Keşfet

kayalardaki kırmızılıklar hakkında

Cyano'ya benziyor.

konu ile ilgili bir bilgim de yok, iyi birşey mi?

Tankınızda mercan yok degil mi ?

Bir tür cyano su değişimlerinde çektirirseniz iyi olur. Bazen zoa ların üzerinde yapışarak onları sarabiliyor ama genellikle çok zararlı bir oluşum değil. Akvaryum dengeye gelinceye kadar bu tür durumlar oluşabilir. Su değişikliklerinde çektirmeniz yeterli olur. 

Hemen önemserseniz belki sorun çıkarmaz. Ben onemsemedim en son antibiyotik kullandırtıp canlıların etkilenip olmelerine sebep oldu ne yazıkki 

ama basa çıkılmayacak kadar dehil

sizinki. Ro su kullanın ve uygunsuz ışıktan kaçmaya çalışın. 2-3 gun tankı karartmak da en azından ilerlemesine engel oluyor. 

Takip edin nerelerde var lekelerin buyuklugunu 

tank da mercan yok, 

ayrıca su değişiminde çektirme nasıl oluyor? onu bilmiyorum..

dokununca dağılıyor mu? dağılma yok sertse coraline alg olabilir ama cyano gibi duruyor. ayrıca kayalardaki beyaz noktalar hava kabarcığı mı, fosfat ölçümü yaptınız mı?

diğer değerleri nedir tankın

cyano ise mercan da yoksa tedavi daha kolay olur

dokununca dağılıyor mu? dağılma yok sertse coraline alg olabilir ama cyano gibi duruyor. ayrıca kayalardaki beyaz noktalar hava kabarcığı mı, fosfat ölçümü yaptınız mı?

diğer değerleri nedir tankın

cyano ise mercan da yoksa tedavi daha kolay olur
hiç denemedim dokunmayı, pazartesi bir deneyeceğim. birde o beyaz kabarcıklar zannımca su kabarcığı değil. zira konç ların üstünde bile var . ne olduklarını bizde merak ediyoruz. yeniyiz dolayısı ile bilgimiz de az..

Cyano bir bakteri. Ve üzerinde o sekilde hava kabarcığı cikiyor. Bazi kaynaklarda kabarcığın 1-2 cm ye kadar buyuyebilecehi yazmis. Bende hic o kadar olmamisti ama resmen solunum yapıyor görüyorsunuz elinizle dağıtın sabaha yeniden cikar kabarcıklar. 

Bu arada güneş isigi direkt olarak tanka degmesin kesinlikle. 

KH testiniz varmi? KH cok yuksekse coralin algdir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar