Keşfet

Karidesle dottyback aynı tankta olur mu?

Mirabal

Yeni Üye
Merhaba 

Tuzlu su akvaryumuna 6 ay önce geçtim.

Dottyback ve karides aynı tankta sorunsuz yaşar mı? 

Ansiklopedi kısmına baktım ve pekçok yazı okudum. Barışçıl olduğunu söyleyenler de var karides antenlerine saldırdıklarını söyleyenler de...

Üstatlardan görüş ve yardım rica ediyorum 

Teşekkürler

Olmaz, ancak şu şekilde olabilir, pistol shrimp ve gobysi varsa o da yellow watchman goby mesela o zaman goby karidesini korur..

Valla balıktan balığa değişiyor. Arkadaşımla eş zamanlı almıştık. Bendekinin salça olmadığı canlı kalmadı sürekli rahatsızlık verdi kuyruk kemirdi. Kendini savunan balıklara bile dadandı. Arkadaşımın aldığı dotty kedi gibi zararsız çıktı. Uzun lafın kısası şans ama karakter olarak agresif bir balık. Bu canlıyı beslemeyi çok istiyorsanız denemekten başka çare yok :)

Çok teşekkür ederim 

Karidesleri tehlikeye atmak istemiyorum ?

şimdilik beklesin 

Bende olmadı.Birgün eve geldiğimde Fire shrimp'imi kafası tamamen  koparılmış halde ancak hala bacaklarını hareket ettirirken gördüm.Palyaçolar yapmayacağına göre dottyback yapmış olmalı.Korku filmi gibi bir sahneydi.

Bicolor dottyback denilen balık beni hobiden soğutacak neredeyse. 2 chromis imi öldürdü. Fire goby im öldü. Şimdi sırada cleaner karidesler olabilir diye korkuyorum. Dekoru bozdum, 2 gece pusuya yattım yine alamadım tanktan. Alacak veya almayı düşünen arkadaşlara çok iyi araştırmalarını tavsiye ediyorum. Şahsen akvaryuma yaklaştıkça sinirim bozuluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dotyback de ılk defa boyle sıkıntı okuyorum Trigger deseydınız anlardım :) Geçmiş olsun yinede 

Dotyback de ılk defa boyle sıkıntı okuyorum Trigger deseydınız anlardım :) Geçmiş olsun yinede 
Özellikle aç bırakılan trigger ınız olursa karidesleriniz pahalı bir menu oluşturacaktır :)  Küçük balıkları pek takmaz.

Bu tamamen balığın huyu  tankın büyüklüğü eski balık olması bölgecilik vs.. gibi konularla doğru orantılı

benim deneyimim de pek hoş değildir saldırgan ve katil bir balığa denk geldim ve küçük tanklarda bu risk daha bir artıyor 

Bir o kadar da dayanıklı ve cesaretli bir balıktır cüsse olarak kendinden büyük balıklara kafa tuttuğunu bizzat gördüm

size agresifliği konusunda bir resim paylaşmak isterim

Ekli dosyayı görüntüle 47626

Bir kez tanka girdimi çıkarması çok zor bi canlı iyi düşünmek lazım

tank faalken balıkta dalga motorlarının yanındayken aydınlatma ve akıntı motorlarının fişini aynı anda çekin, balığı korkutmayı da deneyebilirsiniz bu esnada, amaç balığın dalga motorlarının içine kaçıp saklanmasını sağlamak, eğerki o deliğe girerse hemen elinizi motorun ağzına yapıştırın. tabii girecek başka delik bulmazsa :)

bu işi yapmadan önce bir dalga motorunu günlerce kapatıp onun iyi bir saklanacak yer olduğunu balığa öğretmek de işe yarayabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İki defa royal dottyback besledim daha agresif olanına rastlamadım, sizdeki şansızlık olmuş, benimki iki karidesle barışçıl yaşıyor

Valla balıktan balığa değişiyor. Arkadaşımla eş zamanlı almıştık. Bendekinin salça olmadığı canlı kalmadı sürekli rahatsızlık verdi kuyruk kemirdi. Kendini savunan balıklara bile dadandı. Arkadaşımın aldığı dotty kedi gibi zararsız çıktı. Uzun lafın kısası şans ama karakter olarak agresif bir balık. Bu canlıyı beslemeyi çok istiyorsanız denemekten başka çare yok :)
Deneyecekseniz de, akvaryumcularda tek yada son 2 tane kalmış balığı almayın, muhtemelen onlar denenmiş geri gönderilmiş balıklardır :D

Bende de birtane vardı akvaryumda teror estiriyordu. 1 chromis, 1 yellow wrasse, leopar wrasse, 1 mercan güzeli, ... Böyle liste uzayıp gidiyor. Bu arada akvaryuma koyduğum günden beri çıkartmaya çalışıyorumdum ama bir türlü çıkartamadım. En sonunda kayaların hepsini dışarı çıkarttım öyle yakalayabildim. ilginç bir balık pitbull gibi ağı ısırmıştı zor ayırdım.????. Rengin güzel ama çok sert balık. Besleyecekseniz kendinden en az 4 kat büyük ve seri yüzen balıklarla besleyin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fredmani var benzer. Daha uysal biliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar