Keşfet

KH Blend Bozuk olabilirmi

didimindex

Yeni Üye
Ad Soyad
murat
Merhaba 500 ml KH Blend aldım ancak akvaryuma döktüğümde partikül partikül oluyor daha önceki kh blend böyle olmuyordu acaba bozuk olabilirmi daha önce böyle bir deneyimi olan oldumu video aşağıdadır bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 48227

Hocam sende nasıl sıkıyorsun akvaryuma canlilarina yazik zaten soluduklari tek şey su ? ...

başka bir şeyle karışmış gibi beyazlık normal ama partekullesme tartışılır tarih ve normalde şişenin içindeki rengine bak derim şeffaf mi diye ?

Birde hocam kapalı yerde kaldıysa tarihi geçse bile bozulmuyor diyorlar doğru mu acaba ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ağzı açık kaldiginda kurudugunda partikul seklinde olabiliyor. 

Ondan önce 100 lt ye en fazla 10 mm dökulmesi gerekiyor siz yarım şişe tanka döktünüz sanki :)  canlılarınıza zarar verirsiniz kullanma klavuzuna göre ekleyin ayrıca tankınız da pek mercan göremedim o kdar kh tükettiklerini sanmıyorum olan mercanların.

700 lt tankimda 25 cesit mercan var gunluk tukettileri kh 5 mm :)  

ama sizin tanka döktüğünüz en az 30 mm di :)

Kh blend in içinde sadece sodyum bikarbonat var bu da bozulacak birşey değildir. Ama soğuk havalarda şişesi içinde çökelme yapabiliyor. Çok yoğun bir çözelti elde etmek amacı ile üretilen bu ürününün çökelme yapmasından dolayı çökelen kısım bu tür partikül gibi suya dağılabilir. Ama katkıyı sumpa girerseniz çözülmeyen kısımda kafa motorundan geçerek çözülmesi kolaylaşacağı için bu tür bir durum ile karşılaşmazsınız. Ayrıca, akvaryuma katkı girerken sumpa girmeniz canlılar için daha sağlıklıdır. Kalsiyum karbonat direk canlılara temas ederse temas ettiği yerleri öldürebilir. 

Kalsiyum düzeyinize bakın!!!

Tarihi bu ay bitecek Olan katkım...

hocam konu devamı gibi oldu peki potassium tarihi geçerse kullanılır mı?

Sonuçta diğer katkılara nazaran daha riskli gibi geliyor bana yinede yorum yaparsanız memnuniyet duyarım saygılar

Doğa da bir elementin bozulması için bir bakteri türünün onu tüketiyor olması gerekir. Mineraller de böyle bir şey söz konusu değildir. Tabi ki Akvaryum için kullanılan çözelti ile alakalı kullanılan teknolojiye bakmak lazım. Bozuk olmak ihtimali az yani. Eğer Ca seviyeniz çok yüksekse KH kullandığınız da direk etkileşime girip çökelti oluşturacaktır. Öncelikle Ca ölçün.

Tankınızın litrajı ve mercan yoğunluğuna ve hobi ile ilgili bilgi düzeyinize bakarak siz şunu söyleyebilirim. Şuan hiçbir katkı kullanmanıza gerek yok. 2-3 haftalık periyotlarla %10 gibi su değişimleri sizin için yeterli olacaktır.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar