Keşfet

Kabuklu yengeç

Sinan_ozhan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.karadeniz iğne adadayım.ekli yengeçlerden istemeyeceğiniz kadar çok.acaba bunlardan 5-10 adet akvaryum a atılabilir mi ne dersiniz. Bikaç gün daha buradayım,cevabınıza göre toplayacağım

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

0cc31f30fc874e17e0b701a6147f6077.jpg

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Hermit yengeçler, karadenizden toplayıp ben de attım gayet iyi çalışıyorlar, 2 adet ufak sps, birsürü zoa ve softlara zarar verdiklerini görmedim. hatta birini zoanın üzerinde yakaladım, zoa başlarının arasından yosun çıkarmaya çalışıyorlardı.

Yalnız şöyle bir sorun var sanırım, bu yengeçler kabuklarını kendileri üretmiyorlar, kabukların esas sahipleri olan salyangozların kabuklarını kullanıyorlar. büyüdükçe daha büyük bir kabuğa ihtiyaç duyacaklardır. böyle bir sorun var mıdır, çözümü nedir tecrübeli hobiciler daha iyi bilir fakat ben kendimce çözüm olarak etrafa görece büyük boş kabuklardan serpiştirdim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabuk konusu ben de öyle düşünmüştüm,sanırım en iyi yapılabilecek de o şekil. benim akvaryum şuan boş zaten sadece conch var. O zaman bir süre misafir edelim, canlı koyunca bakarız eğer Uygun değil gibi ise doğaya geri bırakırız

kum hermiti resimdeki, üç tane ekledim ben de akvaryuma, kıskacının biri diğerinden daha büyük

kumu karıştırıyorlar bazen kayalara da tırmanıyorlar ama mercanlarla işleri olmuyor çok hareketli heyecanlı canlılar, mavi hermitin üstüne çıkıp (mavi 5 cm civarı, kum hermitleri 1-2 cm) rodeo yapıyorlar. akvaryumdaki conchları zamanla rahatsız edeceklerdir hermitin doğasında var ama boş kabuk bolca atarsanız keyifli canlılardır.

5-6 adet koymaya karar verdim, hatta isteyen arkadaşlar var ise Onlara da getirebilirim istanbul avrupa yakası g.o.paşa dayım. Cumartesi döneceğim pazar gelip alabilirsiniz.ö.m isteyen atabilir

5-6 adet koymaya karar verdim, hatta isteyen arkadaşlar var ise Onlara da getirebilirim istanbul avrupa yakası g.o.paşa dayım. Cumartesi döneceğim pazar gelip alabilirsiniz.ö.m isteyen atabilir

İzmit'e yollama imkanın var mı bir ya da iki tane :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Valla aynı zaman söyleseydiniz getirirdim, kimse talep etmeyince 2-3 adet koydum ben de, bayramda izmitte olacağım. Olsa elden bile verirdim.üzüldüm şimdi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar