Keşfet

Kaya Üzerindeki Baloncuklar

forcible79

Yeni Üye
Ad Soyad
Orçun
Kayalarımın üzerinde fotoğraftaki gibi baloncuklar var. Bunlarda nasıl kurtulabilirim bana ne gibi zararı olur

Kh-7,7dKH. Alk 2,73 meq/L

Ph-8-8,5

Fosfat- 0,1-0,3 mg/l

Nitrat 0-0,2

Tuzluluk - 1,025

9baadb112f6293d83e6c73fc452170eb.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba.

İlk olasılık, Kaya üzerindeki Kırmızı oluşumlar Cyano gibi görünüyor, baloncuklar muhtemelen Cyano'nun atık ürünü olan oksijen yani O2 baloncukları gibi görünüyor.

ikinci olasılık, Bubble Alg, dış yapısı nispeten sert, balon yapısında yeşilimsi görünümlü baloncuk.

Yakından bir foto çekebilirseniz daha net olunabilir.

Saygılar.

Öncelikle teşekkürler. Daha yakından çektim

694db3fcb3b350641d241a241c91a927.jpg

Beyaz şeffaf yapıdalar yanlış görmüyorsam ve bunlar kırmızı yapıda gördüğünüz Cyano'nun atıkları olan O2 ler. Su değişimi sırasında sifonlama dediğimiz yöntemle Cyanoları çektirmeniz gerekli. 

Sifonlayacakmıyım kurtulmak için

Sifonlama yöntemiyle kırmızı algleri çektirebilirsiniz, antibiyotik kullanan arkadaşlarımız var, konularını irdelemek gerek.

yada Chemi Clean kullanabilirsiniz.

Sifonlamaya yöntemini haftalık su değişimlerinizde yapıp birkaç haftada sonuca ulaşılmazsa sorunun kaynağını irdeleyip ona göre kimyasala başvurmak gerekir.

Aşağıya, Ahmet Bey'in konu ile ilgili bilgilendirmesini eklemeye çalışacağım ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkür ederim çok faydalı bir paylaşımmış. chemi clean de iyi bir ürün. İyi ce emin olmak lazım hangisi kullanılacağına. 

bende ilk olarak sifonladım gene geldi chemi clean kullandım 2 günde geçirdi 10 gün sonra geri geldi şu anda tek bir yerde çıktığı için sifonlayarak baş ediyorum ama sizde baya yayılmış, chemi clean kesin çözüyor ancak sorunun nerden kaynaklandığını bulmanız gerekiyor bence yoksa yine gelecektir

su değerlerimde hiç problem yok ben de anlamadm. eski su değerlerim kaynaklı kalmış bişey olabileceğini düşünüyorum. Chemi cleam alıyorum bende. bi deniyim geri dönerse nedenini araştırmam gerekecek.

benimde duyduklarım, kayalar yeterince akıntı alıyor mu? kullandığın su RO mu? ışıklandırmada problem var mı? fosfatın yüksek mi?

benimki de küp tank zaten kayaları yeterince akıntıya maruz bırakamıyorum, damacana pınar su kullanıyorum, ışıklandırmam diy yapıp, nitratım 20 lerde:) yani olmaması için hiç bir sebep yok ancak yeni tank yapacağım için artık uğraşmıyorum hee bir de ben 2 ay önce amonyak patlatmıştım belki yararlı bakteriler öldü vsvs.. gibi konularda var bakteri güçlendirici kullanıyorum onu tabi daha tecrübeli arkadaşlar bilirler

işte bende olması garip. 2 tane RW4 dalga motoru kullanıyorum ve akıntı oldukça iyi akvaryum içerisinde. Işıklandırmam aqua reef x50 ve gün similasyonu var. RO su kullanıyorum. PH ım olması gereken seviyede. bakteri feeder giriyorum düzenli olarak. serum uzun zamandır kullanmıyorum. Belki bakteri kültür serumu girmem gerekiyor sanırım onu da gireyim. önerdiğiniz chemi clean aldım kullanayım bakalım sonrasında tekrarlayacak mı. Bu ara nasıl kullandını chemi clean i. küçük bir kaşığı var. yaklaşık 150 lt akvaryum sumptaki su dahil

dediğim gibi daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler herşey normal gibi ama vardır atladığınız bir sorun.. belki kayaların cinsidir bilemem..

10 galon için 1 kaşık kullanmanız gerek yani 38litreye 1 kaşık siz 4 kaşık kullanabilirsiniz, tanktan varsa tüp veya ağızı kapanacak bardak gibi bir şeye su alın 4 kaşık tozu bu suya döküp eritin sonra tanka boşaltın(toz tankın içerisinde erimesin bu kapta eritelim) 3-5 dakika içerisinde tankta kabarcıklar olacak, bu arada aktif karbon falan varsa kaldırmanız gerekiyor ayrıca 2 gün ps çok köpüklü toplayacak iyice kısıkta çalıştırın yoksa taşacaktır, ps konusunda biraz araştırın isterseniz ben ilacı ilk kullandığımda psi çok kıstım ama ps normal şekilde topladı hatta acaba ilacımı topladı diye süphelenmiştim bazı arkadaşlar psi tamamen kapatıyor bazı arkadaşlar toplama kabını çıkarıyor.. ilacı kullandıktan 48 saat sonrada %20 su değişimi yapıyorsunuz ve eskisi gibi aktif karbon ps herşeyi normale döndürüyorsunuz... zaten bu sürece cynanon geçtiğini göreceksiniz.. dediğim gibi ben ilk yaptığım zaman bu uygulamada cynodan bazı izler kalmıştı tekrardan çıktılar 2. sefer iyice kayboldular, bu arada bu ilacı üst üste kullanabilirsiniz diye biliyorum yani ilk sefer geçmezse bir kaç sefer daha bu prosedürle yapabilirsiniz

Öncelikle teşekkür ederim tüm açıklama için. Bu akşam belirtilen dozda attım akvaryuma. PS ı sonuna kadar kısmama rağmen taşdı bütün su. Hazneyi çıkartmak zorunda kaldım o şekilde bıraktım. Tabi sump köpük doldu. Bakalım bu şekilde 2 gün geçsin durumu foto ile paylaşacağım

Arkadaşlar merhaba, herşeyi yaptım ama kayalarım bu hale geldi. Akvaryumdaki polipler son derece sağlıklı ama kayaları düzeltemiyorum bir türlü. Sanırım sakal yosuna döndü değil mi

f7b4ea7220e38f605b53df6ff9ab63e7.jpg
38706fe87b4635f07063c8c694b1c473.jpg

yardımcı olmak isteyen?:)

Arkadaşlar cyona demiş ama ben resimde net göremedim. Tankın için de elinizi salladığın da kırmızılıklar dağılıyor mu ? 

kendi haline bırak zamanla düzelir inşaallah ben öyle yaptım

Kırmızılıklar dağılmıyor aslında. Kahverengi toz,süngerümsi garip bir yapı kaplı kayaları. Baktım nette öyle bir yapı da göremedim. Zamana bırakmak lazım sanırım:)
Bir yerde okudum kayalardan olabaileceğini yazmışlar buna benzer bir olauın. Yerli kaya kullanıyorum. Eski akvaryumumda da aynı kayaları kullanmıştım bir sürü problem yaşamıştım bu tür. Acaba gerçekten kyalardan mı

Konu görüntüleyen kullanıcılar