Keşfet

KH yüksekliği için

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar bu güne kadar hiç katkı kullanmadım,ancak gözlemlerimde yumuşak mercanlarda büyümenin durduğunu gördüm ,bir arkadaş mg eksik olabilir dedi ve bende tüm testleri yapmasını rica ettim,bu arada mg eksikliğini araştırırken ben Seachem markasını daha önce kullanmıştım şimdi fosfat tutucusunu kullanıyorum bu markanın kh yükselten stabil duruma getiren ürününü bulamadım ve arkadaşım Reeflowers Kh Blend Ballingset Element 1 önerdi bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

Merhaba Erhan Bey test sonuçlarını,akvaryumunuz ışık,litre,kurulum süresi ve mercan yükünüz hakkında bilgi verirmisiniz?

Testleri yarın yapacağım ışık 1 yıldır aynı,sadece son zamanda başka man yüküm fazla değil genelde soft mercanlar arka suyu kullanmaya başladığımdan sanırım kayalar kahverengi olmaya başladı,mercan yüküm fazla değil,soft mercanlar var

Mercan yükünüz çok değil ve soft ağırlıklıysa zaten düzenli su değişimi ile değerlerinizi korursunuz.Ekstra katkı girerek iyonik dengeyi bozabilirsiniz.1 yıldır ışık aynı dediğiniz aydınlatma t5 midir yoksa led midir?Arka suyu derken ne demek istediniz ben anlamadım :)

Kh ı düşürmek için en doğru yol su değişimidir.  Bir anda da düşüremezsiniz. %10 su değişimi ile max 1 kh düşebilir. 15 kh tan 10 kh haftalık değişimlerle 5 haftayı bulabilir. Değiştirdiğiniz suyun kh ve ph seviyesinin de biraz düşük olması lazım.

Burada kullandığınınız tuz da önemli. Kaliteli reef akvryumları için üretilmiş bir tuz kullanmanız şart. Aksi durumda su değişimi kh ı düşürmek yerine yükseltebilir. Birde su değişiminde tuzu iyice karıştırarak etitmeli ve küçük kovada yüksek miktarlı tuz eritiminden kaçınmalı. 

Katkı ile bu değerlerle oynamak çok büyük risk. Kh düşer belki ama suyun diğer değerleri saçmalayabilir. 

Arkadaş kh yükseltmek istiyor ama neden yükseltmek istediğini ben anlayamadım.Detay yok sadece mercanlarindaki büyümenin durduğunu gozlemlemis ve bunu Kh düşüklüğü ile iliskilendirmis.

Arkadaş kh yükseltmek istiyor ama neden yükseltmek istediğini ben anlayamadım.Detay yok sadece mercanlarindaki büyümenin durduğunu gozlemlemis ve bunu Kh düşüklüğü ile iliskilendirmis.
Evet sanirim ben tam tersini anladim. Test sonucunu bilmeden bir iclem yapmak buyuk hata olur. Kh yukselince yumusak mercan buyumesi arasinda dogru oranti oldugunu sanmiyorum. Yinede daha iyi bilenler yorum yapabilir. Sert mercanlar olsa ayri tabi..

Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi günler arkadaşlar ben arka su derken yanlış yazdım özür dilerim, başka su markası demek istemiştim bu gün test leri yapıp kesin sonuçu sizinle paylaşırım ,ben kayalardaki kaverengi oluşum ve leatherların uzun süredir açmayışını kh düşüklüğüne bağladığım iiçin sordum,eskiden karbonat kullanırdım ve 2 senedir hiç bir katkı girmiyorum sadece bir ara mercan besini kısa süre önce girdim ve o sıralarda damacana suyun markasını değiştirdiğimden kayaların kahverengi oluşumunu gözlemledim ,hem katkıyı bıraktım hemde eski su markasına döndüm.Led aydınlatma kullanıyorum 1 yıldır ilk resim 1 yıl kullandığım led,2. resim benim tasarlayıp yaptığım power led bunu 1 aydır kullanıyordum ,fakat ben korkudan eski led aydınlatmama döndüm ,

Ekli dosyayı görüntüle 44952

Ekli dosyayı görüntüle 44951

resimler ters oldu 2. resim eski led 1.resim yeni led

Benimde şahsi fikrim ve gozlemlerim 7 8 kh ta dün mercanların mutlu olduğu.Tabi bu demek değilki sadece kh bu seviyede ise herşey ok.Testler bunlar için var.Bu işi yapıyorsak suyumuzu test etmeden mercan veya balıklarımız için gerekli sağlıklı ortamı kurmamız biraz şans olur.

