Keşfet

KH Düşmüyor

musty.skr

Yeni Üye
Ad Soyad
Mustafa
Selamlar,

Bir süre önce aquaforest reef salt tuzumuz bittiği için red sea pro kullanmaya başlamıştım, o dönem kh düşük gidiyordu hatta bazen KH dozluyordum yeni tuzla birlikte şuan ki değerlerim şu şekilde.

Mercan yoğunluğu fazla değil bir kaç parça zoa, acan loard frag, mashroom çeşitleri, 2 parça tourc, bublee anemon, leader gibi küçük parçalar

80x45x45h + alt sump  

tuz:1025

kh:11.5

ca:425

mg:1200

nitrat:8

fosfat:0

Değerler bozuldu mercanlarım kapandı star polipler uzunzamndır doğru dürüst açmıyor plate beyazladı hair mashroom açmıyor tourclar tam açmıyor diye değerleri düşürmek için aquaforest sea salt alıp 35lt su değişimi yaptım kh:11.5 den 10.7 ye düştü 4 gün sonra yani bugün tekrar ölçüm yaptım yine 11.5 e çıkmış bu nasıl olabiliyor. 4 gün içinde sadece 1er damla af vitality ve af amino mix girdim. 

Bunların dışında nitratım 35-40larda geziyordu 15 gün bacteri feeder dozladım gözle görülür inme olmadı sonra açıklamaya uyup dozu artırdım nitrat şuan 8 civarı akvaryum beyazladı 4 gündür rakı gibi bugün çok az açılma var (bakteri besini yüzünden popülasyon  arttı diye düşünüyorum) açıklamasında böyle bir uyarıda var 48 saat içinde eskisinden daha net olur yazıyor ama olmadı :(   Bu sorunuda mercanların keyifsiz olmasıyla alakası olabilirmi. 1 hafta - 10 gün kadar önce led aydınlatma mı aquareef pro 3 ile değiştirdim suyun rakı gibi olmasında rol oynarmı acaba 

Kh nasıl düşürebilirim? Elimde biraz daha sea salt var ama 35lt değiştiğimde pek faydalı olmadı.  

Bu hafta Reefflowers coral salt alacağım yada aquaforest reef salt Bunlardan birini aldıktan sonra su değişimi yapsam belkide kh dahada artacak 

Yardımlarınızı rica ederim

Kh fazla degil ki ? 

Normal bir değer. Benim 12 nin altını görmediğim bir tuz kutusu olmustu. Sorun edilecek bisey olduğunu sanmıyorum. 

O kullandığınız katkıları atın gitsin bence 

bu canlı yüküyle bisey kullanmasanız cok daha iyi olabilir bence. 

Bilinmedik Birseyler damlattikca soru işaretleri hic bitmiyor zatwn. Cok dolu tanklarda cok temel ürünler belki kullanılabilir. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kh fazla degil ki ? 

Normal bir değer. Benim 12 nin altını görmediğim bir tuz kutusu olmustu. Sorun edilecek bisey olduğunu sanmıyorum. 

Bilinmedik Birseyler damlattikca soru işaretleri hic bitmiyor zatwn. Cok dolu tanklarda cok temel ürünler belki kullanılabilir. 

Kh fazla degil ki ? 

Merhaba,

Şuan katkı girmiyorum zaten aşırı girdiğim sadece Bakteri yemi vardı oda üstünde yazana uydum nitrat 25ppm üstü ise belirtilen değerin 2 katını girin yazıyor.

aquaforest af vitality ve af amino mix  güzel katkılar ama onlara da tam anlamıyla başlamadım. Şu sıkıntıyı atlattıktan sonra bakarım durumlara.

Ozaman Mg biraz düşük 1200 okuyorum 1300 lerde olmassı lazım diye biliyorum

ve Mercanların neredeyse hepsi keyifsiz Aquareef Pro3 e alışamadılar ondan böyle olabilir belkide 

Konu görüntüleyen kullanıcılar