Keşfet

Kaya üzeri yosun sorunu

deagonmk

Yeni Üye
Ad Soyad
Ramazan
Merhabalar,

Yaklaşık üç aylık tankımda kurulumda koyduğum az yosunlu canlı kaya üzerinde gün geçtikce yosunlarda büyüme ve kahverengiye ve yeşile dönme akvaryum cam kenarlarında kahve rengi lekeler oluşuyorma ve ince saç gibi uzama gibi durumlar var temizliyorum ama bişey ters gidiyor sanki

Testlerde kh 7 katkı ekliyorum günlük olarak diğer testler ve ph iyi haftalık aksatmadan testleri yapıyorum.

6 günde bir yüzde 10 su değişimi günlük elyaf ve filtre değişimi yapıyorum

Aydınlatma günlük 4 saatten fazla yanmıyor

Hayat damacana su kullanıyorum

tuzluluk 1022

ps havataşlı basit ps gayet iyi topluyor

tankım 70litre arkadan sumplı

1 percula

2 cromis

1 dr karides

1 conch

7 snail

Düşüncelerimizi bekliyorum.

07e42cfd6e86d1a99f31814b40f37ea6.jpg

Sent my iPhone using Tapatalk

Sakal yosunu. Aydınlatmadan fosfata kadar, suyun tds değerinden kullanılan katkıya kadar hepsi sebep olabilir. Birönceki tankımda bu sorunu yaşamıştım. Görünen bir sorun bulamama rağmen tankın her yanını sarmıştı. Hatta konçların üzeri bile yosun kaplanıyodu. Çok yol denedim ama çözüm bulamadım. Sonunda tankı kapatmıştım. İlk önce fosfat ölç bence. Yüksek çıkarsa fosfat tutucu deneyebilirsin. Bu arada yosunlar fosfatı kullandıkları için düşük ölçme ihtimalin de var. Akvaryum güneş alıyosa uzaklaştır. Suyun tds si ne bak. Gerekiyosa reverse osmos edinmeye bak. Bazı kaynaklarda mg değeri de buna sebep olabiliyo deniyo. Düşükse onu da dengede tutabilirsin. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar. Üstatlar illaki yardımcı olacaktır. Şimdiden allah kolaylık versin. Bence tuzlu suda başa gelebilecek en b.ktan durum. Cyano olsun, diğer oluşumlar olsun son umut kimyasallarla çözebiliyosun. Ama bu yosun o kadar illet bişey ki hiçbirşey işe yaramıyo. Belki de ben beceremeyip pes ettim. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
damacana suyla devam ettikçe çözümü zor, ro suya geçip kayaları temizledikten sonra kalan yosun için yerli kestane atabilirsin bir iki tane. sen damacana su ile değişim yaptıkça yosunları beslersin.

mercan olmadığı için kayaları su değişimi yaparken alınan suyun içinde fırçayla temizleyebilirsin. ışıkları sadece yemleme yapmadan yarım saat önce aç, sonra kapalı dursun. daha kısa olan sakal yosununda yerli kestane çözmüştü benim sorunu, hala akvaryumda bir tane geziyor uzun da ömürlüler.

kolay gelsin, bu arada dediklerimi akvaryumda mercan görmediğim için yazdım, mercan varsa iş değişir.

teşekkürler
ro aldım bir kaç güne montajını yapacağım
bugün kayaları temizledim şimdi kestane alıp deneyeceğim

Sent my iPhone using Tapatalk

Kayaları temizledikten sonra var mı yeniden oluşum?

Kayaları temizledikten sonra var mı yeniden oluşum?
Nasıl temizlediğinize göre değişecektir. Kimyasal kullanınca kayaların fazla şansı kalmayacaktır. Ben aşırı yosunlu kayaları araba yıkama yerinde basınçlı su ile yıkadım. Bu sürede hiç kimyasal kullanmadım. Kayalar pırıl pırıl oldu. Şimdi tuzlu su tankımdalar. Hiçbir sorun da yaşamadım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar