Keşfet

Kh arttırma yöntemleriniz ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba. Akvaryumda kh seviyesini 4.5 civari ölçmem ardından takviye kullanmaya başladım. 

Ca 450 

mg 1200 

bu değerler normal diye düşünüyorum. Genelde haftalık %10 su değişimi yaparım, bu nedenle bunlar tamponlanıyor sanırım fakat kh sahiplerinin elinde tuzdan dolayı yetersiz geliyor. Aquaforest reef kullanıyorum. Su değişimi yapsam bile yukarı alamıyorum. Bunun ardından AF KH plus sıvı formdan aldım. Biraz pahalı oldu benim için 200 ml si 40 tl ve 

bu halde bana 20 gün yetecektir  gibi günde 1 dkh azalıyor gibi görünüyor. Bu çok büyük bir düşüş mü ? 

Siz kh için ne kullanıyorsunuz ? 

AF toz şekli var o baya uygun gibi ama gramla uğraşmak daha zor. Genelde sıvı kapağını açıp akıntıya basmak daha kolay bir şey bence. 

Reeflowrrs kh blend  var bide sanırım. O bayağı ucuz. Fakat sorum şu, kh girmenin en saf yolu ne acaba ? Kh katkısı girerken diğer metaller veya organikleri tanka sokmak istemiyorum bu nedenle ne kullanmak en doğrusu olur ? Toz ve sıvı arasında ne fark var ? 

Mesela reeflowers kh blend üzerine, pH buffer yazmış, bu aslında başla bir katkı, 2 formulü mü karıştırıyor yoksa kh artmasından dolayı kimyasal olarak pH otomatik olarak mı artıyor bunu çözemedim. 

Açıkcası günde 1 dkh azalması da zorluyor beni çünkü yüksek bir değer elle eklemek zorluyor ???? 

Spain falan yok 8-10 kafa lps var sadece ama corallibe alg dönemine falan mı girdi tank anlamadım. 

Önerilerinizi bekliyorum. 

Teşekkürler. 

Forum sıkıntıda sanırım günlerdir cevap yok, okuyan da yok. Hobi yavaştan bitiyor sanırım.

Kusura bakmada konunun başlığı saçma olduğu için kimse ilgilenmemiştir. Sıkıntını okadar tuhaf anlatmışsın ki okurken yoruyor.

Hem soru sorup cevabınıda vermişsin. 

Kendi çapımda cevap vermeye çalışayım. Canlı yukun sadece 8 10 lps den oluşuyorsa tüketim biraz fazla gibi. Diğer parametrelerin güzel olduğu için katkı girmediğini var sayarak söylüyorum.

Öncelikle izlediğin yol yanlış gibi. Kh ın kaç yazmamışsın belki de ölçümünde hata vardır. Mg alt limitte duruyor. ca okadar yüksek olmaya bilir. kh doygunluğa ulaştığı için arttıramıyor ola bilirsin. Bir diğer olay da haftalık su değiştiriyorsun. belkide tuzunun kh ı düşük. her değişimde kh bu sebeple düşüyor ola bilir. 

Reefflowersın katkısını girdiğiniz zaman organik ağır metal filan girmezsin. kalitesiz bir ürün değil reefflowers.Ekonomikliği ve çözelti yoğunluğu tartışıla bilir. 

her halükarda toz katkılar daha ekonomik oluyor. çünkü suya para vermiyorsun. he onun angaryasıda çalkalayıp çözeltiyi sen ayarlıyorsun. umarım fikir vere bilmişimdir 

Kusura bakmada konunun başlığı saçma olduğu için kimse ilgilenmemiştir. Sıkıntını okadar tuhaf anlatmışsın ki okurken yoruyor.

Hem soru sorup cevabınıda vermişsin. 

Kendi çapımda cevap vermeye çalışayım. Canlı yukun sadece 8 10 lps den oluşuyorsa tüketim biraz fazla gibi. Diğer parametrelerin güzel olduğu için katkı girmediğini var sayarak söylüyorum.

Öncelikle izlediğin yol yanlış gibi. Kh ın kaç yazmamışsın belki de ölçümünde hata vardır. Mg alt limitte duruyor. ca okadar yüksek olmaya bilir. kh doygunluğa ulaştığı için arttıramıyor ola bilirsin. Bir diğer olay da haftalık su değiştiriyorsun. belkide tuzunun kh ı düşük. her değişimde kh bu sebeple düşüyor ola bilir. 

Reefflowersın katkısını girdiğiniz zaman organik ağır metal filan girmezsin. kalitesiz bir ürün değil reefflowers.Ekonomikliği ve çözelti yoğunluğu tartışıla bilir. 

her halükarda toz katkılar daha ekonomik oluyor. çünkü suya para vermiyorsun. he onun angaryasıda çalkalayıp çözeltiyi sen ayarlıyorsun. umarım fikir vere bilmişimdir 
Cevabınız için teşekkürler, konunun başlığı aslında sade bir soru. Genelde almanca ve ingilizce forumlarda birçok kişi farklı yöntemler denemekte, sodyum bi karbonat katmak bile bunlardan birisi. Fakat konu içinde çok soru sorunca biraz kafanız karıştı sanırım  :)  Yine ünlü forumlarda kh katkılarının saf olmadığını ve metal içerdiği başlıklar mevcuttu

belki bilgisi olan vardır diye düşünmüştüm ama biz biraz daha sorgulamadan takılıyoruz ülkece o yüzden bu detaylar pek akıl kurcalamıyor sanırım....

zaten 20-30 kişi okumuş 1 kişi de yazmış istatistik normal bence :)  eskiden olacaktı 300-400 kişi okurdu nerede o bol hobicili günler :D  Tabi bu ekonomide bide akvaryumu doyurmak kolay değil ???? 

-Testin SKT' sini kontrol edin.

-Tuzla hazırladığınız yeni suyun kH' ına bir bakın.

-Yaz aylarında Tuzluluk ve Sıcaklığı ihmal etmeyin.

-Sıklıkla bakteri ürünleri kullanıyor musunuz?

-Tankınız kaç litre ve sadece birkaç LPS mi var? 

-pH kaç? Abiyotik çökelme olmadığından emin misiniz?

-kH tamponlamanın en kolay yöntemi NaHCO3 çözeltisi ile ihtiyaç kadarını girmek, elle veya dozaj pompası ile olabilir. Ancak öncesinde yukarıdakilerden emin olmakta fayda var. Ayrıca kH' ı dengeli şekilde arttırarak (Ca ya da bakarak) gerekirse dengeli katkılarla gitmeniz iyi olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
-Testin SKT' sini kontrol edin.

-Tuzla hazırladığınız yeni suyun kH' ına bir bakın.

-Yaz aylarında Tuzluluk ve Sıcaklığı ihmal etmeyin.

-Sıklıkla bakteri ürünleri kullanıyor musunuz?

-Tankınız kaç litre ve sadece birkaç LPS mi var? 

-pH kaç? Abiyotik çökelme olmadığından emin misiniz?

-kH tamponlamanın en kolay yöntemi NaHCO3 çözeltisi ile ihtiyaç kadarını girmek, elle veya dozaj pompası ile olabilir. Ancak öncesinde yukarıdakilerden emin olmakta fayda var. Ayrıca kH' ı dengeli şekilde arttırarak (Ca ya da bakarak) gerekirse dengeli katkılarla gitmeniz iyi olacaktır.
Teşekkürler;

SKT güncel

Tuzluluk 1025 sıcaklık 25.4 sabit

bakteri 3 ayda bir biodigest kullanıyorum maksimum

150 litre tank yaklasık 10 kafa kadar lps var 5-6 mushroom, 20-30 kafa zoa 1-2 kafa torch var.

ph 8.15 civarı 

tuzun kh ını yarın ölçeceğim iyi hatırlattınız. Fakat nitratım 50 şu anda. Seachem Matrix de kullanmaya başlıyorum yarın. 

%10-12 su değişimi yapacağım yarın. 

Ca 450 civarında bu değer sizce nasıl ? 

teşekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar