Keşfet

Kh Yüksekliği

Benbrody

Yeni Üye
Ad Soyad
Behlül
Kh değerini en sağlıklı ve en hıZlı nasıl düşürebilirim.(kh:14)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Düşük kh lı tuz kullanarak :D

Örnek,Kent,Tm pro reef ve ya Aquaforest seasalt.Eğer mercan yoksa ve 2-3 kg işinizi görürse aquaforest hediye edebilirim.

Aquaforest kullanıyorum yüzde yirmi su değişimi yaptım şimdilik

Bende probiotic Af kullanıyorum. Kendi verisinde 8 diyor. Benimki 13 den asagi salmadı kendini bir turlu nedense acaba ? 

Bende probiotic Af kullanıyorum. Kendi verisinde 8 diyor. Benimki 13 den asagi salmadı kendini bir turlu nedense acaba ? 
Ciddi fark var,diğer değerler ve tuzluluk nasıl?Tuzu karistirmaya başladıktan  sonra ne kadar bekliyorsunuz test etmek için? 

Tuzu ölçmüyorum. Akvaryumu ölçüyorum. Karışık su değişimi yapmadan önce de yaptıktan sonra da pek birşey değiştirmiyor. 11 in altını kurduğumdan beri hiç göremedim. Tuz değiştirmeyi deneyeceğim. 

Tuzluluk da 1025 civarı. 

İmkan varsa litre-gram hesabı yaparak yeni hazırladığınız suyu ölçün.Sanıyorum sps agirlikli bir akvaryumunuz var.Öyleyse tüketimi karşılamak için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?Belki kullandığınız katkılar yukseltiyordur kh inizı. 

Bende aquaforest probiotic tuz kullanıyorum. Kh 7-8 arasinda 

deniz suyunun khşı düşük deniz temizse denizden su değişimi yapabilirsin

Denizlerde de mevsim değişimlerinde farklılıklar oluyor sanki, Saroz dan 1 ay aralıkla aldığım iki suyun da tuzluluk ve kh değeri farklı idi

İmkan varsa litre-gram hesabı yaparak yeni hazırladığınız suyu ölçün.Sanıyorum sps agirlikli bir akvaryumunuz var.Öyleyse tüketimi karşılamak için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?Belki kullandığınız katkılar yukseltiyordur kh inizı. 
Sps hiç Yok desem yeridir 4 soft 1 milka var  tuz dışında 1 damla bile katkı da girmiyorum. Kh bol su değişimi ile bile 11 altını görmedi hiç. Belki salifert bozuk. Belki de bu kovada bir hata var. Zira kh salınım yapılabilecek birşey degil kumdan kayadan gelsin :/ 

?

Neden probiotic tuz tercih ettiniz?

?

Neden probiotic tuz tercih ettiniz?
Özel herhangi bir sebebi Yok kaliteli olduğunu düşünerek almıştım iddiaları fazlaydı kullananı da :)  kotu olduğunu da düşünmüyorum. Bana göre kh biraz faZla sadece :)  gerçi bilmiyorum 12-13 kh isteyen varmidir 

Kh dozlamadiginiza gore yuksek kh'in tek nedeni olabilir, o da tuz. Probiotic tuzun kh seviyesi 7-8 arasi olmasi lazim. Muhtemelen sizin tuzda problem var, sifir hazirladiginiz bir suyu test edin, kh degerini dogrulayin bence. Bir de en az 4 5 saat karistirmis olmak lazim tuzu.

Aynı markanın reef salt ürününü tercih edebilirdiniz, çünkü mercan yükünüz çok değil.Onun için sordum.Probiotic tuz yoğun yüklü akvaryumlar ve sps ağırlıklı yani düşük nutrient isteyen canlılar için tavsiye ediliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar