Keşfet

Kedi Malzelemeri

ashes27

Yeni Üye
Ad Soyad
Deniz
merhaba kedimizi kaybettigimizden bütün malzelemerini ihtiyacı olan varsa verebilirim hills yavru kedi maması 3 kg kedi yatagı kum kovası taşıma kutusu  hepside neredeyse 0 ihtiyacı olan varsa alabilir yer beylikdüzü

tşk ler çok değerli veterinerimiz sayesinde

Başınız sağ olsun Deniz bey.

Tşk ederim Onur bey

Enaz 5 kez durumunun iyi olmadığını sürekli uyuduğunu ve hiçbirşey yemediğini söyledim hatta gece acil e bile götürdüm buna rağmen gayet iyi sağlık problemi yok dedi daha sonra ozaman sizde kalsın takip edin dedim 2 gün böbrek yetmezliginden öldü kanına üre karışmış (nekadar doğru söyledi bilinmez) 

ve benim kedimin cinsinde (scotish shorthair) kalıtsal olarak böbrek problemi olabilme ihtimali varmış..  bunu biliyorsun niye bakmıyorsun önce kalıtsal bir hastalığı varsa ondan şüphelenirsin ona yönelirsin ama malesef bunların doktorluğu aşı yapmaktan ibaret 

Bende kedimin birini veterinerin müdahelesi sonucu kaybetmiş biri olarak pek güvenemiyorum. Küçüklüğünden beri solunum sıkıntısı olan bir kediyi 10 yaşında poposundan ateşini ölçmek istediler. Uyardımda üstelik,heycanlandırmayın,fazla derin müdahelelerde bulunmayın diye . Hayvan ağzından köpükler saçarak yarım saatde öldü. Geçen ay öbür kedim ( ikiside klasik kırık kuyruk siyam ) yemeden,içmeden kesildi. Sosyal bir kedi olmasına rağmen bizden kaçar haldeydi. Ya sandalye üstüne masa arasında saklanıyor yada köşe kenar yerlerde öyle oturuyordu. Çekinerek iyi olduğunu düşündüğüm bir veterinere götürdüm. Vitamin ve bazı enfeksiyonlar için olan 3 ayrı iğne yapıldı. Özel amelyatlı kediler için üretilen mamalardan aldım ve 10 gün boyunca günde 6 kere ( o dönem senelik izinimdeydim ) şırınga ile besledim. Kan ve diğer ağır işlemleri veterinerde zaten hemen yapmak istemedi. Sıcak tutmamız,beslememiz ve su içirmemiz konusunda önermelerde bulundu. Şuan eski sağlığına kavuştu ( bu arada 14 yaşında ) 

İşin ilginç kısmıda şu aslında. Öbür kedimiz veteriner kontrolünde olan bir kediydi. Kardeşim o kedinin sorumluluğunu almıştı ve 10 yaşında öldü. Ben çok kurcalatmayı sevmiyorum. zaten sokak bilmez zorunlu olmadıkca veterinere hiç gitmedi ve 14 yaşında olduğun söylediğimde inanmıyolar. 1 kere tırnak dönmesi ve patisine batması için, 1 kere kısırlaştırılırken ve birkerede geçen ay veterinere gitti.

Herşey için bu iş böyle. Çok kurcalamayıp,kurcalatmayacaksın galiba. Geçmiş olsun.

haklısınız bende birşeyler kurcalandığında eskisi gibi olmayacağını düşünürüm herzaman ama burada durumun gerçekten kötü oldugunu düşünmeseydim zaten veterinere rutin kontroller ve aşı dışında götürmezdim ama özellikle hiçbirşekilde günlerce mama yememesi pek normal gelmedigi için götürdüm ilginiz için tşk ederim 

Konu görüntüleyen kullanıcılar