Keşfet

KH Alkalinity Controller ( KH artık düsünmeyin)

ozbekatilla

Yeni Üye
Ad Soyad
Atilla Özbek
Piyasaya sürülen KH Guardian Alkalinity controller 'la Kh seviyeniz otomatik olarak ayarlanacak

Böylelıkle KH bağlı sorunların çoğunu önlemiş olacaksınız. Cok yüksek veya cok alcak KH seviyesinin sebeb olduğu ölümlerden kurtulacagız.

Geçenlerde bu ürünün test edilmesi adına birçok hobiciye hediye gönderildi (bana gelmedi.. :grr:  )

Türkiye' ye gelir mi bilmem ama yurtdişinda bu hobinin gelişmesi için çalışıyorlar...

Bazı sitelerde satışa çıkmış görünüyor. Fenaaa :)

Şimdi biz , PH problu (pH kontrolcü) kalsiyum reaktör kullanıyoruz, 

Kh problu (kh kontrolcülü) dozaj pompası yapamaz mıyız?

Bu kadar karmaşık bir alete ihtiyaç var mı?

Şimdi biz , PH problu (pH kontrolcü) kalsiyum reaktör kullanıyoruz, 

Kh problu (kh kontrolcülü) dozaj pompası yapamaz mıyız?

Bu kadar karmaşık bir alete ihtiyaç var mı?
Ben kendi tankımda CoralX XL kullanıyorum. XXL sadece kh kontrolü ile kullanılıyor. Bu yüzden kh probu alsam otomatize etsem diye araştırmıştım. Sorun şu ki KH probu yok. Akvaryum suyu, test sıvısını bir hazneye bassam ne hanna gibi pozlasam diye kurdum ama çok pahalıya mal olacağı için vazgeçtim. Sonra bitkili tanklarda kullanılan yöntemi denesem dedim.( CO2 miktarı için PH/KH tablosu aracılığıyla CO2 ölçmeden tespit edilebiliyor) KH'ı tespit edebileceğim ölçülebilen değerler de bulamadım ve proje yattı.

Bu cihazın yaptığı da bizim elle yaptığımız kh testini otomatik yapması. Yani sıvısı bitecek dolduracaksınız. Benim cihazdan anladığım bu aşağıdaki ifadeden.

• Use only one reagent for each test. The used reagent goes directly to the aquarium without any safety concern. Each test only takes around 3 ~ 4 cc. reagent.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim bu hobi için yakında icad edileceğini düşündüğüm çığır açıcı yenilik Kh, Ca ve Mg için 3 tane prob olacak; belli set değerleri yazılacak, ilgili prob o değerin altına düştüğünde sistem çalışıp o katkıyı yavaş yavaş dozlayacak. Ölçüm anlık devam edecek ve yavaş yavaş dozlanacağı için tam istenen set değerine gelince dozlama duracak. Çok yakında birileri çıkarır diye ümit ediyorum...

Bildigim kadariyla tuzlu suda calisan fotometre formatinda mg ve ca checkerlar yok. Ama teorik olarak el ile yapilan fotometrik testi bir makineye yaptirmak mumkun olmali. Cikan sonuca gore de dozlama yapilir. Tabii bazi parametrelerin el ile girilmesi lazim sisteme. Ayni mantik dozaj yerine kalsiyum reaktorunun gaz ayarinin onune de yerlestirilebilir, tabii orada gazin acilip kapanmasinin hemen tepki vermemesi sorunu var.

Kh probu olmadığına emin misiniz?

akvaryum monitörlerinde kh değeri gözüküyor...

lcd ufak monitörler var, akvaryum bilgisayarına bağlı...

o aletler Nasıl ölçüyor alkaliniteyi? 7/24 ...

kh prob bulunur da, kh kontrolcü olmayabilir...

kh probu, pH kontrolcü ile kullanabilir miyiz buna göre bir ayar çekilir mi ona bakmak lazım...

kh probu yok, co2 ve ph problari var, bunlar kullanilarak kh olculuyor. Co2 probu da cok pahaliymis. Yukaridaki cihaz fotometrik bence.

Bildiğim bir konu olduğunu düşünüyorum,

öncelikle ca ölçen fotometre cihazı var,   Türkiye de de satışta zaten bilenler bilir.

kh ölçen prob da şöyle 

kh testi ile proba ph dengesine göre bir aralık belirleniyor kısaca , video açıklayıcı... bu cihaz bence ph controller ın en iyisi ph probe ve kh sensör ve ısı monitörize edilebiliyor, ayrıca ister ph A göre isterse kh A göre calcium reaktörünü çalıştırabiliyor, ayrıca selenoid valf de içinde ;)

Son olarak bence bahsi geçen kh controller ph probu ile çalışıyor, ph değişikliğine göre kalibre edilip kh dozlaması yapıyor, tıpkı kalkwasser reaktörü mantığı ile...

mg ca ve kh aynı anda ölçen cihaz bence çıkması çok zor sebebi ise range aralıklarının çok farklı olması ve kimyasal kullanma gerekliliği, kh ı da ph yöntemi ile hata payı az olduğu için kullanılabilir. Bir kaç bildiğim cihaz var ama tatlı su da çalışıyor tuzlu su da mg fotometre cihazı da yok ancak tatlı su da o da var...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar