orkuncamlar
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Orkun
Merhaba resif bölgesi ailesi ben kendim yaptim osmoz su ariticimi sizlerle paylaşmak istedim.yapmak isteyen olabilir diye düşündüm.maliyeti hazırlara nazaran cok daha uygun...mebran filtreyi tam hazır olarak istanbul perpa enes su arıtmadan 75 TL ye aldım.mixbed reçineyi acik olarak başka birisinden ücretsiz aldım.bidonlarda 2 TL [emoji4] resimlerde TDS değerinide göreceksiniz.Tam sıfır(0)TDS almasam da (ki cihazları olanlar kac alıyor bilmiyorum olanlar yazarsa diğer arkadaşlara referans olurlar)bu TDS nin yeterli olacağını düşünüyorum...
MALZEMELER
-Aktif karbon
-mixbed reçine(mb-400)
-Mebran filtre
-2 adet 0.50lt ufak pet şişe
Pet şişeleri ufak ufak deliyoruz(lehim mak. Ile deldim)birisine aktif karbonu digerine mixbed reçineyi dolduruyoruz.recine ufak taneli oldugundan 2 3 kat kadin corabi gecirin..ustten verdigimiz su direk aktif karbonun icine dokulsun dileklerle bidona dolarak mebran filtrenin borusundan mebrana giriyor oradan mebranın 2 adet cikisi var birisi filitreledigi digeri ise atık olarak attigi su (cok az atıyor saatte belki 5 damla [emoji3])mebranin aritilmis borusu da direk mixbed recinenin oldugu pet şiseye dokuluyor ve resimde goruntugu üzere çıkış alıyoruz ...pet şişe kapaklarıni sakin atmiyoruz onlarin ustlerinden delik acip baglantilari yapiyor ve guzelce izolasyonunu yapıyoruz.
YORUMLARINIZ DEGERLIDIR...
NOT: SU BASINCINA DIKKAT EDIN PATLATMAYIN!!!!
SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MALZEMELER
-Aktif karbon
-mixbed reçine(mb-400)
-Mebran filtre
-2 adet 0.50lt ufak pet şişe
Pet şişeleri ufak ufak deliyoruz(lehim mak. Ile deldim)birisine aktif karbonu digerine mixbed reçineyi dolduruyoruz.recine ufak taneli oldugundan 2 3 kat kadin corabi gecirin..ustten verdigimiz su direk aktif karbonun icine dokulsun dileklerle bidona dolarak mebran filtrenin borusundan mebrana giriyor oradan mebranın 2 adet cikisi var birisi filitreledigi digeri ise atık olarak attigi su (cok az atıyor saatte belki 5 damla [emoji3])mebranin aritilmis borusu da direk mixbed recinenin oldugu pet şiseye dokuluyor ve resimde goruntugu üzere çıkış alıyoruz ...pet şişe kapaklarıni sakin atmiyoruz onlarin ustlerinden delik acip baglantilari yapiyor ve guzelce izolasyonunu yapıyoruz.
YORUMLARINIZ DEGERLIDIR...
NOT: SU BASINCINA DIKKAT EDIN PATLATMAYIN!!!!
SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi