Keşfet

Kh Nasil Dusurulur

Kaptansarper

Yeni Üye
Ad Soyad
Sarper
Akvaryumumdaki kh 10 ve yaptigim sk sk su degisimleri ile 10.5tan buraya kadar zar zor dusurebildim.tank 7 aylik tuzluluk 1025 scaklk 25 derece ca 430 mg 1300 ro suyu kullaniyorum haftada 2 ila 3 kez su degisimi yapmama ragmen kh dusmuyor her degisimde 15 lt degistiriyorum ve tank hacmim 126lt.ne tavsiye edersiniz.bu sebepten dolayidirki goniopora ve hammer torch fazla acmiyor diye tahmin ediyorum.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tropicmarin alca balance tavsiye ederim.

Biraz bekleyin tüketilsin olmadı ca katkısı kontrollü bir şekilde girildiğinde kh düşme gösterecektir.

KH'yı niye düşüreceksiniz??

10 Kh problem olacak bir Kh değil. Su değiştirerek Kh genelde düşmez, aksine yükselir çünkü birçok tuz 10 Kh ın üstünde değer verir.

Bahsettigim gbi tam olarak acmayan mercanlar var sebebin kh oldugunu dusunuyorum cunku dusuk oldugu zamanlardaki halleri oldukca acikti.

Kh  ideal seviyeye yakın,diğer değerlerinizde keza öyle, düşürmek için yapılan her müdahale gereksiz risk bence. 

Su değerlerine bakmantansa akıntı,ışık durumunu kontrol edin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
çoğu hobicinin ulaşmak için katkı kullanarak para harcadığı değerlere sahipsiniz. Bence elinizdeki LPS leri SPS'ye çevirin. Bu seferde düşen KH'ı çıkartmak için uğraşırsınız....

Yani iki ucu b..lu değnek. Bu hobi komple sıkıntılı :)

Benim akvaryumda kh 12.5 sıkıntı yaptım o kadar bosuna. Birisi ne koysan erir dedi anemonum bölündü ikiside sağlıklı ufak tefek mercanlar var hepsi acıyor bu isin bileni yok tasa yapmaya gerekte yok.

Tuzunuzu değiştirip daha düşük kh lı tuz alın.Tuzunuzun değeri 10,5 ise istediğiniz kadar su değiştirin düşmez.Diğer bir yolda kh kullanan 1-2 mercan edinin.

kh akvaryumda surekli duser zaten ama surekli su degistirdiginiz icn tuzunuz yukseltiyor musade etseniz dusucek ztn :)

kh yukseklıgı tuzdan kaynaklanıyor daha once red sea pro kullanıyordum sureklı cal. mg. kh. gırıyordum degerlerı sabıtlemek ıcın sımdı saltmıx tuz kullanıyorum cal.480 mg 1400 kh11 ve hıc bır katkı gırmıyorum 1.5 aydır sabıt gıdıyor 10 guzel deger bence bende xenıa yasamıyor bır turlu tutmadı

kh yukseklıgı tuzdan kaynaklanıyor daha once red sea pro kullanıyordum sureklı cal. mg. kh. gırıyordum degerlerı sabıtlemek ıcın sımdı saltmıx tuz kullanıyorum cal.480 mg 1400 kh11 ve hıc bır katkı gırmıyorum 1.5 aydır sabıt gıdıyor 10 guzel deger bence bende xenıa yasamıyor bır turlu tutmadı
Lps tankında isteseniZde zaten yazdığınız degerleri düşürme şansınız neredeyse yok. Çünkü lps'ler cok fazla calcium-magnesium emmezler. Belki aylık 3-5ml calcium Emer veya emmez.

Bu arada kh'inizi ancak normal yollardan düşürmenin tek yolu calcium'u 550-600ppm'e kadar çıkartırsanız düşüşe geçer.

Lps tankında isteseniZde zaten yazdığınız degerleri düşürme şansınız neredeyse yok. Çünkü lps'ler cok fazla calcium-magnesium emmezler. Belki aylık 3-5ml calcium Emer veya emmez.

Bu arada kh'inizi ancak normal yollardan düşürmenin tek yolu calcium'u 550-600ppm'e kadar çıkartırsanız düşüşe geçer.
Esref bey reef crystal tuzun degerlerinin yuksek oldugunu farkettim bnde katki girmeyi kestim ve olcum yaptim sonucta gunluk tuketimin kh:0.1 ca:2.5 ve mg:5.0 oldugunu ogrendim.duzenli su degisimiyle degerler sabit kalicak gibi gozukuyor.simdilik boyle devam edicem.ben sadece gonioporanin eskisi acmasini istedigim icin dusurmeyi dusundum cunku kollarini bikac cm den fazla acmiyor ama boyle idare edicez galiba

Bende sürekli KH 14 civarında geziniyor. Şuanda ölçüm yaptım 15. Sanırım düşürmek için tek yok kalsiyum eklemesi yapmak doğru mudur?

Bende sürekli KH 14 civarında geziniyor. Şuanda ölçüm yaptım 15. Sanırım düşürmek için tek yok kalsiyum eklemesi yapmak doğru mudur?
Benimde kh sizin gibi 14-15 o aralar calsium 550 ne yapsam düşmüyor fakat mercanlarda ve balıklarda hiç bir sıkıntı yok düşürmenin çaresini bulamadım bilen varsa lütfen fikirlerini paylaşsın 

Yahu bende 2 günde bir 50cc kh ekliyorum genede 8 in üzerine çıkmıyor ???? bence şanslısınız bırkın yüksek kalsın mercan ekledikçe düştüğünü göreceksiniz. Bence açamama sorunu için diğer unsurları kontrol edin.

Öncelikle Goniopora ölmeye çok yatkın bir hayvandır onun açmamasını direk bir sebebe bağlamak zordur. Torch deseniz aynı şekilde ne yapacağı belli olmaz. KH değeri düşük tuzla bir seferde 15 litre yerine 50 litre değiştirin düşüş olur mutlaka. Ama söylenildiği gibi nasılsa kendi düşecek belli bir mercan popülasyonu varsa.

Konu görüntüleyen kullanıcılar