Keşfet

Kayadaki koku

murat_3741

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Koç
Merhaba arkadaslar. Denizden cikarilip temizlenmis ve kurutulmus sekilde aldigim kayalari dekor amacli yapistirdiktan sonra (aquaforest stonefix ile) tortusu gitsin diye akvaryuma koyup temiz suyla durulamak istedim ama ikinci gun suda yesillenme ve koku olustu. Sudan cikardim tekrar duruladim ama hafif bir koku var hala ne yapmam lazim?

merhabalar, bizde kısa süre önce benzer birşey yaptık ancak bizim kayalar tatlı su akvaryumundan çıkmaydı. Siz taşların geçmişini bilmiyorsanız sakın tanka ilave etmeyin hemen. kimyasalla taşı temizlemek hiç olmayacak iş gibi geliyor bu yüzden biz haftalarca akvaryumdan aldığımız suda beklettik ve suyu birkaç kez değiştirdik (dalga motorunu da çalıştırdık). üzerindeki yosunlar içinse yıkamacıda (araba) basınçlı su tuttuk (tazyik çok yüksekti kayaların yumuşak olanları kırıldı). bu işlemler sonucu içimize sindi, değilse son çare kaynatmayı planlamıştık. ayrıca önemlimi bilmem ama basınçlı su ile yıkama dışında tuzlu sudan hiç ayırmadık.

Akvaryuma canlı eklemeden protein skimmer ve dalga motorlarını çalıştır. Kürlenmesi lazım. Zaman alabilir. Ölü bakterilern temizlenmesi lazım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar