Keşfet

kalsiyum reaktörü motoru

OsHo

Yeni Üye
Ad Soyad
Fatih UZun
Merhaba Arkadaşlar.

kalsiyum reaktörü kurucucam elimde bubble magus cr150wp var.

kendi moturu wp 2000 ve elimde eski protein skimmerimin motoru var sp2000.

düşünüyorumda kalsiyum reaktörünün pervanesini çırpıcı pervaneyle değiştirsem,

bu sayede co2din suda erimesini arttırsam nasıl olur?

düşüncelerinizi ve tecrübeli arkadaşların fikrine ihtiyacım var...

Ekli dosyayı görüntüle 53257

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende cr100wp kullanıyorum. Pervanede pvc erimesi nedeni ile ses yapıyor ve yedek motor/pervane bulamadım. Olur ise bende sp1000 pervanesi alayım :D

bitkili akvaryumda co2di eritmek için dış filtre ye takılan resktör kullanıyordum.oda suyla co2 çırbarak akvaryuma veriyordu.

teorimde çok daha verimli çalışır diye düşünüyorum.

deneme amacıyla tatlı suda çalıştırdım.normal pervaneli olarak çok sesli çalışıyor. ama çırpıyla çalıştırdığımda o ses gidiyor.

pervanenizin erimesi co2den dolayımı?

birde reaktörün ayarları hakkında bilgi verebilirmisiniz.

içine caribsea arm extra koyucam

3/1de mercan kırığı koyasım var.

istanbulda aklıma gelen her yeri aradım bulamadım.

sizin bildiğiniz bir yer varmı

Mıknatısın içindeki pvc eridi. Dönerken balansı bozulduğu için sağa sola çarparak dönüyor ve takır tukur ses yapıyor. Nedeni ise düşük ph. PS çırpıcısı ile verimli olmasa bile suyu aynı miktarda çevirdiği sürece değişen bişey olmayabilir. Sesi kesme ihtimali varsa ben deyebilrim. Aynı ayarlarda bir haftada kendini belli eder. 

Reaktör ayarı diye bir şey yok aslında. Tecrubeli arkadaşlar daha net bilgi verebilir. Tüketim, verdiğiniz co2 miktarı yada içindeki medya miktarına göre değişir. Deneyerek bulacaksınız artık :)

Arm extra Yada tlf'nin reborn ürünü olabilir. Internet ten de alabilirsiniz.

ustat çırpıcı pervaneyi denedim emiş çok kötü gazı borudan çekmiyor.gaz üst tarafta kalıyor ve çıkıştan atıyor bazende su beslemesinden atıyor.normal pervane olması lazım. sürkülasyonu düzgün olmalı.
resktörü 2.el almıştım benimde rotor iptal sizinki gibi iç tarafı erimiş mille rotor arası çok boşluk var ses yapıyor.
rotorların kafasını değiştireyim diyorum.
bir türlü sökemedim.
ya yeni rotor bulucam yada başka bi ıslak kuru çalışabilen kafa motoru takıcam.bu haldeyken çalışmaz.

sonunda söke bildim.mıknatızları değiştirdim.taktım ve sessiz sedasın çalışıyor.

sizdeki sorunuda bu şekilde çözebilirsiniz.

AliExpress de fiyatları uygun

82bf9feaccce42ce3b900cfd3f0785ba.jpg

bubble magus motorları hakkında şunu söyleye bilirim kalitesiz.

rotorun içi plastik ve zamanla aşınıyor balastı bozuluyor. elimde jebao ve sicce kafa motorları vardı onları inceledim.

jebao ve sicce rotor ve mil bütün ve seramik yuvalar üzerinde dönüyor aşınma olsa bile seramiklerin üzerinde oluşuyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar