyutlu ve sessiz ürünler. Jebao tüm kafa motoru ve dalga motorlarında birkaç aydan sonra yosun-coralline alg bağlayıp performans düşüşü oluyordu ve ben 3 ayda bir motorları çıkarıp temizleyip bir gece sirkeli suda çalıştırıyordum ama SW serisinde 2 ayda hiç performans düşüşü görmedim, bence bu açıdan da RW ve önceki serilere göre farklı...

Konu görüntüleyen kullanıcılar