Keşfet

kardinalim ağzına yavru aldı

ibrahimfirat

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahimfirat
merhaba

bugun kardinalim ağzına yavru aldı ne yapmam lazım hiç bilmiyorum bir kaç gündür kur yaptıkları dikkati mi çekti ancak önemsemedim bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum

Ana tanktan ayırmanız gerekir ayırırkende balığı hiç bir surette suyun dışına çıkarmamalısınız yani kepçe ile bir kaba itip kabın içinde su ile akvaryumdan başka bir tanka alın, suyun dışına çıkarırsanız yavruları yutma ihtimali var. Ayrı akvaryuma aldıktan sonra süreç için biraz araştırma gerekir. Ayırma durumunuz yok ise yavruları büyütme şansınız ana tankta çok düşük. Hayırlıs olsun.

Sent my iPhone using Tapatalk

dişi çok baskı yapıyodu neden bilmiyorum ama yavruları yutmuş başlamadan bitti  :(

tekrar merhaba 

erkek kardinal tekrar ağzına yavru aldı 8 ekim de bugun 2.gün ilk seferde ilk gunden yuttu için bu sefer ilk gunden ayırdık geniş bir yavruluğun için de tecrübeli kişilerden tavsiler bekliyorum.

tekrar merhaba 

erkek kardinal tekrar ağzına yavru aldı 8 ekim de bugun 2.gün ilk seferde ilk gunden yuttu için bu sefer ilk gunden ayırdık geniş bir yavruluğun için de tecrübeli kişilerden tavsiler bekliyorum.
yavru derken yumurtamı aldı ağzına eğer yumurtaysa 14 gün sonra yavruluğa ayırman gerekiyor diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam daha sonra onları oraya kusar kendiliğinden fakat tekrar ağzına almaması için veya yememesi için yavrular ile arasında bir engel olmalı 

Moderatör tarafında düzenlendi:
k.bakmayın cevap yazmayı unutmusum verdiniz bilgiler için o yavruları attı bütün uğraşlara rağmen nazihhane duşüncem tek bakılmaları o imkanîmda olmadı için böyle devam edicek 3. sefer yine yavru aldı aldı bu sefer akışına bırakıcam bakalım ne olucak anladım ay da bir yavru veriyolar bunu da öğrenmiş olduk

Yumurtaları ağzına aldığı günden itibaren yirmidördüncü günün gece ışıkları açıp uyku sersemiyken ayırın sampta fazla akıntı yoksa orayıda olabilir.kepçe ile yakaladığınız için yavruları bırakma ihtimali büyük yavruları beslemek içinse artemia çıkartmanız gerek yirminci günden sonra havyar ince rendelenmiş karides vs gibi canlı yemle beslenirler.ben sampta çok verimli yavru büyüttüm iki yılda sekiz kez yavru aldım fakat aceleciliğimdem ve bazı hatalar yüzünde çoğunu heba ettim.yılda dört kez yavru verirler.

verdiniz bilgiler için teşekkurler ancak ben allalı  en fazla 4 ay oldu 3 parti yavru verdi ilk ikisinde erken attı için boyle birsey olmus olabilir

hatalar hakkın da bilgi verirseniz sevinirim aynı hatalara bende dusmiyim bir de akvaryum nano oldu için buyuk bir yavruluk temin ettim onda baksam sorun olur mu?  artemia olarak bir öneriniz var mı ? 

12 gün yarısı bitti

Hayırlısı ile yavruların tankta dolaştıklarını görürsünüz umarım. Çok keyifli bir duygu olacaktır.

İbrahim bey, hayırlısı olsun.

Erkeği yavruluğa ayırabilirsiniz sorun olmaz. Yumurtaların çıkmasına yakın erkek kendi bıracaktır yavruları(yumurta halinde de bırakabilir endişelenmeyin). Yumurtalarda gözler bariz bir şekilde bellidir. Sonrasında yumurta açıldığında kuyruk oluşur ve keseleri vardır yavruların. Yavrular çok hızlı büyürler, üst arka yüzgeç ve alt yüzgeçler oluştuktan sonra serbest yüzmeye başlarlar. Yumurta keseleri kaybolduğunda günlük artemia ile beslemeniz lazım. Artemia çıkarmak için ayrı bir düzenek kurmanız lazım (ben iki düzenek hazırladım sabah ve akşam için). Kuru yem deneyebilirsiniz (150-200 micron), kurutulmuş artemia da olabilir yavrular kabul ediyor. Şu an aklıma gelenler bunlar. Sağlıklı hobiler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar