Keşfet

Kafa allak bullak. Abiler yardım lütfennnnnn

denizardıçlık26

Yeni Üye
Ad Soyad
Deniz
Öncelikle selam Ben yeni bir kurulum yapıcam. Abilerim kardeşlerim.
100 litre bi akvaryumum var.
Tunze 9004 ps
Tunze iç Filtre
Aqua Reef x50 aydınlatma
Refraktomektre
Tropik marin tuz
Nitrat Nitrit testleri
CaribSea Arag Alive special Grade 9.07 kg canlı kum
CaribSea south Seas base rock kaya aldım.
şimdi sorularım için cevap veren herkese cok teşekkür ederim.
1-) Ben şimdilik nestle su ile kurucam sıkıntı yaşar mıyım? Yada daha iyi bi su bilen var mı ? Pınar? Erikli? 3 5 ay sonra arıtma alsam? Şimdilik haftalık yuzde 10 su değişimi ile sadece nestle vb sular ile devam etsem? Yosun vs daha değişik sorunlar olurmu ?
2-) bakteri kültürü girmem gerekir mi? Katkı vs?
 3-) tunze iç filtrenin icine ne koymalıyım? Elyaf ? Mı vb neler konulur? 3 4 günde bir değiştirebilirim? bu üç soru gercekten kafamı çok bulandırıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle hayırlı olsun

Akvaryumunuzu eğer yeni yaptıracaksanız sumplı olması gerekiyor sumpa ps kafa motoru bio rings bioball türü filtre ekipmanları konduğundan olmazsa olmazlardandır

Piyasada çok iyi 0 tds değerine sahip su arıtma cihazları var tavsiyem reverse osmoz kullanmanız uzun vadede damacana Sudan daha karlı olur

Bakteri kültürü kullanmanıza gerek yok bence akvaryumu kurduktan sonra aydınlatma sirkülasyon aktif halde bir kaç parça yem atmanız yeterli olur bakteri kültürü sadece süreci kısaltmaya yarıyor

Dalga motorunuz yok ise bir tane

En önemlisi ne tür Deniz yapacağınız sadece balık olan marine mi yumuşak mercan ağırlıklı bir sistem mi yoksa sert mercan mı besleyeceğiniz

Deniz akvaryumunda son olmadığı gibi maliyetlerde giderek artan bir hobi

Şimdiden kolay gelsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aydınlatmayı görmemişim aydınlatma güzel

nestle su ? kullansam sorun olurmöu yani?

Nestle su da sorun olmaz yalnız maliyetli olur

Teşekkür ederim ?

Canlı kum yerine kuru kum al, ustune biraz daha katip ro al derim...

Tunze 9004 ps
Tunze iç Filtre
Aqua Reef x50 aydınlatma
Refraktomektre
Tropik marin tuz
Nitrat Nitrit testleri
1-) Ben şimdilik nestle su ile kurucam sıkıntı yaşar mıyım? Yada daha iyi bi su bilen var mı ? Pınar? Erikli? 3 5 ay sonra arıtma alsam? Şimdilik haftalık yuzde 10 su değişimi ile sadece nestle vb sular ile devam etsem? Yosun vs daha değişik sorunlar olurmu ?
 3-) tunze iç filtrenin icine ne koymalıyım? Elyaf ? Mı vb neler konulur? 3 4 günde bir değiştirebilirim? bu üç soru gercekten kafamı çok bulandırıyor

Su olarak saka su kullan bence ph si cok iyi

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hadi bende takipteyim konuyu abi

Moderatör tarafında düzenlendi:
sonda yapacagını başta yap kesinlikle ro su kullan ilerisinide düşün derim hiçbir sorun yaşamassın pişmanda olmassın

Tunze 9004 ps
Tunze iç Filtre
Aqua Reef x50 aydınlatma
Refraktomektre
Tropik marin tuz
Nitrat Nitrit testleri
Kardeşim selamlar..

Öncelikler hayırlı olsun. Umarım düşlediğiniz akvaryumu canlandırısınız.

Kumun kayann vs. herşey güzel. Bukadar masraf yapıp damacana su kullanma derim. tankı damacana ile doldurup haftalık su değişimi ile zaten RO cihazı alırsın. forumda uygun halli satan çok oluyor. Bence damacanaya girme. Ro ile kurulumu yap. Güzelce bakterini gir ve 1-2 aylık bekleme sürecine gir. aceleci olma. 

hayırlı hobiler.

Bütün malzemelerinizi gayet güzel seçmişsiniz. Akıntı motorunu görmedim sadece.

Ro alın mutlaka. Tuzlusu başka şeye benzemez, sabırlı da olun. Canlı eklemelerinde vs. 

Ro ikinci el almak sorun olabilir. Ne kadar kullanıldı vs. Filtreleri membranı değişirince sıfır parasına gelebilir. Zatek Zafer'den bir fiyat alın. Silikat reçineli olsun mutlaka. Bir de mümkünse ucuz da olsa bir tds metre alın. 500lt kadar kullanımdan sonra mixbed reçinenin değişmesi lazım. 

Tunze iç filtre kullanmadım ama reaktör gibi kullanılabilir diye düşünüyorum, zeolit, carbon, gfo kullanabilirsiniz bence. Elyafa gerek olduğunu düşünmüyorum. 

Kh takibi yapın. Geç öğrendiğim şeylerden birisi budur hobide. Kh takibi önemli. Birşeyleri öğrendim dedikten sonra bile, herşey otomatiğe bağlıyken, yeni canlı girişi ile kurulu sistemdeki kh dozlamasının yetmemesi ile 5,5dkh a kadar inmiş. Bunu ölçerek anlamadım. Baktım cyano başlıyor. En illet şeylerden biri bu hobide. Khı yavaşça 7-8 aralığına çektim. 2günde cyano geçti. 

Mercan girerseniz ca da takip edin tabiki de. 

Bakteri kültürü muhakkak faydalı olacaktır. 

Kolay gelsin. Canlı eklemede acele etmeyin. Yavaş yavaş girin. 

Kardeşim selamlar..

Öncelikler hayırlı olsun. Umarım düşlediğiniz akvaryumu canlandırısınız.

Kumun kayann vs. herşey güzel. Bukadar masraf yapıp damacana su kullanma derim. tankı damacana ile doldurup haftalık su değişimi ile zaten RO cihazı alırsın. forumda uygun halli satan çok oluyor. Bence damacanaya girme. Ro ile kurulumu yap. Güzelce bakterini gir ve 1-2 aylık bekleme sürecine gir. aceleci olma. 

hayırlı hobiler.
bakteri girmesem olmaz mı?=

Bütün malzemelerinizi gayet güzel seçmişsiniz. Akıntı motorunu görmedim sadece.

Ro alın mutlaka. Tuzlusu başka şeye benzemez, sabırlı da olun. Canlı eklemelerinde vs. 

Ro ikinci el almak sorun olabilir. Ne kadar kullanıldı vs. Filtreleri membranı değişirince sıfır parasına gelebilir. Zatek Zafer'den bir fiyat alın. Silikat reçineli olsun mutlaka. Bir de mümkünse ucuz da olsa bir tds metre alın. 500lt kadar kullanımdan sonra mixbed reçinenin değişmesi lazım. 

Tunze iç filtre kullanmadım ama reaktör gibi kullanılabilir diye düşünüyorum, zeolit, carbon, gfo kullanabilirsiniz bence. Elyafa gerek olduğunu düşünmüyorum. 

Kh takibi yapın. Geç öğrendiğim şeylerden birisi budur hobide. Kh takibi önemli. Birşeyleri öğrendim dedikten sonra bile, herşey otomatiğe bağlıyken, yeni canlı girişi ile kurulu sistemdeki kh dozlamasının yetmemesi ile 5,5dkh a kadar inmiş. Bunu ölçerek anlamadım. Baktım cyano başlıyor. En illet şeylerden biri bu hobide. Khı yavaşça 7-8 aralığına çektim. 2günde cyano geçti. 

Mercan girerseniz ca da takip edin tabiki de. 

Bakteri kültürü muhakkak faydalı olacaktır. 

Kolay gelsin. Canlı eklemede acele etmeyin. Yavaş yavaş girin. 
baklteri kültürü ?_ girmesem olmaz mı bugün kurdum sistemi? illa girmem gerekirse ne gireyim ne zaman gireyim? hic bi fikrim yok

baklteri kültürü ?_ girmesem olmaz mı bugün kurdum sistemi? illa girmem gerekirse ne gireyim ne zaman gireyim? hic bi fikrim yok
Bu isin altyapisi bakteri :) bakteri kulturunuz nekadar iyiyse yosun cyno fosfat nitrat gibi seyler yasamazsiniz. Bakteri olmazsa döngü baslamaz. Kurulumuzu yapin suyu doldurup bakteri girisi yapin ve diatom surecini bekleyin. Daha sonra buradan tecrubeli arkadaslar yorumlariyla size yön verir. Unutmayin bu hobide surekli arastirin..
İyi hobiler

bende hayat su kullanıyorum önere bileceğiniz marka mode var mı arıtma için ?

- deniz akvaryumlarında iç filtre kullanılmaz. akvaryumun mümkün olduğunca sade olması gerekir. ekstra cihaz vs koymanıza gerek yok. sağlam bir ps var elinizde. su değişimi de yapacaksınız. bunlar yeterli gelir. 

- ben de çoğunluk gibi bir RO edinmenizi tavsiye ederim. taksitle satın alırsanız su alımından daha uyguna gelir. 

- bakteri kültürü girerseniz diatom süreci daha hızlı ve daha sağlıklı olur. 

- yeni kurulumlarda kuma 2-3 gün boyunca karides konması tavsiye edilirdi. kimse o konudan bahsetmemiş. 

- daha önemlisi ve en önemlisi 2012-2014 yılları arasındaki kurulum başlıklarına bir göz atın. daha tatmin edici bilgiler edinebilirsiniz. 

yeni kurulumunuz hayırlı olsun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar