Keşfet

Katkı yapımı

tank

Yeni Üye
Ad Soyad
deniz
Toz kimya ürünlerinden alarak katkı yapımı için Bilgi paylaşım yapacak arkadaşlar.mg,cal,kh bunları kendi yapan hobici arkadaşlar karışım formülünü paylaşabilirmi.

Toz kimya ürünlerinden alarak katkı yapımı için Bilgi paylaşım yapacak arkadaşlar.mg,cal,kh bunları kendi yapan hobici arkadaşlar karışım formülünü paylaşabilirmi.
Merhaba. Uzun yıllar TEKKİM Kimyasallarının toz katkılarını kullandım. 1 lt RO suya;

KH yapımı için; 80 gr Sodyum Bikarbonat + 20 gr Sodyum Karbonat 

MG yapımı için; 220 gr Magnezyum Klorür + 30 gr Magnezyum Sülfat

CA yapımı için; 300 gr Kalsiyumklorür kullandım.

Oktay bey merhaba;

Su değişim sıklığınızı ve bu katkılar haricinde bir katkı kullanıp kullanmadığınızı öğrenebilir miyim?

Fiyat araştırması yaptım çok uyguna geliyor bu şekilde. Diğer parametreleri de paylaşırsanız bende denemek istiyorum.

Ayrıca paylaşımınız için çok teşekkürler, saygılar.

Oktay bey merhaba;

Su değişim sıklığınızı ve bu katkılar haricinde bir katkı kullanıp kullanmadığınızı öğrenebilir miyim?

Fiyat araştırması yaptım çok uyguna geliyor bu şekilde. Diğer parametreleri de paylaşırsanız bende denemek istiyorum.

Ayrıca paylaşımınız için çok teşekkürler, saygılar.
Ümit Bey Merhaba.

Bu katkıları kullandığım dönemde bunlar dışında katkı kullanmadım fakat haftalık su değişimimi aksatmadan yapıyordum, iz elementleri sağlamak için. Bu ürünleri 3 yılı geçkin süre aralıksız kullandım. Son 1 yıl içerisinde aquaforest'in kendin yap toz katkılarına geçtim, bunları da birkaç ay kullandım ve sonrasında Ca Reaktörü aldım. 

Son soru reaktörden memnun musunuz? İşin aslı bende reaktör düşünüyorum. Ancak kullanımı konusunda soru işaretlerim var. Çünkü forumlarda en takip edilebilir yönetimin balling olduğuna dair ciddi yorumlar mevcut.(Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı da olabilir :)  ) Tankımın aydınlatma ve Arduino kontrollerini kendim tasarlamıştım. Reaktör konusunda da bir çalışma yapmayı düşünüyorum, tabii konuyu kafamda netleştirebilirsem. Bu bağlamda yardımcı olursanız sevinirim. 

Tekrar teşekkürler, saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar