Keşfet

Jebo 180 II Değerlendirme

yekim

Yeni Üye
Ad Soyad
Yusuf
Arkadaşlar hepinize merhaba. Elimde bir adet ikinci el Jebo 180 Ps mevcut. Arkadaşım tankını kurarken oda ikinci el olarak almıştı fakat biz ps yi çalıştıramadık. Kafa motorunu incelediğimde çırpıcısının olmadığını fark ettim. Sorunun o olduğunu düşünerek pervaneyi modifiye ederek çırpıcı yapmaya çalıştım fakat o da olmadı. :D  Şuan elimizde motorsuz halde bir ps mevcut. Ps yi karantina tankı yada kaya kürlemek için kullanabilirim diye düşünüyorum. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 40098

Resimdeki motora , hava hortumu su girişinden girmiş bu yüzden çırpıcılı gibi görünüyor ama bir başka giriş de motor su çıkışı yanında var sanki hava hortumu için, belki de foto yanlıştır, ps çırpıcılı değil venturili dir...

yani normal pervane itiş yapar, motor su çıkışta, bir nozzle ( yani hava hortumu girişi ve suyu sıkıştıracak açılı bir yapı) vardır ve hava su karışımı bu şekilde oluyordur...

eğer böyleyse, yeni bir düz pervane alın, hortumu doğru yere takıp kullanabilirsiniz...

Burak bey aslında şuan motor pert gibi duruyor. Modifikasyonu yapalım derken baya hırpaladım motoru çünkü. Bu tür sistemlerde çalışma yüksekliği gibi faktörler söz konusu mudur? Olmazsa elimde bulunan malzemelerin fotoğrafını akşam ekleyeyim

Eğer venturi sistemse yükseklik pek fark etmez...

motor suyun biraz altına batıyor olsun yeter...

motorun tipi fotodakinin aynısıysa,. newjet olarak aynısını bulursunuz, veya maxijet...

motor üzerindeki basış yüksekliği (h max. yazar) ve saatte bastığı su miktarı aynı olan başka bir motor takabilirsiniz...

Konu görüntüleyen kullanıcılar