Keşfet

Kayada oluşan anlamadığım canlı?

Bende de var bunlardan kurulumdan beri, arada örümcek ağı gibi birşeyler oluşturuyorlar, nedir yararı nedir zararı nedir ben de bilmiyorum henüz...

Vermetid kendisi, zararlı bir canlı değil

Bendeki biraz büyüyüp(3-4 cm) ortalığı kirlettiği için kurtulmuştum, ama çok küçük bir kaç tane duruyor kayalarda

Vermetid snail. Düzenli su değiştirin, kötü su değerlerinde  sayıları artıyor,fazla sayı olunca mercanların açmalarını engeller rahatsız eder.mekanik olarak elle toplayabilirsiniz.

toplamaya kalktım uçları kopuyor, altları yapışık kalıyor bunların, hoş bir zararlarını görmedim bugüne kadar ama ara ara ağ bırakıyorlar onları toplamak gerekiyor..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Vermetid snail. Düzenli su değiştirin, kötü su değerlerinde  sayıları artıyor,fazla sayı olunca mercanların açmalarını engeller rahatsız eder.mekanik olarak elle toplayabilirsiniz.
Vermetid snail diye adlandırılan canlıdan  ufak ufak 4-5 tane kayaların üzerinde var. Henüz diatom başlamadı belki başlamak üzere, bunları tanktan toplasam mı yoksa şimdilik takibe mi alsam?

teşekkürler

Vermetid snail diye adlandırılan canlıdan  ufak ufak 4-5 tane kayaların üzerinde var. Henüz diatom başlamadı belki başlamak üzere, bunları tanktan toplasam mı yoksa şimdilik takibe mi alsam?

teşekkürler
Diatomda kesinlikle el kol sokmayın,sistem gerıye gider. Şuan sıkıntı yok

Konu görüntüleyen kullanıcılar