İyi günler arkadaşlar ben arka su derken yanlış yazdım özür dilerim, başka su markası demek istemiştim bu gün test leri yapıp kesin sonuçu sizinle paylaşırım ,ben kayalardaki kaverengi oluşum ve leatherların uzun süredir açmayışını kh düşüklüğüne bağladığım iiçin sordum,eskiden karbonat kullanırdım ve 2 senedir hiç bir katkı girmiyorum sadece bir ara mercan besini kısa süre önce girdim ve o sıralarda damacana suyun markasını değiştirdiğimden kayaların kahverengi oluşumunu gözlemledim ,hem katkıyı bıraktım hemde eski su markasına döndüm.Led aydınlatma kullanıyorum 1 yıldır ilk resim 1 yıl kullandığım led,2. resim benim tasarlayıp yaptığım power led bunu 1 aydır kullanıyordum ,fakat ben korkudan eski led aydınlatmama döndüm ,

Ekli dosyayı görüntüle 44952

Ekli dosyayı görüntüle 44951

resimler ters oldu 2. resim eski led 1.resim yeni led
Eski ve yeni su markalariniz nelerdir?

Su marka cesit degisikliginde diatom benzeri kahverengi olusunlar normal sayilir. Iyi taraflarida var olumsuzluklari da. Ama su kesinki akvaryum dunyasi fantazi sevmiyor. Emin olunmadan yapilan sistem ve su katkisi degisiklikleri ters etki yapiyor. 

Resimler su degisikliginden ziyade isik degisikligi hissiyati verdi. Mercan buyumesininde bununla alakasi olmasi daha buyuk ihtimal. 

Önce teşekkür ederim ,ilk suyum Kipa marka(analiz raporlarını incelemiştim)herşey oturmuştu ,ancak birazda değişiklik olsun diye As su (analiz raporlarını hiçbir yerde bulamadım)demenek için 1 ay gibi süre kullandım,diatom başladığını görünce telaşa kapılıp ilk önce suyu değiştirdim arkasından ışıktan olabilir diye kendi yaptığım ışığı kullanmaya başladım(mavi renk ağırlıklı olarak ve canlıların büyüme ,açılma  olayı fazlalaştı)dün elimle tüm kayaların üzerini havalandırdım ve içerisi duman gibi olunca sirkülasyonun yerlerini değiştirdimkayaların üzerine toz gibi çökertme olmuş,bularla uğraşırken aydınlatmayı düşürüp üst camı kırdım ,hemen camcı arkadaşı çağırıp iki parca cam kesip geldi silikonla tutturduk ,fakat kırılan camın parçaları her iki tarafta duruyor ve onların silikonlarını nasıl çıkaracağım diye düşünüyorum,

Sizde sonuçta yıllarınızı vermişsiniz gördüğüm kadarıyla.Mercanların anlık değişikliğe tepki vermesi normal.Yapmanız gereken basit gitmek.Düzenli su değişikliği,test ve mümkünse ro cihazı temin etmeniz.Ro cihazı uzun vadede hem daha hesaplı bir çözüm olacaktır hemde akvaryum daha sağlıklı olacaktır.Leatherınız kabuk değiştiriyor olabilir.Herhangi bir katkı girmeden suyu test etmeniz daha doğru olacaktır.

Şimdi ölçüm yapıldı Nitrat=0.3 gibi   KH= 6,4   Tuz =1025 Calsyum =435     İyi bir KH test kiti  ve iyi bir kh yükseltmek için ürün lazım

Kullandığınız tuz markası nedir?Testinizin son kullanma tarihi nedir?Tuzluluğu ne ile ölçtünüz?

*Kullandığınız markanın değerleri paket üzerinde yazar,taze su hazırlayıp kontrol edin.

*Testiniz eski ise bozulmuş olabilir,dediğiniz gibi yeni bir test edinin.

*Ölçüm yaptığınız cihaz kalibre edilmiş ve güvenilirmidir?

Bence akvaryumda herhangi bir katkı kullanmanıza gerek yok,su değişimi ile rahatça gidebilirsiniz.

Red sea coral pro
tuz kullanıyorum,tuz ölçümünü ben hep plastik aletle yapıyordum bu gün arkadaş yeni testlerini ve tuz ölçüm cihazını getirdi aynı çıkıyor sorun yok,bu arada kh sevyasinin 8-12 arasında olması gerektiğini okuyorum ve kendime ait iyi bir test kiti almak istiyorum,kh içinde bu markayı buldum kullanan arkadaşlar mutlaka vardır bilgi paylaşırlarsa sevinirim.Reeflowers Kh Blend - BallingSet Element 1
Ekli dosyayı görüntüle 45010

Su kimyasinin 3 temel bacagi var. Ca-mg-kh hepsi bir biriyle baglantili. Siz sadece kh girerseniz uzun sure almadan kantarin topuzunu kacirirsiniz. Katki vs ile ugrasmadan su degisimiyle bu isi goture bilirsiniz. Bence haftalik %10 is gorur. Su an sadece yuzde onla tuketimini goz onune alarak %10 ile artis saglayamazsiniz. Haftalik %20 su degistirin. Canlilarin keyfi yerine geldigi zaman %10 a dusurun. ( testiniz olmadigi icin canli keyfini referans aliyorum)

Çok teşekkür ederim zaten öncelikle kaliteli bir test kiti,yaptığım araştırmalarda ,hep Sera ve JBL markaları var,

Konu görüntüleyen kullanıcılar