Keşfet

Kafa motoru zırıltısı

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba , 

bugun daha büyükçe bir akvaryuma geçtim. Fakat su inişi sesli mi olur sessiz mi derken bi baktım ki kafa motoru zırıltısı su sesini falan geride bırakıyor ?

alttan Sumplu 1.700 l/h newa motor takılı. Mobilya arkası boşluk yaklaşık olarak 55x15 (borular icin. ) yanı büyük bir kısım baya boş. Burayı straforla izole etmek ne ise yarar acaba ? 

Ayrica motor vantizları uzerinde duruyor ama yapıştırmadım. Bu şekilde daha az ses çıkarırmış sanırım. 

Daha çok ses zirilti şeklinde aslında çok ps gürültüsü benzeri birşey degil. 

Siz nasıl önlemler alıyorsunuz ? 

Tesekkur ederim :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motordan degilde motorla geri donus arasindaki bir noktada borunun deydigi bir yerden kaynakli olabilir. Cama degiyor olabilir ornegin. Biraz kurcalayin geri donusu. Newa lar sesiz motorlar cunku. Sayet kaynagi bulamaz ses kesinlikle motordan geliyor diyorsaniz, motoru sokup temizleyin ve yeniden deneyin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Motordan degilde motorla geri donus arasindaki bir noktada borunun deydigi bir yerden kaynakli olabilir. Cama degiyor olabilir ornegin. Biraz kurcalayin geri donusu. Newa lar sesiz motorlar cunku. Sayet kaynagi bulamaz ses kesinlikle motordan geliyor diyorsaniz, motoru sokup temizleyin ve yeniden deneyin.

Cevap icin tesekkurler. Ama motor zaten 0 ilk defa bugun kullanıldı. Ve dönüş bölmesinin tam ortasında duruyor cama da değmiyor. Borular da tamamen askıda kalacak şekilde konumlandırıldı. 

Motor kovada yan şekilde tuz karıştırırken sessiz ama böyle takınca nedense dolap icinde canavara döndü ?

Sifir motorsa ya arizalidir yada bir ekipman sese sebebiyet veriyordur. Vantuzlarini takmadim demistiniz takip deneyin birde

Vantuzlari takmistim ama biraz fazla yapıştırmışım. Tek bir vantuz uzerinde durunca zirilti geçti. Tesekkurler. 

Sifir motorsa ya arizalidir yada bir ekipman sese sebebiyet veriyordur. Vantuzlarini takmadim demistiniz takip deneyin birde

Ama genel olarak kafa motoru ne kadar yere değerse ( vantuzlar yapışmadan bile ) o kadar zirilti yapıyor  buna ne gibi önlemler alıyorsunuz 

farkli yöntemler uygulayanlar var mi acaba ? 

ben daha önce ip ile dolap altına kanca takarak ipe bağlayıp askıda bırakmıştım motoru. hortumun değebileceği yerlere de sünger koyun, elinizdeki ekipmanla maksimum sessizliği ancak bu şekilde elde edersiniz. yeterli gelmezse nyos viper 2.0 bulun, bu saydıklarımı yapmadan daha sessiz bir sumpunız olur.

Motor sıfır alındıysa bir kaç gün sesli çalışabilir 3-5 gün içerisinde , içindeki pervane mili biraz kirlendiğinde sesinde az da olsa azalma olacaktır. Titreşimden kaynaklı ses için ise ben motoru havada asılı kalacak şekilde plastik straplarla iniş borularındaki valfe bağlı olarak kullanıyordum. Bunların dışında sump altına ekstradan bir sünger konulabilir , birde sump camının dolap yan kenarlarına temas etmemesine dikkat edin o şekilde de vınnn diye titreşim sesi çıkarır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar