Keşfet

KAVGA VAR

gorkembora

Yeni Üye
Ad Soyad
GÖRKEM BORA TANER
Akvaryumuma sonradan eklediğin Sailfin Tang, yellow tang tarafından epey bir hırpalanıyor. Sailfin hızlı kaçıyor ama yinede arada darbe alıyor. Yapılabilecek birşey olur mu?

Video ekleyebilirim.

Yellowu yakalayıp sumpa ayırın, bir gün sonra tekrar tanka koyun sorun kalmaz...

kaya dizaynını değiştirin.

Alismalari zaman alacaktir, bende istisnasiz 3 gun didisirler, sonra alisirlar. Sumpa ayirip sonra eklemek etkili yontem ama bir kac gun beklemek de bir cozum.

Yellow tang'i 8-9 saattir sumpta bekletiyorum walla bir nevi ceza gibi oldu. Sumpta sinmiş duruyor öyle kıyamadım be 24 saat geçmedi ama alsam mı :/

didişirler sonra geçer bende öyle düşündüm ama sailfin'in yüzgeçlerini yırtmış epey o yüzden ayırmak zorunda kaldım.

balıkları alırken aynı boyutlarda almak gerekiyor yoksa büyük küçüğü öldürüyor genelde

Bu saatten sonra tanka koyacagin baliklarin cogu bu akibeti yasayacak. En uyumlu turlere bile saldiri olabilir. 

Onceki balik askerdeki tertipcilik misali sonra geleni ezecek. 

Cok etkili bir yontem,:

Cama cam kucuk bir akvaryum alinir. Aksam isiklar kapanirken bu cam tank ters cevrilip icinde hava kalmayacak seklde dibe yerlestirilir. Yeni balik bunun icine birakilir. İsiklar kapanir. Ertesi sabah isik yanar ama aksama kadar balik tankta durur. Diger baliklar buna sokulmaya calisir ama dokunamaz ve muhtemelen dokunamam psikolojisi olusur. Aksam tanki acip balik ozgur kalinca didisme neredeyse gorulmez. Garanti degil ama ise yarar bir yontemdir.

Bu saatten sonra tanka koyacagin baliklarin cogu bu akibeti yasayacak. En uyumlu turlere bile saldiri olabilir. 

Onceki balik askerdeki tertipcilik misali sonra geleni ezecek. 

Cok etkili bir yontem,:

Cama cam kucuk bir akvaryum alinir. Aksam isiklar kapanirken bu cam tank ters cevrilip icinde hava kalmayacak seklde dibe yerlestirilir. Yeni balik bunun icine birakilir. İsiklar kapanir. Ertesi sabah isik yanar ama aksama kadar balik tankta durur. Diger baliklar buna sokulmaya calisir ama dokunamaz ve muhtemelen dokunamam psikolojisi olusur. Aksam tanki acip balik ozgur kalinca didisme neredeyse gorulmez. Garanti degil ama ise yarar bir yontemdir.

Sumpa ayırdım ama kıyamadım ve 24 saat tutmadım. Gel gör Ki azgın yellow tang daha beter vurmuş sailfin tang in kuyruğunu biraz kopartmış... boyları aşağı yukarı aynı ama tanka yerleşmiş yellow bu tepkiyi verecekti tahmin ediyordum.

3-4 gün kavgaları biter diye bekleyeceğim olmadı bu cama cam tank sistemini deneyeceğim. File bir bölme ile akvaryum içinde ayırmada olabilir mi acaba Serkan.?

Yeni gelen balık her zaman dayak yer, benim purple tang sonradan gelen yellow, blue ve sailfin tanga sıra dayağı çekmişti. Ama enerjisini 3 balığa dağıttığı için çok hasar alan olmadı. Sizin sailfin tek kaldığı için çok dayak yer ben olsam yellowu 3-4 gün sumpta tutardım. Bu arada, alternatif olarak yeni gelen balığı bunun içine koyabilirsiniz.

Filenin ayni etkiyi saglayacagini sanmiyorum. Yuvarlak fanuslar varya japon baliklari icin. İs gorebilir. Ama altini tamamen kapama azicik sirkulasyon kalsin. 3-4 gune olan olur kavga biter gibi geliyor

Bir gün ışıkları kapatınca da bazen alışıyorlar deneyebilirsiniz. 

* Dayak yiyen sumpa alınır, 2 gün tutulur. sumpa alışır,benimser.

*Dayak atan sumpa diğerinin yanına konur. Daha önce dayak yiyen sumpı benimsediğinden diğeri de şaşkın olacağından dayağı atar. Yani roller değişir.

*1 gün sonra ikiside akvaryuma konur. 

Amaç, dayak atan balığa pabucun hiç te o kadar ucuz olmadığını göstermek. 2 kez bu yöntem sonuç verdi. Biraz acımasız bir yöntem ama hayat zaten acımasız :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
Acımasız ama etkili olabilecek bir yöntem. Vurması azaldı ancak gece yüzgecini yırtıyor. O yüzden buradan yazılan alternatif yöntemleri deneyeceğim gibi görünüyor. :)

Acımasız ama etkili olabilecek bir yöntem. Vurması azaldı ancak gece yüzgecini yırtıyor. O yüzden buradan yazılan alternatif yöntemleri deneyeceğim gibi görünüyor. :)
Yada forumdan yellowunuzu biriyle takas edeceksiniz. Sailffinden daha büyük bir yellow olmalı ...

Yoo vuranı takas edebilir siniz. Sailfin yellowa göre yumuşak huyludur. En son çare takas olsun. Çünkü takas ta çare olmayabilir...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aslinda bir yontem daha var. Daha iri daha agrasif bir balik almak. :) Mesela xl bir purple tang olayi degistirir. Yellow tang,  tankin agasi olmadigini anlar pusar. Ama sonuc garantisi yok. Purple psikopata baglarsa yandin...:D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslinda bir yontem daha var. Daha iri daha agrasif bir balik almak. :) Mesela xl bir purple tang olayi degistirir. Yellow tang,  tankin agasi olmadigini anlar pusar. Ama sonuc garantisi yok. Purple psikopata baglarsa yandin...:D
Aslında sailfin desjardin l boy bulsam onu koyayım diye bende düşündüm ona vuramazdı  :)  ama nitrat yükü oluşacağından bendeki diğer tür olan sailfini tanktan çıkarmam gerekebilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar