Keşfet

Kaya kürleme

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Önceden akvaryumda kullanılmış bir kayayı bir abim sağolsun hediye etti ve kayalar şuanda ölü.Kürleme gibi hiçbir işlem yapmadım ,yapmaya başlıcam bu hafta içerisinde ,damacana su-tuz karışımını ps ve dalga motoruyla döndürmeyi düşünüyorum.Kürlemeyi damacana su ile yapıcam ancak akvaryumu doldururken ro su ile doldurucam.Sizce kürleme yapmasam ve kayaları bu şekilde akvaryuma eklesem ilerde oluşacak yosunu bacteria feeder gibi katkılarla ortadan kaldırabiliemiyim bir daha oluşmayacak şekilde ? Yoksa kürleme şartmıdır ? 

Bu konuda bayagi bir arastirma yapmis biri olarak olu kayayi sifirlamadan ya da canlandirmadan akvaryuma koymanin cok buyuk problem oldugunu soyleyebilirim. Bir olu kaya belki 10 olu baliga esdeger sunger yilan yildizi pod börböcük ve bakteri cesedi ile dolu oluyor ve suyun kimyasini belki aylarca bozuyor. Su degerleriyle ugrasip durursunuz. Terubeli arkadaslar beni bu sekilde yonlendirmislerdi. 

Ben de bunun uzerine 30kg kadar olu kayayi sıfırlanmayi tercih ettim. Cunku olu kayayi kurlemek benim istedigim temizligi saglamiyordu. Les gibi kokan ve gercekten ici binbir degisik lesle dolu kayalarin gozeneklerini kurleyerek acamayacagimi farkettim ve kayalari cesitli islemlerden gecirerek ilk alindiklari kolili hallerine dondurdum. Su an gayet memnunum tavsiye ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu konuda bayagi bir arastirma yapmis biri olarak olu kayayi sifirlamadan ya da canlandirmadan akvaryuma koymanin cok buyuk problem oldugunu soyleyebilirim. Bir olu kaya belki 10 olu baliga esdeger sunger yilan yildizi pod börböcük ve bakteri cesedi ile dolu oluyor ve suyun kimyasini belki aylarca bozuyor. Su degerleriyle ugrasip durursunuz. Terubeli arkadaslar beni bu sekilde yonlendirmislerdi. 
Ben de bunun uzerine 30kg kadar olu kayayi sıfırlanmayi tercih ettim. Cunku olu kayayi kurlemek benim istedigim temizligi saglamiyordu. Les gibi kokan ve gercekten ici binbir degisik lesle dolu kayalarin gozeneklerini kurleyerek acamayacagimi farkettim ve kayalari cesitli islemlerden gecirerek ilk alindiklari kolili hallerine dondurdum. Su an gayet memnunum tavsiye ederim

Sıfırlama işlemini nasıl yapıyorsunuz

SM-A800F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Filtrasyon bolumunde olu kaya temizleme sorunsali diye baslik var oradan uygulanan yontem ve safhalarini bulabilirsiniz

Konu görüntüleyen kullanıcılar