Keşfet

KH'ı Dengeleyemiyorum

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Arkadaşlar merhabalar,

çok kısaca problemimden bahsedeceğim yardımcı olursanız çok memnun olurum. 

bundan 1 ay önce akvaryum verilerim çok iyiydi. sadece KH seviyesi 5.30'lara düşmüştü. Aquaforest KH Plus yavaş yavaş dozlayarak 10 günde 7.50 dKh seviyesine yükselttim.  Seviye istediğim noktaya gelince testlerimi yaptım her şey istediğim gibiydi sadece PH 8,1 den 8,4'e fırlamıştı. Bende KH katkısından olabileceğini düşünüp dozlamayı kestim ve ertesi gün 40 litre kadar su değiştirdim. ( akvaryum 130 lt) . bu değişimden tam 15 gün sonra tekrar tüm testlerimi yaptım. herşey istediğim seviyede ancak KH seviyesi 4.92'e düşmüş. Ne yapacağım konusunda kafam karıştı akvaryumdaki sps lps leather mushroom mercanlarımda hiç bir sıkıntı yok ancak zoalarım her geçen gün eriyerek yok oluyor.  yardımlarınızı rica ediyorum. akvaryum değerlerim aşağıdaki gibidir. 

Sıcaklık : 25 C
PH: 8,1
Tuz : 1025
NH4 : 0 ppm
NO2 : 0,05 ppm
NO3 : 0-1 ppm
KH : 4,92 dKh
PO4 : 0,08 ppm
Ca : 395 ppm
Mg : 1350 ppm
Cu : 0 ppm
SiO2 : 0 ppm
O2 > 10 mg
Co2 : 2 mg

kH testiniz bozuk olabilir, tuketime oranla kH dozlarsaniz sikinti yasamazsiniz. 7-8 arasina sabitleyebilirseniz zoalar da toparlayacaktir. 8.4 yuksek bir deger degil, 8.1 ila 8.5 arasi sagliklidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
KH testlerimden biri Hanna diğeri Aquaforest Titrasyon testi. 2'si de aynı sonucu vermekte. Testlerimde her hangi bir sıkıntı yok.

Bu durumdayken Kh,Ca,Mg Balling methoduna başlamamı önerir misiniz ?  (Aquaforest 1,2,3 ile)

Bu haldeyken baslarsaniz dogru olmaz. Once sabit gelmesini istediginiz degerlere alin kHi. Daha sonra baslayin. Bende 1 2 3 kullaniyorum. ABCM ile de destekliyorum. Gelisme ve renklenmeden cok memnunum, tavsiye ederim.

Bu haldeyken baslarsaniz dogru olmaz. Once sabit gelmesini istediginiz degerlere alin kHi. Daha sonra baslayin. Bende 1 2 3 kullaniyorum. ABCM ile de destekliyorum. Gelisme ve renklenmeden cok memnunum, tavsiye ederim.
Uğur merhaba bende 1 2 3 kullanıyorum abcm ile ilgili bilgi alabilirmiyim

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

1 2 3 ile cakisan elemen olabilir fakat ben haftada %50 su degisimi yaptigim icin sikinti cekmedim. Canlilarda gelisim ve renklenme gozlemledim.

Tankın resmini koya bilirmisiniz 

kh testinizde hata olduğunu düşünüyorum

başka birinden test edip ölçe bilirmisiniz. 4.92 çok düşük bir değer. canlıların açmaması gerekir o değerde. Kh düşük olsa ph ın düşmesi gerekir. Ee ph da artışta. 

Usta ben yalova altinovadayim istersen bende kh testi var bakabiliriz

kh testinizde hata olduğunu düşünüyorum

başka birinden test edip ölçe bilirmisiniz. 4.92 çok düşük bir değer. canlıların açmaması gerekir o değerde. Kh düşük olsa ph ın düşmesi gerekir. Ee ph da artışta. 
Malesef yanlışlık yok. bugün bir arkadaşımda gelip hem titrasyon testi hem de ayrı bir hanna cihazıyla test etti. Bendeki aquaforest titrasyon testi ve hanna cihazımla neredeyse aynı sonuçları veriyor. İlginç şekilde değerlerimin hepsi iyi durumda, balıklar, mercanlar ( zoalar hariç) iyi durumda, çok ilginç şekilde sps 'ler ve lps'ler büyümeye devam ediyor. ama kh 4.98 dKh seviyesinde. piyasada hiç bir yerde Kh arttırıcı kalmadığı için müdahaleyi sadece bulabildiğim Korallenzucht - KH Plus Concentrate  ile yapıyorum. ama çok fazla etki edipte yükseltmiyor.

Aquaforest Balling 1-2-3 setini aldım ancak Kh değerim istenilen seviyeye gelmediği için başlayamıyorum balling'e.

Usta ben yalova altinovadayim istersen bende kh testi var bakabiliriz
Teşekkür ederim hocam. bir arkadaşım hemen geldi baktı ama sonuçlarımız aynı çıkıyor. Siz Altınova belediyesindeki arkadaş mısınız ? Adliyeden Kenan Bey bahsetmişti Altınovada birinden ???? 

Doğal yollarla arttırın. Yani su değiştirin. Sadece kh ekleyerek yürütemezzsiniz. Belki mg ile ca düşüktür ondan kh artmıyordur. ki ciddi mercanınız var. ballink veya ca reaktoru kurmanız lazım artık 

Doğal yollarla arttırın. Yani su değiştirin. Sadece kh ekleyerek yürütemezzsiniz. Belki mg ile ca düşüktür ondan kh artmıyordur. ki ciddi mercanınız var. ballink veya ca reaktoru kurmanız lazım artık 
Ca : 395 ppmMg : 1350 ppm

değerlerim bunlar. şu yapacağım doğru bir işlem midir? 130lt akvaryum. 20 şer litrelik su değişimleriyle 4 günde bir değişim yapıp her gün kh dozlayarak 7.5 lara kadar geldikten sonra balling e başlasam ? 

Tanktaki günlük tüketime veya sıfır hazırlanan suda kh baktınız mı, bakteri ürünü kullanılıyor mu?

Piyasa yoksa kendi tampon çözeltinizi hazırlamak mümkün.

Sent my SM-G925F using Tapatalk

Tanktaki günlük tüketime veya sıfır hazırlanan suda kh baktınız mı, bakteri ürünü kullanılıyor mu?

Sent my SM-G925F using Tapatalk

Günlük tüketimi dozajlama yaptığım için bilemiyorum şuan. Ancak tuz olarak Aquaforest Reef Salt kullanıyorum. dKh seviyesi 7,5-8,4 arası kağıt üstü verisi.  Ancak aynı mercan yoğunluğuyla 2-3 ay boyunca kh seviyem hep 6,5-7 arası değişiyordu. Son 1 aydır her test ideal aralıktayken aşırı bir düşüş başladı kh seviyesinde

bakteri olarak sadece su değişimlerinde Aquaforest pro bio s kullanıyorum. Haftada 1 ise yine aquaforest ın bakteri besinini veriyorum. 

Malesef yanlışlık yok. bugün bir arkadaşımda gelip hem titrasyon testi hem de ayrı bir hanna cihazıyla test etti. Bendeki aquaforest titrasyon testi ve hanna cihazımla neredeyse aynı sonuçları veriyor. İlginç şekilde değerlerimin hepsi iyi durumda, balıklar, mercanlar ( zoalar hariç) iyi durumda, çok ilginç şekilde sps 'ler ve lps'ler büyümeye devam ediyor. ama kh 4.98 dKh seviyesinde. piyasada hiç bir yerde Kh arttırıcı kalmadığı için müdahaleyi sadece bulabildiğim Korallenzucht - KH Plus Concentrate  ile yapıyorum. ama çok fazla etki edipte yükseltmiyor.

Aquaforest Balling 1-2-3 setini aldım ancak Kh değerim istenilen seviyeye gelmediği için başlayamıyorum balling'e.

Teşekkür ederim hocam. bir arkadaşım hemen geldi baktı ama sonuçlarımız aynı çıkıyor. Siz Altınova belediyesindeki arkadaş mısınız ? Adliyeden Kenan Bey bahsetmişti Altınovada birinden ???? 
Evet benim ???? yalovada kimse yok biliyodum seni soylemisti

Kh dolamasanizda 4 gun o degisimi yapsaniz kh o seviyelere gelir

Konu görüntüleyen kullanıcılar