Keşfet

kalkwasser nereden bulurum.

msinak

Yeni Üye
Ad Soyad
Sinan Kılıç
kalkwasser nereden ve nasıl temin edebilirim. bu gün kalsiyum hidroksit aldım 700 gram toz olarak 5 ytl. bilginiz olsun.

istanbulda kalsium hidrooksit nerden alabilirim ve en önemlisi ne işe yarıyor?
biggrin.gif

Omurgasız canlıların kalsiyum ihtiyaclarını giderir!!

Sabah saatlerinde eklenmesi tavsiye edilir

Kendi kullandığım yöntemi anlatayım mantıklı gelirse sizde deneyin!

(Sabah saatlerinde yaptığım ilk yemlemeyle birlikte ışıkları açar açmaz (ki Kalsiyum hidroksiti'in hazırlanışını bilmiyorum hazır alıyorum )suyun içerisindeki dağılımını görerek ekliyorum aslında mutlaka her direkt kullanımda ölçüm yapmanız gerekli sabah saatlerinde eklenmesine gelince sabah saatlerinde ph'ım hep düşük oluyor ekleme yaptıgım zamanlar phtaki yükselmeyi gözle görebiliyordum bu nedenle kalsiyum reaktörleri kullanılıyor azar azar damla damla sumpa yada direkt ana tanka ekleniyor

her ikisinin büyük farklılıkları yok bence ama reaktör daha güvenilir olabilir)!!

Omurgasız canlıların kalsiyum ihtiyaclarını giderir!!
      sabah saatlerinde eklenmesi tavsiye edilir
Böyle bir öneri yapılacaksa sanırım nasıl hazırlandığı ve dozajınında belirtilmesi gerekir.Bildiğim kadarıyla konuya hakim olunmamışsa tehlikeli olabilir.

kalkwasser nereden ve nasıl temin edebilirim. bu gün kalsiyum hidroksit aldım 700 gram toz olarak 5 ytl. bilginiz olsun.
Bende red sea markanın kalkwasser ı var eğer isterseniz 20 ytl ye verebilirim

Deniz akvaryumculuğunu bıraktığım için satıyorum.yarım kg lık kutuda.

100 gr falan kullanılmışdır.Aşağıdaki linkdeki ürünün aynısı alkalinty test

kiti % 30 u kullanılmış.

Bende red sea markanın kalkwasser ı var eğer isterseniz 20 ytl ye verebilirim

Deniz akvaryumculuğunu bıraktığım için satıyorum.yarım kg lık kutuda.

100 gr falan kullanılmışdır.Aşağıdaki linkdeki ürünün aynısı alkalinty test

kiti % 30 u kullanılmış.

Sizde benim gibi büyük bir heyecan ve hevesla başladınız sonra bıraktınız akvaryumculuğu aynen benim gibi. Bana masrafı ağır gelmeye başlamıştı siz neden bıraktınız? Daha düne kadar forumlarda aldığınız her yeni canlıyı okuyordukç

2.işyerimi açtığım için iyice boşlamıştım akvaryumu sinan bey.

Ama ben hala balık besliyorum.Şu an 550 lt akvaryumumda çok güzel tatlı su balıkları kol geziyor
biggrin.gif
En azından bu işin zahmeti çok daha az.Bana 550 lt

tuzlu su akvaryumu çok zahmetli geldi açıkcası.Hatta bazen dedim keşke

şöyle küçücük (100-200) lt yapsaydım dediğim çok oldu ama,yapmıştım artık bi kere,dönüş yok açıkcası:)Canlı ve malzemelerede talip çıkınca verdim gitsin. Ama eminimki gene döneceğim tuzlu suya ama bu sefer ki tam prof.

olacak... :!:

saygılar
biggrin.gif

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri