Keşfet

Katkı Olarak Eczanelerde Satılan Magnesium-calsium Ve Potasyum Kullanan Arkadaşlar.

BlackSea

Yeni Üye
Ad Soyad
gökhan çetin
tankında mg-ca ve potasyum için eczanede satılan magnesium sülfat-potasyum klorür ve calsium glubionat kullanan arkadaşlar elimde 2 kutu ca glubionat 3 kutu mg sülfat ve 3 kutu potasyum klorür var hediye etmek istiyorum. ilgilenenlere duyurulur

Çetin Bey,

Markası nedir acaba?

Kullanımlarından memnun kaldıysanız bende gidip eczaneden alacağım.

Kullanımlarından memnun kaldıysanız bende gidip eczaneden alacağım.

ben memnundum, ca reaktör kurduğum için gerek kalmadı artık. istiyorsanız bunları size hediye edebilirim yada satabilirim.siz nasıl isterseniz.pahalı ürünler değil.daha yeni ler.

Solgar- calcium citrate iyidir baya :)

ben memnundum, ca reaktör kurduğum için gerek kalmadı artık. istiyorsanız bunları size hediye edebilirim yada satabilirim.siz nasıl isterseniz.pahalı ürünler değil.daha yeni ler.
çetin bey eczeneden ne diye alıosunuz bunları yani ilaçların isimleri direk bana bi calsiyum vermi diosunuz ezcacıya yani bunlar eczenede tabletmi tozmu nasıl alıcaz bunları isimleri nedir yardımcı olurmusunuz. saygılar..

Moderatör tarafında düzenlendi:
çetin bey eczeneden ne diye alıosunuz bunları yani ilaçların isimleri direk bana bi calsiyum vermi diosunuz ezcacıya yani bunlar eczenede tabletmi tozmu nasıl alıcaz bunları isimleri nedir yardımcı olurmusunuz. saygılar..

eczane ye gidiyorum

magnezyum sülfat ampül, calsium glubionat ampül ve potasyum klorür ampül alıcam diyorum veriyorlar.

eczane ye gidiyorum
magnezyum sülfat ampül, calsium glubionat ampül ve potasyum klorür ampül alıcam diyorum veriyorlar.
bu ilaç.ları aldığınızda dozunu neye göre ayarlıyosunuz yada nasıl ayarlıyosunuz tanka katmak için.

ayrıca arkadaşlar bi şey daha sormak istiyorum bu eczaneden alınan magnezyum ampül, calcıum ampül ve potasyum clorur ampüller sps mercan yetiştirmede gereken herşeye yetiyomu yani sadece ampüllerle ilerletebilirmiyiz olayı yada bu ampüllerle nereye kadar gider. teşekkür ederim şimdiden

saygılar...

Baylar baylar bu şekilde katkı eklemek korkunç masraflı olur. Dozlama yapacak iseniz en mantıklısı kimyasalları toz halinde alıp karıştırmak. Mümkünse Merck marka tercih edilmeli. İstanbul'daki arkadaşlar Eminönü'ndeki kimyasalcılardan temin edebilir.

Bu bağlantıda yeterince bilgi var. Bir arkadaş sanırım bu forumda bunu Türkçe açıklamaya çalışıyordu...

değerli arkadaşlarım,

fevkalade dikkate gerektiren ve ince ayarlamalar isteyen çalışmalar içindesiniz..... aramızda kimyager arkadaşlar var bir çoğu konuyu hepimizden daha iyi bilir. benim iyi bildiğim bir şey var. bu uygulamalarda dozaj ve ürün kalitesi ne tür sonuçlar doğurduğudur..tehlikeli uğraşlar içindesiniz.

benim şahsi kanaatim sps ve mercan meraklılarına özellikle ca reaktör kullanımı bundaki media nın da doğal taş modüllü ca,mg ve mercan iskeletini

sıvı solusyona çevirerek suya dengeli vermektir. inanın, iyonik denge için bu tartışmasız net sonuç...bulunan bu kimyasalların sisteme olumsuz etki vereceğini düşünüyorum...

naçizane görüşüm....

Sülfatla bağlanmış magnezyumu akvaryuma dokunce magnesyumla birlikte sülfat da yükselir. Sülfat akvaryumda ne kadar gereklıdır hangı aralık degerlerınde bulunur bılmıyorum. Bilen uzmanlar yanıtlarsa sevınırım. Ayrıca potasyum da KCL olarak yani klorur ıyonlarıyla baglı halde bulunur. Kalsiyum da cogunlukla glukonat denen şeker bileşikleri ile bağlanmıstır. Akvaryuma bu yan bılesiklerin eklenmesi nasıl sonuclar dogurur ogrenmek lazım.

Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Bu yöntemi deneyen arkadaşlar sonuçlar hakkında bilgi verebilirmi, ve en önemlisi dozaj konusunu nasıl ayarlıyorsunuz?

Eczanalerde satılan ampüller genelde %7,5 lık seyreltimiş çözeltilerdir ve bu değerleri yükseltmek için kutularca kullanmanız gerekir. Gereksiz yere bir sürü para harcamaktansa toz olarak alıp suda eritip kullanmak daha mantıklıdır.

Ayrıca toz katkı kullanımı yapanların su değişimlerini uzun süre aksatmamaları iyi olur. Diğer türlü iyonik dengeyi bozmaları negatif sonuç oluşabilir.

Osman bey teşekkürler, peki toz halde nerelerde bulunur bu kalsiyum ve magnezyum /(eczanelerde mi, tarım malzemeleri satan yerlerde mi?)

Açıkcası kimyasalcılarca ca mg kh katkıları mevcut ama kalitelisini (Merck) alırsanız akvaryum için olan ürünlerden çokda ucuza gelmiyor. Yeni başlayanlar için seachem vs benzeri akvaryum için üretilmiş markaların toz katkılarını kullanmak bence daha ekonomik, çünkü sert mercan fazla değilse tüketim çok da fazla olmuyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar