Keşfet

Karadeniz Akvaryumu Kurulumu

condor10ur

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir merak ettiğim ve zaman buluncada icraatına geçtiğim yerli tank kurulumunu sizlerle paylaşmak istedim. İstanbul beykoz tarafından aldığım deniz suyu ile ufak bir nano tank ile deneme yaparak büyüttüğüm karadeniz tankının videosunu sizlerle paylaşacağım.

Tank ta denizden alma canlı kaya mevcut üzerinde 5 adet yerli anemon var diğerlerinide rahatsız ederek söktüm ve taşlara yapışmalarını sağladım.

Teke ve yerli karides türlerini yakalayıp tanka koydum. Midyede mevcut. Yerli gobby de yakalamıştım fakat yolda anemonun azizliğine uğrayarak kaybettim. yakında balıkta girişi yapacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bana hobiy nedir diye sorsalar artık örnek vereceğim cevap kesinlikle siziniz..

gerçektende tebrik ederim, aslında hoby bu, sizinin gibi keyif almaktır. biz herşeyin en iyisini yaparak, en pahalısını alarak zevk aldığımızı zanediyoruz halbükü bilmiyoruzki egomuzu tatmin ediyoruz..

bana imkansız diye birşeyin olmadığını görseliğin, ekipmanın okadarda önemli olmadığını mevzunun sadece keyif almak olduğunu hatırlatığınız için çok teşekkür ederim... :clap: :clap:

paylaşımlarınızı zevkle takip edeceğim...

Tuzluluk şuanda 1014 civarı aldığım bölge nedeniz ile tatlı su karışmış ve tuzluluk düşmüştü. Küçük tankta ki denemelerimde tuzluluğun 1020 ye çıkarıldığında ve 1 aylık süreçte hiç kayıp yaşamadım. Anemonlar karidesler midyeler gayet iyi adapte oldular. Bu nedenle yaklaşık denizden 120 litre kadar yeniden su alıp sıfırdan kurdum kum bile aynı yerin kumudur. İnşallah canlı yakalayabilirsem onlarıda ekleyeceğim ve sizlerle paylaşacağım. Filtrasyonuda biraz iyileştireceğim. Fakat şimdilik bu yeterli çünki zaten komple temizlik ekibi yüklü tank.

Bende size iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bende beykoz çubukludayım ,suyu tam nerden alıyorsunuz ? Açıklardanmı yoksa kıyıdanmı ? 

Yaros kalesine gelmedenki açıklıktan kavaktan.

harıka olmus elınıze saglık bende sarıyer tarafındanyım karides anemonları nasıl cıkardınız tanka eklemek ısterım ıyı hobıler

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

harıka olmus elınıze saglık bende sarıyer tarafındanyım karides anemonları nasıl cıkardınız tanka eklemek ısterım ıyı hobıler

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kilyos'ta kayalıkların dibinde karidesler dolu oluyor. ayrıca yine Kilyos'ta bolca bulunan deniz iğnesi (pipefish) tankıma ekleyeceğim türlerden birtanesidir. Sarıyer sahilde de rumeli kavağına istikametinde 300mt ileride denize sıfır açıklıklar var, her kayanın gölgelik kısmında domates anemonlarına rastlayabilirsiniz. Şahsen görsel olarak beğenmediğim için tankımda tercih etmedim. Ama havalar ısınsın abartmadan kilyostan yakalama birkaç canlı eklemeyi düşünüyorum inş. denizden birşeyler toplayıp evde beslemek hobi içinde hobi çok çok daha keyif veriyor.

Arkadaslar ben karantina tankına karides olsun buyuk salyangoz olsun anemon olsun hepsini deniz suyu ile ekledim ve tuzluluklarını ana tankımdan aldıgım su ıle yukselttım kademelı olarak. Hepsi alıştı 1 haftada sorun yasamadım. suanda 1016 tuzluluktalar yükseltmeyi dusunmuyorum bi müddet. Arkadasa katılıyorum kepce ıle yakalanır. sıg kayalıklardan ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar